Vad gör jag av kalla pannkakor?

Vad kan man göra med pannkakor som blir över? Bara lägga i kylen och mikra nästa gång? Vad gör man om man inte har en mikro? Ska köpa en, men vet inte när det blir av.

- Skrufs

Vilket trevligt problem du har! Kalla pannkakor passar fint till mycket!

Några tips!

Pannkakstårta är gott, crepés också. Eller värm dem med kanel och socker i ugnen

Vill du värma upp dem, så går det bra både i vanlig ugn och i en stekpanna, på lite lägre värme.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 september 2021

Överbliven pannkaka skär i strimlor stek i smör blanda i sylt och servera varma med vaniljglass

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
27 augusti 2020

Riv sönder pannkakan i bitar och koka upp i mjölk, smör och socker.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Små
25 juli 2020

Hur Många grader på ugnen

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
6 december 2020

100 grader

Kommentar av Barnbarn
30 september 2012

När jag växte upp blev det alltid "Stickan Special" av överblivna pannkakor. De stektes upp i bitar á 1x2 cm i smör och socker. Serverades sedan med kall mjölk. Mums!

Kommentar av Strimlor
3 september 2012

Jag brukar skära ner dom i strimlor och steka upp dom i margarin, smakar jätte gott, och så ska man helst bara strö på med strösocker och inget annat

Kommentar av Glenn
25 mars 2012

Man behöver faktiskt inte ens göra det så komplicerat.

Personligen har jag alltid föredragit kalla pannkakor framför varma - är van vid det hemifrån som barn.

Det absolut godaste är att bara ha smör/bordsmargarin på och vika ihop dem. Ibland kan man även lyxa till det med sirap (gärna en ljus, trögflytande variant, inte matlagningssirap) på förutom bordsmargarinet.

Perfekt till frukost. Man behöver inte alls värma upp pannkakaor för att de ska vara goda. kalla är mycket godareK

Kommentar av osignerat
22 januari 2012

rulla ihop dom med stekt köttfärs, in i ugnen ca 10 minuter, mums filibabba, Anki

Kommentar av Ia
9 januari 2012

Jag brukar alltid göra pannkaksgröt av överblivna pannkakor och äta till frukost :) Klipp 2-3 pannkakor i småbitar och koka i en kastrull med mjölk tills det blir som en gröt, ät med sylt!:D

Kommentar av osignerat
1 maj 2011

Skär upp de kalla pannkakorna i bitar och stek sedan upp dem i smör, blanda sedan med favoritsylten på tallriken... Supergott och kladdigt!

Kommentar av Janehellen
22 april 2011

Pannkakor som värms i micron blir sega som disktrasor.

Lägg lite mosade bananer och hackade mandlar i pannkakan och rulla dem till rullar med moset i, de blir bra till mellanmål.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

bakatårta.se

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...