Krispiga pannkakor

Detta recept är inskickat av Hanna, en av våra läsare. Tack så mycket för receptet, Hanna!

För 6 personer

Du behöver:

  • 1 l mjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 100 g smält margarin
  • 2 ½ dl mineralvatten (naturell)
  • 1 ½ l mjölk

Gör så här:

Blanda mjöl, ägg, salt, det smälta margarinet och mineralvatten.

Häll sedan i mjölk lite i sänder och vispa samtidigt.

Grädda pannkakorna på medelstark värme i lite smör. Vänd dem efter någon minut.

Servera med valfritt tillbehör, t ex sylt, glass eller strö lite socker över dem.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Ss
13 januari 2014

Blev fina och höll ihop bra- gott

Kommentar av MA
18 december 2013

Jag har reagerat på att många påpekar hur mycket mjöl de är.

Är de någon som tänker på att de är 17,5 dl vätska.. Dessutom vatten som är tunnare än mjölk. Jag tycker att receptet låter rimligt. Jag tycker tillomed att 6 ägg till en så stor sats låter lite :-) ska provas!

Tack så mycket!

Kommentar av claudio
22 oktober 2012

länge leve pannkakor med choklad

Kommentar av olle
2 mars 2012

goda. krispiga och håller ihop perfekt.

Kommentar av Kajsa
12 augusti 2011

Mineralvatten eller vilken kolsyrad dryck som helst ska gör pannkakan krispig.

Kommentar av malin
10 augusti 2011

smakar omelett, håller inte ihop!!!

Kommentar av osignerat
1 juni 2011

Det receptet ger typ 30 pannkakor...som inte håller ihop speciellt bra och blir allt annat än krispiga.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

Låter spännande, men det låter som att det blir väldigt mycket smet. Hur många pannkakor räknar du att det blir per person?

Kommentar av osignerat
28 februari 2011

Det var kanongoda pannkisar!

Kommentar av rebecca pettersson
22 februari 2011

lite många ägg tycker jag. 6 st är väll lite för mycket eller vad tycker ni

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

scones.se

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se


Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

Enklaste vägen till att bjuda hela trappuppgången, tjocka släkten eller studiegruppen på fika går som bekant via långpannan. Fyll den med juliga smaker av rikt chokladiga pepparkaksbrownies med både tranbär och kokos eller med äppelkaka smaksatt med ingefära, nejlika, kardemumma och kanel - några av våra viktigaste julkryddor. Känns det för tidigt att börja med stora julbaket redan nu är genvägen att smygstarta julens smaker i en riktigt saftig, generös kaka.

 julkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...