Hur gör jag kola utan grädde?
Hur gör man kola, knäck, fudge, m.m , utan grädde? Bor just nu i ett varmt land. Eller kan man använda pulver-grädde och hur länge håller det då i värmen?
- Socker-kocken
Prova ett recept på enkel kola utan grädde, det brukar alltid fungera fint. Fler kolarecept hittar du på kolarecept.se. Visst kan du använda gräddpulver, men doseringen är jag osäker på - då får du prova dig fram till rätt mängd. Hållbarheten för kola med fett blir inte särskilt lång i värmen. Jag skulle säga att det rör sig om någon dag om det är riktigt hett. Kolan blir mjuk och klibbar om du inte lyckas kyla den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorPannkakor är svaret!Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Ett litet tipps från Malta är att köpa kondenserad mjölk på konserv. Lägg konserven ( skall vara oöppnad)i en gryta och fyll på med vatten så att den täcks. Låt sedan burken sjuda i ca 2 timmar.Låt konserven svalna av innan den öppnas och vipps så har man en av världens godaste kola. Observera att den kondenserade mjölken måste vara sötad med socker annars funkar det inte. Lycka till / Frippe