Krispiga pannkakor

Detta recept är inskickat av Hanna, en av våra läsare. Tack så mycket för receptet, Hanna!

För 6 personer

Du behöver:

  • 1 l mjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 100 g smält margarin
  • 2 ½ dl mineralvatten (naturell)
  • 1 ½ l mjölk

Gör så här:

Blanda mjöl, ägg, salt, det smälta margarinet och mineralvatten.

Häll sedan i mjölk lite i sänder och vispa samtidigt.

Grädda pannkakorna på medelstark värme i lite smör. Vänd dem efter någon minut.

Servera med valfritt tillbehör, t ex sylt, glass eller strö lite socker över dem.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Ss
13 januari 2014

Blev fina och höll ihop bra- gott

Kommentar av MA
18 december 2013

Jag har reagerat på att många påpekar hur mycket mjöl de är.

Är de någon som tänker på att de är 17,5 dl vätska.. Dessutom vatten som är tunnare än mjölk. Jag tycker att receptet låter rimligt. Jag tycker tillomed att 6 ägg till en så stor sats låter lite :-) ska provas!

Tack så mycket!

Kommentar av claudio
22 oktober 2012

länge leve pannkakor med choklad

Kommentar av olle
2 mars 2012

goda. krispiga och håller ihop perfekt.

Kommentar av Kajsa
12 augusti 2011

Mineralvatten eller vilken kolsyrad dryck som helst ska gör pannkakan krispig.

Kommentar av malin
10 augusti 2011

smakar omelett, håller inte ihop!!!

Kommentar av osignerat
1 juni 2011

Det receptet ger typ 30 pannkakor...som inte håller ihop speciellt bra och blir allt annat än krispiga.

Kommentar av Sockerråttan
11 april 2011

Låter spännande, men det låter som att det blir väldigt mycket smet. Hur många pannkakor räknar du att det blir per person?

Kommentar av osignerat
28 februari 2011

Det var kanongoda pannkisar!

Kommentar av rebecca pettersson
22 februari 2011

lite många ägg tycker jag. 6 st är väll lite för mycket eller vad tycker ni

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se


Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

Visst kan man variera tebrödet framför andra ? scones. Scones smakar bra både i söta och matiga varianter. Baka klassiska scones och servera med smör och sylt. Eller gör goda chokladscones.

Vill du ha ett matigare recept så prova nya ost- och olivscones! Med ost och oliver i degen får du läckra scones som passar både som fika och som tilltugg till en matig sallad. Varför inte göra fetaostsallad med bulgur och servera scones till? Eller njut sconesen som bröd till soppan!

Smakligt så det räcker!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...