Spenatpannkakor

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda spenat.

För fyra personer behöver du:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
  • 200 g hackad spenat
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)

Gör så här

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Notera att spenat inte är lämpligt att återuppvärma då det då uppkommer giftiga ämnen.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

David tyckte att det var gött!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

JAAAA

Kommentar av Kristine
16 mars 2010

Supergoda, jag hade kanel och kruskakli i. Lite extra spenat blev det också, bladspenat..

Kommentar av Morssan
26 september 2009

Jag brukar ha minst en tsk vanilj och rejält med kanel i min spenatpannkakssmet . Jag har testat dem med mosad banan och flytande honung som pålägg.Gott! Barn brukar gilla keso och sylt som topping. Ibland kör jag i nga matskedar kruskakli och vetekli och ersätter lite av vetet med det.

Kommentar av Amalie 13
22 september 2009

Ett väldigt, väldigt bra tips är att ha i lite tärnad bacon i ,visst, de blir lite mindre men mycket goda!.

Älskar värkligen de här pannkakorna!.

Kommentar av jah
7 juli 2009

rätt bra (A)

Kommentar av osignerat
20 maj 2009

Jag älskar dom väldigt goda ;)

Kommentar av Sanna
4 februari 2009

Supergoda, känns verkligen nyttigt! Tunga och svåra att vända - kräver rutin!

Kommentar av hetzz
10 augusti 2010

Jag har alltid blivit lärd att vänta med äggen tills efter smeten fått svälla, finns det några fördelar med att inte göra detta?

Kommentar av Moa
21 augusti 2010

Till pannkakorna är det alltid gått att ha riven morot och lingonsylt!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se


Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom?
Att laga vitfisk på en bädd av ris eller bara i en god sås i ugnen är annars ett klassiskt sätt. Curryfisk passar till både couscous och ris och kravmärkt torsk med timjansås är lyxigt gott trots att det går både snabbt och lätt att laga. Dessutom är det oslagbart bekvämt med mat som sköter sig själv medan man skär sallad eller dukar.

 fiskrecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...