Krispiga pannkakor
Detta recept är inskickat av Hanna, en av våra läsare. Tack så mycket för receptet, Hanna! Du behöver:
Gör så här:Blanda mjöl, ägg, salt, det smälta margarinet och mineralvatten. Häll sedan i mjölk lite i sänder och vispa samtidigt. Grädda pannkakorna på medelstark värme i lite smör. Vänd dem efter någon minut. Servera med valfritt tillbehör, t ex sylt, glass eller strö lite socker över dem.
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Arne Nilsson, Borås
22 november 2020
Gjorde pannkakstårta en gång. Blev smaskens. Är Coronaisolerad i min skabbiga lägenhet i Borås. Har bara en pava whisky och ett aftonblad som tidsfördriv. Kanske är det dags att göra lite pannkakor. Eller vad säger ni, arbetare? Kommentar av
Ss
13 januari 2014
Blev fina och höll ihop bra- gott Kommentar av
MA
18 december 2013
Jag har reagerat på att många påpekar hur mycket mjöl de är. Är de någon som tänker på att de är 17,5 dl vätska.. Dessutom vatten som är tunnare än mjölk. Jag tycker att receptet låter rimligt. Jag tycker tillomed att 6 ägg till en så stor sats låter lite :-) ska provas! Tack så mycket! Kommentar av
claudio
22 oktober 2012
länge leve pannkakor med choklad Kommentar av
olle
2 mars 2012
goda. krispiga och håller ihop perfekt. Kommentar av
Kajsa
12 augusti 2011
Mineralvatten eller vilken kolsyrad dryck som helst ska gör pannkakan krispig. Kommentar av
malin
10 augusti 2011
smakar omelett, håller inte ihop!!! Kommentar av
osignerat
1 juni 2011
Det receptet ger typ 30 pannkakor...som inte håller ihop speciellt bra och blir allt annat än krispiga. Kommentar av
Sockerråttan
11 april 2011
Låter spännande, men det låter som att det blir väldigt mycket smet. Hur många pannkakor räknar du att det blir per person? Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? FläskpannkakaMatiga pannkakorNyttiga och matiga pannkakor serverade med matig fyllning är tacksam vardagsmat. Använd gärna lite grövre mjöl i smeten, till exempel i grahamspannkakor. Eller var bekväm och använd ugnen. Klassisk ugnspannkaka går att variera i det oändliga. Prova att byta ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl. Smaksätt pannkakan med äppelbitar, finhackad lök, riven ost eller bacon. Eller laga klassisk fläskpannkaka och servera med linongsylt, rivna morötter, lättkokt broccoli och vitkålssallad. Bekvämt, snabbt och lättlagat. Och gott såklart!
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
min fru blev nöjd efter dessa kan jag säga minsann. det blev både det ena och det andra efter middagen.