Vad gör jag av kalla pannkakor?

Vad kan man göra med pannkakor som blir över? Bara lägga i kylen och mikra nästa gång? Vad gör man om man inte har en mikro? Ska köpa en, men vet inte när det blir av.

- Skrufs

Vilket trevligt problem du har! Kalla pannkakor passar fint till mycket!

Några tips!

Pannkakstårta är gott, crepés också. Eller värm dem med kanel och socker i ugnen

Vill du värma upp dem, så går det bra både i vanlig ugn och i en stekpanna, på lite lägre värme.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Barnbarn
30 september 2012

När jag växte upp blev det alltid "Stickan Special" av överblivna pannkakor. De stektes upp i bitar á 1x2 cm i smör och socker. Serverades sedan med kall mjölk. Mums!

Kommentar av Strimlor
3 september 2012

Jag brukar skära ner dom i strimlor och steka upp dom i margarin, smakar jätte gott, och så ska man helst bara strö på med strösocker och inget annat

Kommentar av Glenn
25 mars 2012

Man behöver faktiskt inte ens göra det så komplicerat.

Personligen har jag alltid föredragit kalla pannkakor framför varma - är van vid det hemifrån som barn.

Det absolut godaste är att bara ha smör/bordsmargarin på och vika ihop dem. Ibland kan man även lyxa till det med sirap (gärna en ljus, trögflytande variant, inte matlagningssirap) på förutom bordsmargarinet.

Perfekt till frukost. Man behöver inte alls värma upp pannkakaor för att de ska vara goda. kalla är mycket godareK

Kommentar av osignerat
22 januari 2012

rulla ihop dom med stekt köttfärs, in i ugnen ca 10 minuter, mums filibabba, Anki

Kommentar av Ia
9 januari 2012

Jag brukar alltid göra pannkaksgröt av överblivna pannkakor och äta till frukost :) Klipp 2-3 pannkakor i småbitar och koka i en kastrull med mjölk tills det blir som en gröt, ät med sylt!:D

Kommentar av osignerat
1 maj 2011

Skär upp de kalla pannkakorna i bitar och stek sedan upp dem i smör, blanda sedan med favoritsylten på tallriken... Supergott och kladdigt!

Kommentar av Janehellen
22 april 2011

Pannkakor som värms i micron blir sega som disktrasor.

Lägg lite mosade bananer och hackade mandlar i pannkakan och rulla dem till rullar med moset i, de blir bra till mellanmål.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

När jag var liten gjorde vi alltid dethär eller kalla hamburgare till utflyktslådan! Lägg på socker eller sylt, eller både och, och rulla ihop. Dem kan du ta med på utflykt, i lunchlådan eller äta till frukost eller mellanmål. Perfa!

Kommentar av osignerat
4 januari 2011

Pannkakspudding.

Kalla pannkaor kan man strimla och lägga i en smord form . Gör en äggstanning på 2 ägg och 3 dl mjölk med lite salt och slå över pannkaksstrimlorna. Grädda i 175 gradr ugn tills smeten stelnat.


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Första julfikan

Första glöggmyset med hembakade kanelskorpor!

November närmar sig sitt slut och det känns helg rätt att tjuvstarta julen. Små julskorpor med saffran och kanel är perfekta till glöggen!

Många gånger är en liten kaka den allra godaste. Och så kan man ju äta många flera! Till jul passar tunna delikatesskorpor lika bra på kakfatet med de klassiska julkakorna som serverade till en kopp kaffe på maten.
Vi väljer smaker som hör julen till: Spröda och möra saffransskorpor är en klassiker. Typiska mandelskorpor med grovhackad mandel och vanilj passar också bra. Precis som pepparkaksdoftande kanelskorpor med russin!
Eller så bakar du chokladskorpor, kardemummaskorpor eller citronskorpor: Tydliga smaker som inte skäms för sig och som passar bra till glöggens kraftiga kryddor!
Äter du inte upp alla skorpor på en gång håller de sig utmärkt fram till jul. En påse eller vacker glasburk med hembakade skorpor är förresten en perfekt present till värden och en enkel men lyxig julklapp.
Och om du redan känner julstress? Värm lite glögg, ta en skorpa och koppla av! Ännu är det långt till julafton!

 julkakor.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se


Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda.

Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika!

Smaklig och kryddig fika!

 efterratter.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...