Svar av Håkan
11 februari 2011
Jag gjorde pannkakor idag på 8 st ägg, ca 4 dl mjöl och ca 7 dl mjölk. Dom blev goda!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HonungHonung sätter smakJämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. FruktreceptFem om dagenMed frukt i desserten kan du äta gott och nyttigt på samma gång. En helt osötad fruktsmoothie med mandel kan du unna dig när som helst. Variera sylt och grädde till pannkakorna med att servera stekta äpplen med kanel och socker. Och vem tackar nej till en milkshake med banan och rik chokladsmak? Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Oj, vilken äggstanning redaktörn föreslår. Såsom äggintolerant använder jag (till 1,5 l mjölk) 3 ägg (ofta 2) och 7-8 dl mjöl. Medger att det är ganska mager blandning, men det funkar att grädda hyfsat tunna pankisar.