"Mormors pannkakor"

Liivan har sänt oss följande recept som påminner lite om en efterrättsvariant av amerikanska pannkakor.

Tack Liivan!

 

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 50 g smält smör

Gör så här

Vispa upp ägg och socker, sedan häller du i mjöl och mjölk.

Smält smöret och häll ner i smeten.

Låt smeten stå från morgon till kväll och stek pannkakorna då.. :)

 

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
2 september 2021

mormor, more like fortnite

Kommentar av Maria
3 augusti 2014

Gör Goa. Förrätt te dejten ikväll

Han kommer falla som en sten för mig

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Charlie
11 maj 2014

God även samma dag

Kommentar av helena
12 mars 2014

jag saknar pannkaks-lasagne

Kommentar av Infinity
8 oktober 2012

Vaniljglass o drottningsylt till muuums

Kommentar av bakproffs!!
1 augusti 2012

smeten blev god vi hade i vanilj socker oxå :)

Kommentar av Julia
7 juni 2012

Gott recept

Kommentar av Ted
24 maj 2012

Dom vart jättegod.. Jag serverade dom med bär och sirap till kvällsmål =).. Uppskattades ^^

Kommentar av osignerat
4 maj 2012

smsken

Kommentar av Fille
31 mars 2012

Gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...