Vad gör jag av kalla pannkakor? - Pannkakor

Vad gör jag av kalla pannkakor?

Vad kan man göra med pannkakor som blir över? Bara lägga i kylen och mikra nästa gång? Vad gör man om man inte har en mikro? Ska köpa en, men vet inte när det blir av.

- Skrufs

Vilket trevligt problem du har! Kalla pannkakor passar fint till mycket!

Några tips!

Pannkakstårta är gott, crepés också. Eller värm dem med kanel och socker i ugnen

Vill du värma upp dem, så går det bra både i vanlig ugn och i en stekpanna, på lite lägre värme.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Barnbarn
30 september 2012

När jag växte upp blev det alltid "Stickan Special" av överblivna pannkakor. De stektes upp i bitar á 1x2 cm i smör och socker. Serverades sedan med kall mjölk. Mums!

Kommentar av Strimlor
3 september 2012

Jag brukar skära ner dom i strimlor och steka upp dom i margarin, smakar jätte gott, och så ska man helst bara strö på med strösocker och inget annat

Kommentar av Glenn
25 mars 2012

Man behöver faktiskt inte ens göra det så komplicerat.

Personligen har jag alltid föredragit kalla pannkakor framför varma - är van vid det hemifrån som barn.

Det absolut godaste är att bara ha smör/bordsmargarin på och vika ihop dem. Ibland kan man även lyxa till det med sirap (gärna en ljus, trögflytande variant, inte matlagningssirap) på förutom bordsmargarinet.

Perfekt till frukost. Man behöver inte alls värma upp pannkakaor för att de ska vara goda. kalla är mycket godareK

Kommentar av osignerat
22 januari 2012

rulla ihop dom med stekt köttfärs, in i ugnen ca 10 minuter, mums filibabba, Anki

Kommentar av Ia
9 januari 2012

Jag brukar alltid göra pannkaksgröt av överblivna pannkakor och äta till frukost :) Klipp 2-3 pannkakor i småbitar och koka i en kastrull med mjölk tills det blir som en gröt, ät med sylt!:D

Kommentar av osignerat
1 maj 2011

Skär upp de kalla pannkakorna i bitar och stek sedan upp dem i smör, blanda sedan med favoritsylten på tallriken... Supergott och kladdigt!

Kommentar av Janehellen
22 april 2011

Pannkakor som värms i micron blir sega som disktrasor.

Lägg lite mosade bananer och hackade mandlar i pannkakan och rulla dem till rullar med moset i, de blir bra till mellanmål.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

När jag var liten gjorde vi alltid dethär eller kalla hamburgare till utflyktslådan! Lägg på socker eller sylt, eller både och, och rulla ihop. Dem kan du ta med på utflykt, i lunchlådan eller äta till frukost eller mellanmål. Perfa!

Kommentar av osignerat
4 januari 2011

Pannkakspudding.

Kalla pannkaor kan man strimla och lägga i en smord form . Gör en äggstanning på 2 ägg och 3 dl mjölk med lite salt och slå över pannkaksstrimlorna. Grädda i 175 gradr ugn tills smeten stelnat.


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta.

Gör en maffig efterrätt på några minuter: klyv en chokladmuffin och fyll med vispad grädde och banan. Eller servera morotssconesmuffins med smör och apelsinmarmelad...

 bakakaka.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...