Fransk fläskpannkaka

Ett recept från vår läsare

Yngve Granath, som lovar

"En god fläskpannkaka med fläsk och brynt lök."  Tack för att du delar med dig av recepet, Yngve!

 

 

För fyra personer behöver du:

 

  • 1 msk margarin
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300-400 g rimmat eller rökt sidfläsk
  • 2-3 gula lökar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fläsket i tärningar och hacka löken. Bryn i en stekpanna.
Lägg över fläsk- och lök i en bakpappersklädd långpanna.
Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök och fläsk i långpannan.
Grädda pannkakan i ugn ca 30-40 minuter, eller tills den har stelnat
och fått fin färg.
Servera med tomat eller strimlad isbergssallad och lingonsylt.


Kommentar av Anna
7 juni 2012

Riktigt god ungspannkaka men jag ändrade lite. Det fick bli´två paket bacon och 2 dm purjolök istället för sidfläsk och lök. Stekte bacon och sen purjon och la i botten på formen. Sen bytte jag ut ca 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl. Blev en jättefin ungspannkaka och till det serverade jag rårörda lingon, creme fraiche och en liten sallad på gurka, färska jordgubbar och isbergssallad. Riktigt gott.

Kommentar av osignerat
22 januari 2011

Jag har slopat pappret i långpannan för att det visade sig att det gärna ville fastna. Bättre att smörja rejält i stöllet méd smör.

Kommentar av yeg
11 januari 2011

Du tycker att pannkakan vill fastna på pappret, smörj bara plåten istället ganska mycket så fastnar den inte.

Lök kan man ta mera om man vill ju godare blir det.

Kommentar av AAAH
7 juli 2009

:P

Kommentar av Affe Selander
6 januari 2010

Du Yngve! Den satt som en fläskläpp! Andra gången använde jag dubbelt så mycket lök och jisses så god den blev. Ett litet experimenttips bara...

Svar av Yngve G
17 december 2010

Hej.Kul att du gillade den. Som sagt var man kan mixtra lite med ingredienserna som man sjölv vill för bästa resultat.

Kommentar av goa
13 juni 2010

jättegott

Kommentar av goa
13 juni 2010

ska ha det idag

Kommentar av Ei.M
28 september 2010

Gött!!!!

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...