En av Sveriges främsta matbloggare, Lisa Förare Winbladh, tipsade i sin blogg om vår webbplats, pannkakor.se, och skrev att hennes egen favorit är kikärtspannkakor. pannkakor.se fick lov att använda receptet. Tack Lisa FW! KikärtspannkakorReceptet är lagom till 2-3 personer Du behöver
Gör så härLisa FW påpekar att proportionerna kan variera beroende på vilket kikärtsmjöl du använder, men att receptet annars är mycket enkelt. Vispa ut kikärtsmjölet i vattnet, blanda i socker och salt. Krydda med förlagsvis "lite trevliga kryddfrön" (till exempel koriander-, fänkåls- eller spiskumminfrön) och gurkmeja. Låt stå minst en timme, gärna längre. Grädda pannkakor på hög värme i mycket smör och olja. Lisa skriver att hon "gillar när de är ganska hårdgräddade, annars kan de ha en lite rå smak i mitten. Håll färdiga pankisar varma i ugnen. Täck inte över dem, då smakar de bara kokt". Receptet är, med tillstånd från Lisa Förare Winbladh, hämtat från hennes blogg, Matälskaren
Läsarkommentarer
Svar av Anna
29 augusti 2011
hälsokosten har kikärtsmjöl Svar av b-bus
6 oktober 2012
Alibababutikerna har dom ska det vara så krångligt Kommentar av
mumlan
9 juni 2009
På hälsokosten brukar det finnas kikärtsmjöl också. Och på Goodstore i Stockholm. Kommentar av
Leo
20 maj 2009
Hur gott som helst är detta. Man blir mätt för 5 kronor. Lägg till 3 kronor för två ägg och du blir mätt + får lite fler näringsämnen i dig. Mjölet innehåller mycket protein! Kikärtsmjöl heter "Gram Flour" eller "Besan" och kan hittas i Indiska butiker mfl. Luras inte av den skumma smaken av det råa mjölet. Det är flyktiga ämnen som skapar denna, och de försvinner vid gräddningen. Kommentar av
Arsa
3 april 2009
shiit jätte gott=) Kommentar av
StureBertilPlan
5 april 2010
Nej tack, lite för budget för mig. Kommentar av
ahmed al-fathah
8 april 2008
hej jag heter ahmed och gillar kikärter men inte i pannkakor jag skulle föredra att använda majskorn med lite avokado PS låt inte degen bli för söt för då blir den inte god
Svar av EK
19 maj 2010
Kikärtsmjöl om jag får be. Bort med särskrivningarna om du nu ska vara språkpolis. Svar av
11 november 2009
kikärts mjöl, inte kikärtor!!!! Kommentar av
Jonas
13 mars 2008
Jag ville prova det här men lyckades inte få tag på något kikärtsmjöl, kanske behöver man gå till någon specialbutik?
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!
Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hittar inte kikärtsmjöl! Vart söker jag? Kan man mixa burkkikärtor?