Fransk fläskpannkaka

Ett recept från vår läsare

Yngve Granath, som lovar

"En god fläskpannkaka med fläsk och brynt lök."  Tack för att du delar med dig av recepet, Yngve!

 

 

För fyra personer behöver du:

 

  • 1 msk margarin
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300-400 g rimmat eller rökt sidfläsk
  • 2-3 gula lökar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fläsket i tärningar och hacka löken. Bryn i en stekpanna.
Lägg över fläsk- och lök i en bakpappersklädd långpanna.
Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök och fläsk i långpannan.
Grädda pannkakan i ugn ca 30-40 minuter, eller tills den har stelnat
och fått fin färg.
Servera med tomat eller strimlad isbergssallad och lingonsylt.


Kommentar av Anna
7 juni 2012

Riktigt god ungspannkaka men jag ändrade lite. Det fick bli´två paket bacon och 2 dm purjolök istället för sidfläsk och lök. Stekte bacon och sen purjon och la i botten på formen. Sen bytte jag ut ca 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl. Blev en jättefin ungspannkaka och till det serverade jag rårörda lingon, creme fraiche och en liten sallad på gurka, färska jordgubbar och isbergssallad. Riktigt gott.

Kommentar av osignerat
22 januari 2011

Jag har slopat pappret i långpannan för att det visade sig att det gärna ville fastna. Bättre att smörja rejält i stöllet méd smör.

Kommentar av yeg
11 januari 2011

Du tycker att pannkakan vill fastna på pappret, smörj bara plåten istället ganska mycket så fastnar den inte.

Lök kan man ta mera om man vill ju godare blir det.

Kommentar av AAAH
7 juli 2009

:P

Kommentar av Affe Selander
6 januari 2010

Du Yngve! Den satt som en fläskläpp! Andra gången använde jag dubbelt så mycket lök och jisses så god den blev. Ett litet experimenttips bara...

Svar av Yngve G
17 december 2010

Hej.Kul att du gillade den. Som sagt var man kan mixtra lite med ingredienserna som man sjölv vill för bästa resultat.

Kommentar av goa
13 juni 2010

jättegott

Kommentar av goa
13 juni 2010

ska ha det idag

Kommentar av Ei.M
28 september 2010

Gött!!!!

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

vegetariskarecept.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com


Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

Doften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...