![]() ![]()
Ångkokta rispannkakor - thailändska pannkakorDet knepiga för oss ovana svenskar är att rispannkakor skall ångkokas, men det kan vara värt besväret! För fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda rismjölet med tapiocamjölet i en bunke. Blanda i hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av vattnet. Låt gärna smeten stå och dra en stund. Förbered ångkokningen: fyll en stor kastrull (till vilken du kommer att behöva lock!) till hälften med vatten. Spänn en bit bomullstyg över och bind fast med ett snöre så det hålls sträckt, lägg ner lite extra möda på att försäkra dig om att tyget kommer att hålla sig spänt. Koka upp vattnet och låt det sjuda. Bred på ett tunt lager av smet på duken och lägg på locket. Efter ett par minuter är pannkakan färdig.
Thailändska pannkakor serveras med fördel med en matig fyllning. Läsarkommentarer
![]() ![]() ![]()
|
|
Ska prova, Ska Bjuda Maja på något Exstra Gott