Spenatpannkakor

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda spenat.

För fyra personer behöver du:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
  • 200 g hackad spenat
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)

Gör så här

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Om du har tid, låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Notera att spenat inte är lämpligt att återuppvärma då det då uppkommer giftiga ämnen.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

David tyckte att det var gött!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 april 2015

JAAAA

Kommentar av Kristine
16 mars 2010

Supergoda, jag hade kanel och kruskakli i. Lite extra spenat blev det också, bladspenat..

Kommentar av Morssan
26 september 2009

Jag brukar ha minst en tsk vanilj och rejält med kanel i min spenatpannkakssmet . Jag har testat dem med mosad banan och flytande honung som pålägg.Gott! Barn brukar gilla keso och sylt som topping. Ibland kör jag i nga matskedar kruskakli och vetekli och ersätter lite av vetet med det.

Kommentar av Amalie 13
22 september 2009

Ett väldigt, väldigt bra tips är att ha i lite tärnad bacon i ,visst, de blir lite mindre men mycket goda!.

Älskar värkligen de här pannkakorna!.

Kommentar av jah
7 juli 2009

rätt bra (A)

Kommentar av osignerat
20 maj 2009

Jag älskar dom väldigt goda ;)

Kommentar av Sanna
4 februari 2009

Supergoda, känns verkligen nyttigt! Tunga och svåra att vända - kräver rutin!

Kommentar av hetzz
10 augusti 2010

Jag har alltid blivit lärd att vänta med äggen tills efter smeten fått svälla, finns det några fördelar med att inte göra detta?

Kommentar av Moa
21 augusti 2010

Till pannkakorna är det alltid gått att ha riven morot och lingonsylt!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se


Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

Jag har sagt det förut: Det måste inte vara svårt för att bli gott! Paj är festmaten som är lätt nog för en vardagskväll. Gör de enkla, klassiska pajerna köttfärspaj, broccoli- och ädelostpaj eller spenatpaj. Eller prova ett nytt recept på paj med korv och champinjoner!

Kanske fetaostpaj? Eller så satsar du på en läcker laxpaj...

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...