![]() ![]()
Hur gör jag kola utan grädde?
![]() Hur gör man kola, knäck, fudge, m.m , utan grädde? Bor just nu i ett varmt land. Eller kan man använda pulver-grädde och hur länge håller det då i värmen?
- Socker-kocken
![]() Prova ett recept på enkel kola utan grädde, det brukar alltid fungera fint. Fler kolarecept hittar du på kolarecept.se. Visst kan du använda gräddpulver, men doseringen är jag osäker på - då får du prova dig fram till rätt mängd. Hållbarheten för kola med fett blir inte särskilt lång i värmen. Jag skulle säga att det rör sig om någon dag om det är riktigt hett. Kolan blir mjuk och klibbar om du inte lyckas kyla den. ![]() ![]() ![]()
|
|
Ett litet tipps från Malta är att köpa kondenserad mjölk på konserv. Lägg konserven ( skall vara oöppnad)i en gryta och fyll på med vatten så att den täcks. Låt sedan burken sjuda i ca 2 timmar.Låt konserven svalna av innan den öppnas och vipps så har man en av världens godaste kola. Observera att den kondenserade mjölken måste vara sötad med socker annars funkar det inte. Lycka till / Frippe