Vad gör jag av kalla pannkakor?

Vad kan man göra med pannkakor som blir över? Bara lägga i kylen och mikra nästa gång? Vad gör man om man inte har en mikro? Ska köpa en, men vet inte när det blir av.

- Skrufs

Vilket trevligt problem du har! Kalla pannkakor passar fint till mycket!

Några tips!

Pannkakstårta är gott, crepés också. Eller värm dem med kanel och socker i ugnen

Vill du värma upp dem, så går det bra både i vanlig ugn och i en stekpanna, på lite lägre värme.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Barnbarn
30 september 2012

När jag växte upp blev det alltid "Stickan Special" av överblivna pannkakor. De stektes upp i bitar á 1x2 cm i smör och socker. Serverades sedan med kall mjölk. Mums!

Kommentar av Strimlor
3 september 2012

Jag brukar skära ner dom i strimlor och steka upp dom i margarin, smakar jätte gott, och så ska man helst bara strö på med strösocker och inget annat

Kommentar av Glenn
25 mars 2012

Man behöver faktiskt inte ens göra det så komplicerat.

Personligen har jag alltid föredragit kalla pannkakor framför varma - är van vid det hemifrån som barn.

Det absolut godaste är att bara ha smör/bordsmargarin på och vika ihop dem. Ibland kan man även lyxa till det med sirap (gärna en ljus, trögflytande variant, inte matlagningssirap) på förutom bordsmargarinet.

Perfekt till frukost. Man behöver inte alls värma upp pannkakaor för att de ska vara goda. kalla är mycket godareK

Kommentar av osignerat
22 januari 2012

rulla ihop dom med stekt köttfärs, in i ugnen ca 10 minuter, mums filibabba, Anki

Kommentar av Ia
9 januari 2012

Jag brukar alltid göra pannkaksgröt av överblivna pannkakor och äta till frukost :) Klipp 2-3 pannkakor i småbitar och koka i en kastrull med mjölk tills det blir som en gröt, ät med sylt!:D

Kommentar av osignerat
1 maj 2011

Skär upp de kalla pannkakorna i bitar och stek sedan upp dem i smör, blanda sedan med favoritsylten på tallriken... Supergott och kladdigt!

Kommentar av Janehellen
22 april 2011

Pannkakor som värms i micron blir sega som disktrasor.

Lägg lite mosade bananer och hackade mandlar i pannkakan och rulla dem till rullar med moset i, de blir bra till mellanmål.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

När jag var liten gjorde vi alltid dethär eller kalla hamburgare till utflyktslådan! Lägg på socker eller sylt, eller både och, och rulla ihop. Dem kan du ta med på utflykt, i lunchlådan eller äta till frukost eller mellanmål. Perfa!

Kommentar av osignerat
4 januari 2011

Pannkakspudding.

Kalla pannkaor kan man strimla och lägga i en smord form . Gör en äggstanning på 2 ägg och 3 dl mjölk med lite salt och slå över pannkaksstrimlorna. Grädda i 175 gradr ugn tills smeten stelnat.


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se


Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

Vuxna gottegrisar blir riktigt bortskämda med hemgjorda mockatryfflar, perfekta till kaffet efter maten. Duka upp en bricka med olika godsaker så får alla välja det som passar dem bäst! Marsipanrulle är en klassiker som är busenkel att göra. Smaksätt med apelsinsaft eller en skvätt rom. Det är minsann inte bara barnen som ska ha godis till påsk!

 påskgodisrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Viltskav

Vildsvinsskav med rotfrukter och lingon Vildsvinskött och lingon är smaker från skogen. Klimatsmart och gott!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...