Ångkokta rispannkakor - thailändska pannkakorDet knepiga för oss ovana svenskar är att rispannkakor skall ångkokas, men det kan vara värt besväret! För fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda rismjölet med tapiocamjölet i en bunke. Blanda i hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av vattnet. Låt gärna smeten stå och dra en stund. Förbered ångkokningen: fyll en stor kastrull (till vilken du kommer att behöva lock!) till hälften med vatten. Spänn en bit bomullstyg över och bind fast med ett snöre så det hålls sträckt, lägg ner lite extra möda på att försäkra dig om att tyget kommer att hålla sig spänt. Koka upp vattnet och låt det sjuda. Bred på ett tunt lager av smet på duken och lägg på locket. Efter ett par minuter är pannkakan färdig.
Thailändska pannkakor serveras med fördel med en matig fyllning. Läsarkommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. PannkakorTortillasPannkakor är långt mer än en efterrätt med grädde och sylt! Med grövre mjöl i smeten och rätt tillbehör blir pannkakor en bra och nyttig middag. De flesta har väl provat crepês? Otroligt gott, lättgjort och enkelt att variera. Vanliga pannkakor blir nyttigare med till exempel grahamsmjöl och den som vill ha matiga pannkakor ska prova smakrika dinkelpannkakor. Gör du egna tortillas av majsmjöl kan du fylla dem med vad du för tillfället har hemma och är sugen på. Och vill du vara säker på att bli mätt finns förstås ugnspannkakan! God och mättande pannkaksmiddag! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Ska prova, Ska Bjuda Maja på något Exstra Gott