Ångkokta rispannkakor - thailändska pannkakor

Det knepiga för oss ovana svenskar är att rispannkakor skall ångkokas, men det kan vara värt besväret!

För fyra personer behöver du:

  • 3½ dl rismjöl
  • 4 msk tapiocamjöl (finns i välsorterade butiker med asiatisk mat)
  • 4½ dl vatten

Gör så här:

Blanda rismjölet med tapiocamjölet i en bunke. Blanda i hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av vattnet. Låt gärna smeten stå och dra en stund.

Förbered ångkokningen: fyll en stor kastrull (till vilken du kommer att behöva lock!) till hälften med vatten. Spänn en bit bomullstyg över och bind fast med ett snöre så det hålls sträckt, lägg ner lite extra möda på att försäkra dig om att tyget kommer att hålla sig spänt. Koka upp vattnet och låt det sjuda.

Bred på ett tunt lager av smet på duken och lägg på locket. Efter ett par minuter är pannkakan färdig.

 

Thailändska pannkakor serveras med fördel med en matig fyllning.

Läsarkommentarer


Kommentar av Larsdd
21 november 2010

Ska prova, Ska Bjuda Maja på något Exstra Gott

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

Klassisk lasagne bolognese med köttfärssås och len ostsås är fantastiskt gott! Men det finns goda varianter för den som vill prova nytt. Att använda färskost kan vara riktigt lyckat i lasagne. Färskosten lockar fram smaken i de andra ingredienserna och ger en krämig lasagne, prova gärna i en god, vegetarisk grönskålslasagne! Eller så lagar du svamplasagne med färskost – en perfekt lasagne där färskosten lockar fram det bästa av svampsmaken. Samma sak i lasagne med bacon och svamp, färskosten höjder smaken!
Vill du prova mer än bara färskost? En god fetaostlasagne eller kanske lasagne med ädelost och zucchini? Garanterat goda alternativ till klassisk lasagne, både vardag och fest!

 lasagne.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...