Spenatpannkakor

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda spenat.

För fyra personer behöver du:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
  • 200 g hackad spenat
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)

Gör så här

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Notera att spenat inte är lämpligt att återuppvärma då det då uppkommer giftiga ämnen.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
30 mars 2020

mums

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

David tyckte att det var gött!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

JAAAA

Kommentar av Kristine
16 mars 2010

Supergoda, jag hade kanel och kruskakli i. Lite extra spenat blev det också, bladspenat..

Kommentar av Morssan
26 september 2009

Jag brukar ha minst en tsk vanilj och rejält med kanel i min spenatpannkakssmet . Jag har testat dem med mosad banan och flytande honung som pålägg.Gott! Barn brukar gilla keso och sylt som topping. Ibland kör jag i nga matskedar kruskakli och vetekli och ersätter lite av vetet med det.

Kommentar av Amalie 13
22 september 2009

Ett väldigt, väldigt bra tips är att ha i lite tärnad bacon i ,visst, de blir lite mindre men mycket goda!.

Älskar värkligen de här pannkakorna!.

Kommentar av jah
7 juli 2009

rätt bra (A)

Kommentar av osignerat
20 maj 2009

Jag älskar dom väldigt goda ;)

Kommentar av Sanna
4 februari 2009

Supergoda, känns verkligen nyttigt! Tunga och svåra att vända - kräver rutin!

Kommentar av hetzz
10 augusti 2010

Jag har alltid blivit lärd att vänta med äggen tills efter smeten fått svälla, finns det några fördelar med att inte göra detta?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

helgmenyn.se


Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

Vägen till en lyckad risotto är att späda den med lite buljong i taget medan den koka samman. Den får aldrig koka torrt! Tänker du bara på det är det lätt att lyckas med både svamprisotto, saffransrisotto och risotto med salami. Eller varför inte risotto med fänkål och ruccola eller paprika och timjan?
Risotto med räkor är ett lätt sätt att ordna festmat. Vill du höja smaken ytterligare ett steg utgår du från hela räkor och kokar en fond av skalen som du sedan använder till risotton. Riktigt gott och väldigt lätt att lyckas med!

 risotto.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...