Krispiga pannkakor

Detta recept är inskickat av Hanna, en av våra läsare. Tack så mycket för receptet, Hanna!

För 6 personer

Du behöver:

  • 1 l mjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 100 g smält margarin
  • 2 ½ dl mineralvatten (naturell)
  • 1 ½ l mjölk

Gör så här:

Blanda mjöl, ägg, salt, det smälta margarinet och mineralvatten.

Häll sedan i mjölk lite i sänder och vispa samtidigt.

Grädda pannkakorna på medelstark värme i lite smör. Vänd dem efter någon minut.

Servera med valfritt tillbehör, t ex sylt, glass eller strö lite socker över dem.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Ss
13 januari 2014

Blev fina och höll ihop bra- gott

Kommentar av MA
18 december 2013

Jag har reagerat på att många påpekar hur mycket mjöl de är.

Är de någon som tänker på att de är 17,5 dl vätska.. Dessutom vatten som är tunnare än mjölk. Jag tycker att receptet låter rimligt. Jag tycker tillomed att 6 ägg till en så stor sats låter lite :-) ska provas!

Tack så mycket!

Kommentar av claudio
22 oktober 2012

länge leve pannkakor med choklad

Kommentar av olle
2 mars 2012

goda. krispiga och håller ihop perfekt.

Kommentar av Kajsa
12 augusti 2011

Mineralvatten eller vilken kolsyrad dryck som helst ska gör pannkakan krispig.

Kommentar av malin
10 augusti 2011

smakar omelett, håller inte ihop!!!

Kommentar av osignerat
1 juni 2011

Det receptet ger typ 30 pannkakor...som inte håller ihop speciellt bra och blir allt annat än krispiga.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

Låter spännande, men det låter som att det blir väldigt mycket smet. Hur många pannkakor räknar du att det blir per person?

Kommentar av osignerat
28 februari 2011

Det var kanongoda pannkisar!

Kommentar av rebecca pettersson
22 februari 2011

lite många ägg tycker jag. 6 st är väll lite för mycket eller vad tycker ni

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu


Brownies

Chokladrutor med stil

Brownies åt folket! Framförallt brownies med mörk choklad...

Små, chokladstinna kakor kan aldrig bli fel. Brownies kan bakas i en mängd varianter som passar på allt från eftermiddagsfika till bröllop. Gör enkla brownies med solroskärnor eller bakade med muscovadosocker. Eller baka brownies med mandelbotten. Redaktionen faller för nya brownies med mörk choklad. Serverade med grädde eller vaniljglass är de den perfekta efterrätten eller värsta lyxfikan.

 browniesrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...