Fransk fläskpannkaka

Ett recept från vår läsare

Yngve Granath, som lovar

"En god fläskpannkaka med fläsk och brynt lök."  Tack för att du delar med dig av recepet, Yngve!

 

 

För fyra personer behöver du:

 

  • 1 msk margarin
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300-400 g rimmat eller rökt sidfläsk
  • 2-3 gula lökar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fläsket i tärningar och hacka löken. Bryn i en stekpanna.
Lägg över fläsk- och lök i en bakpappersklädd långpanna.
Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök och fläsk i långpannan.
Grädda pannkakan i ugn ca 30-40 minuter, eller tills den har stelnat
och fått fin färg.
Servera med tomat eller strimlad isbergssallad och lingonsylt.


Kommentar av Anna
7 juni 2012

Riktigt god ungspannkaka men jag ändrade lite. Det fick bli´två paket bacon och 2 dm purjolök istället för sidfläsk och lök. Stekte bacon och sen purjon och la i botten på formen. Sen bytte jag ut ca 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl. Blev en jättefin ungspannkaka och till det serverade jag rårörda lingon, creme fraiche och en liten sallad på gurka, färska jordgubbar och isbergssallad. Riktigt gott.

Kommentar av osignerat
22 januari 2011

Jag har slopat pappret i långpannan för att det visade sig att det gärna ville fastna. Bättre att smörja rejält i stöllet méd smör.

Kommentar av yeg
11 januari 2011

Du tycker att pannkakan vill fastna på pappret, smörj bara plåten istället ganska mycket så fastnar den inte.

Lök kan man ta mera om man vill ju godare blir det.

Kommentar av AAAH
7 juli 2009

:P

Kommentar av Affe Selander
6 januari 2010

Du Yngve! Den satt som en fläskläpp! Andra gången använde jag dubbelt så mycket lök och jisses så god den blev. Ett litet experimenttips bara...

Svar av Yngve G
17 december 2010

Hej.Kul att du gillade den. Som sagt var man kan mixtra lite med ingredienserna som man sjölv vill för bästa resultat.

Kommentar av goa
13 juni 2010

jättegott

Kommentar av goa
13 juni 2010

ska ha det idag

Kommentar av Ei.M
28 september 2010

Gött!!!!

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se

Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

halloweenrecept.se


Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

Kall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet?

Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna.

Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket!

 bakabullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...