Ångkokta rispannkakor - thailändska pannkakor

Det knepiga för oss ovana svenskar är att rispannkakor skall ångkokas, men det kan vara värt besväret!

För fyra personer behöver du:

  • 3½ dl rismjöl
  • 4 msk tapiocamjöl (finns i välsorterade butiker med asiatisk mat)
  • 4½ dl vatten

Gör så här:

Blanda rismjölet med tapiocamjölet i en bunke. Blanda i hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av vattnet. Låt gärna smeten stå och dra en stund.

Förbered ångkokningen: fyll en stor kastrull (till vilken du kommer att behöva lock!) till hälften med vatten. Spänn en bit bomullstyg över och bind fast med ett snöre så det hålls sträckt, lägg ner lite extra möda på att försäkra dig om att tyget kommer att hålla sig spänt. Koka upp vattnet och låt det sjuda.

Bred på ett tunt lager av smet på duken och lägg på locket. Efter ett par minuter är pannkakan färdig.

 

Thailändska pannkakor serveras med fördel med en matig fyllning.

Läsarkommentarer


Kommentar av Larsdd
21 november 2010

Ska prova, Ska Bjuda Maja på något Exstra Gott

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...