Glutenfria pannkakor utan mix

Det är inte så svårt att laga goda, glutenfria pannkakor utan mjölmix. Det här receptet brukar ge goda, mjuka pannkakor som håller ihop bra.

Tänk bara på att låta smeten stå till sig och svälla innan du gräddar.

OBS! Du behöver en mixer, stavmixer eller elvisp för att få smeten riktigt slät. Det går att göra pannkakorna utan mixer men då kommer de att bli grövre och svårare att steka.

 

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 3 stora ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2- tsk salt

Gör så här

Häll mjölken i en bunke, knäck äggen och vispa eller mixa i dem.

Tillsätt havregryn och mixa slätt. Häll i bovetemjöl, majsstärkelse och mixa eller vispa.

Tillsätt olja och salt och vispa tills det löst sig.

Låt nu smeten stå och svälla i minst 30 minuter, gärna längre. Är det varmt så ställ den svalt eller i kylskåp.

Värm pannkaks- eller plättlaggen tills den är medelvarm. Smörj med smör eller olja och grädda medeltunna pannkakor eller plättar.

Om smeten är för tjock så späd med mjölk eller vatten.

Läsarkommentarer


 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...