Hur gör jag kola utan grädde?
Hur gör man kola, knäck, fudge, m.m , utan grädde? Bor just nu i ett varmt land. Eller kan man använda pulver-grädde och hur länge håller det då i värmen?
- Socker-kocken
Prova ett recept på enkel kola utan grädde, det brukar alltid fungera fint. Fler kolarecept hittar du på kolarecept.se. Visst kan du använda gräddpulver, men doseringen är jag osäker på - då får du prova dig fram till rätt mängd. Hållbarheten för kola med fett blir inte särskilt lång i värmen. Jag skulle säga att det rör sig om någon dag om det är riktigt hett. Kolan blir mjuk och klibbar om du inte lyckas kyla den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!
Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Ett litet tipps från Malta är att köpa kondenserad mjölk på konserv. Lägg konserven ( skall vara oöppnad)i en gryta och fyll på med vatten så att den täcks. Låt sedan burken sjuda i ca 2 timmar.Låt konserven svalna av innan den öppnas och vipps så har man en av världens godaste kola. Observera att den kondenserade mjölken måste vara sötad med socker annars funkar det inte. Lycka till / Frippe