Krispiga pannkakor

Detta recept är inskickat av Hanna, en av våra läsare. Tack så mycket för receptet, Hanna!

För 6 personer

Du behöver:

  • 1 l mjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 100 g smält margarin
  • 2 ½ dl mineralvatten (naturell)
  • 1 ½ l mjölk

Gör så här:

Blanda mjöl, ägg, salt, det smälta margarinet och mineralvatten.

Häll sedan i mjölk lite i sänder och vispa samtidigt.

Grädda pannkakorna på medelstark värme i lite smör. Vänd dem efter någon minut.

Servera med valfritt tillbehör, t ex sylt, glass eller strö lite socker över dem.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Ss
13 januari 2014

Blev fina och höll ihop bra- gott

Kommentar av MA
18 december 2013

Jag har reagerat på att många påpekar hur mycket mjöl de är.

Är de någon som tänker på att de är 17,5 dl vätska.. Dessutom vatten som är tunnare än mjölk. Jag tycker att receptet låter rimligt. Jag tycker tillomed att 6 ägg till en så stor sats låter lite :-) ska provas!

Tack så mycket!

Kommentar av claudio
22 oktober 2012

länge leve pannkakor med choklad

Kommentar av olle
2 mars 2012

goda. krispiga och håller ihop perfekt.

Kommentar av Kajsa
12 augusti 2011

Mineralvatten eller vilken kolsyrad dryck som helst ska gör pannkakan krispig.

Kommentar av malin
10 augusti 2011

smakar omelett, håller inte ihop!!!

Kommentar av osignerat
1 juni 2011

Det receptet ger typ 30 pannkakor...som inte håller ihop speciellt bra och blir allt annat än krispiga.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

Låter spännande, men det låter som att det blir väldigt mycket smet. Hur många pannkakor räknar du att det blir per person?

Kommentar av osignerat
28 februari 2011

Det var kanongoda pannkisar!

Kommentar av rebecca pettersson
22 februari 2011

lite många ägg tycker jag. 6 st är väll lite för mycket eller vad tycker ni

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu


Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

Det är inte alltid man har lust eller tid att svänga ihop en pizzadeg. Hoppa över jäsningen och gör en enkel pizza på sconesbotten . Snabbt, lätt och gott.

Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succen är given!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...