SpenatpannkakorI den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda spenat. För fyra personer behöver du:
Gör så härBlanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. Notera att spenat inte är lämpligt att återuppvärma då det då uppkommer giftiga ämnen. Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
22 april 2015
David tyckte att det var gött! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
22 april 2015
JAAAA Kommentar av
Kristine
16 mars 2010
Supergoda, jag hade kanel och kruskakli i. Lite extra spenat blev det också, bladspenat.. Kommentar av
Morssan
26 september 2009
Jag brukar ha minst en tsk vanilj och rejält med kanel i min spenatpannkakssmet . Jag har testat dem med mosad banan och flytande honung som pålägg.Gott! Barn brukar gilla keso och sylt som topping. Ibland kör jag i nga matskedar kruskakli och vetekli och ersätter lite av vetet med det. Kommentar av
Amalie 13
22 september 2009
Ett väldigt, väldigt bra tips är att ha i lite tärnad bacon i ,visst, de blir lite mindre men mycket goda!. Älskar värkligen de här pannkakorna!. Kommentar av
jah
7 juli 2009
rätt bra (A) Kommentar av
osignerat
20 maj 2009
Jag älskar dom väldigt goda ;) Kommentar av
Sanna
4 februari 2009
Supergoda, känns verkligen nyttigt! Tunga och svåra att vända - kräver rutin! Kommentar av
hetzz
10 augusti 2010
Jag har alltid blivit lärd att vänta med äggen tills efter smeten fått svälla, finns det några fördelar med att inte göra detta? Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! Fisk i ugnÄppelfylld laxHelstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat! PannkakorPannkakor är svaret!Pannkakor hamnar i den absoluta toppen bland våra husmansfavoriter. Smeten går snabbt att vispa ihop och pannkakorna görs enkelt glutenfria eller veganska. Förpassa inte pannkakorna till efterrättshörnet! Gör dem istället grövre med rågmjöl och duka upp en buffé med pålägg: frukt, grönsaker, ost, matyoghurt... När alla får välja själva ropar ingen efter sylt. Eller koka ärtsoppa och servera pannkakor eller plättar till efterrätt, som traditionen bjuder. Fram med stekpannan bara! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
mums