Amerikanska sojamjölk pannkakor

Det här receptet kommer från en av våra läsare. Vi tackar Lerinja för tipset!

Du behöver

  • 2 1/2 dl mjöl
  • 3 dl sojamjölk
  • 1 msk olja (exempelvis raps-)
  • 1 msk lönnsirap (honung går också bra)
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här


Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa mjölk, salt och lönnsirap tillsammans.
Nu kan du vispa ner mjölet med bakpulvret i mjölkblandningen till en
smet. Grädda på en gång.
Pannkakorna blir mest som plättar, men vad goda de blir!

Läsarkommentarer


Kommentar av C
6 november 2014

Supergoda!!

Kommentar av osignerat
19 september 2013

Jag hade inte sojamjölk hemma och tog sojadryck med choklad smak istället. Och dem blev supergoda, med glass till! (",)

Kommentar av Suxannes
19 september 2013

Måste man ha i lönnsirap?

Redaktionens kommentar
Det går säkert bra att utesluta eller ersätta lönnsirapen med socker.
Kommentar av osignerat
28 juli 2013

siktat dinkel går jättebra

Kommentar av Tedde
12 maj 2012

Hej, går det med sojamjöl istället för vanlig mjöl?

Kommentar av M
19 november 2011

Jättegott!

Kommentar av Mia
21 juli 2011

Ska testa snarast! :)

Kommentar av Jo
21 maj 2011

jag testar laga dem nu. är livrädd - återkommer!

Svar av Jo
21 maj 2011

Blev nyss färdig.

Resultat: bästa jag någondin smakat! Kännr mig som en landsförrädare eller nåt, haha. Mitt veganhjärta tackar!

Kommentar av Frida N
30 januari 2011

Mycket goda! Jag hade i lite blåbär också, blev kanon!

Kommentar av heidi
15 februari 2009

goda, glöm inte salt,viktigt!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se

Varma soppor

Snabb ärtsoppa

Mixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter.

sopprecept.se


Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter.

En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se.

Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten!

 sockerkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...