Amerikanska sojamjölk pannkakor

Det här receptet kommer från en av våra läsare. Vi tackar Lerinja för tipset!

Du behöver

  • 2 1/2 dl mjöl
  • 3 dl sojamjölk
  • 1 msk olja (exempelvis raps-)
  • 1 msk lönnsirap (honung går också bra)
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här


Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa mjölk, salt och lönnsirap tillsammans.
Nu kan du vispa ner mjölet med bakpulvret i mjölkblandningen till en
smet. Grädda på en gång.
Pannkakorna blir mest som plättar, men vad goda de blir!

Läsarkommentarer


Kommentar av C
6 november 2014

Supergoda!!

Kommentar av osignerat
19 september 2013

Jag hade inte sojamjölk hemma och tog sojadryck med choklad smak istället. Och dem blev supergoda, med glass till! (",)

Kommentar av Suxannes
19 september 2013

Måste man ha i lönnsirap?

Redaktionens kommentar
Det går säkert bra att utesluta eller ersätta lönnsirapen med socker.
Kommentar av osignerat
28 juli 2013

siktat dinkel går jättebra

Kommentar av Tedde
12 maj 2012

Hej, går det med sojamjöl istället för vanlig mjöl?

Kommentar av M
19 november 2011

Jättegott!

Kommentar av Mia
21 juli 2011

Ska testa snarast! :)

Kommentar av Jo
21 maj 2011

jag testar laga dem nu. är livrädd - återkommer!

Svar av Jo
21 maj 2011

Blev nyss färdig.

Resultat: bästa jag någondin smakat! Kännr mig som en landsförrädare eller nåt, haha. Mitt veganhjärta tackar!

Kommentar av Frida N
30 januari 2011

Mycket goda! Jag hade i lite blåbär också, blev kanon!

Kommentar av heidi
15 februari 2009

goda, glöm inte salt,viktigt!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

bärrecept.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...