Choklad

 

Chokladpannkaka

En riktig efterrättspannkaka för chokladälskaren! Servera exempelvis med skivad banan och vispad grädde eller vaniljglass.

 

För fyra personer behöver du:

  • 150 g mörk eller ljus blockchoklad
    (läsartips! - ta 200 g istället - och låt det kladda och ät lite vid sidan om)
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

 

Gör så här:

Smält blockchokladen i vattenbad, det vill säga i en liten skål nedsänkt i en kastrull med sjudande vatten. Akta så att vattnet inte kokar och stänker ner i chokladen, då blir den grynig. Rör i chokladen tills den smält. Ta sedan fram en annan bunke och blanda ihop mjöl och salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Blanda sist i den smälta chokladen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

 

 

 

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
18 oktober 2014

bla pannkaka

Kommentar av osignerat
29 juni 2012

super gott !!!!! :D

Kommentar av A
19 juni 2012

Nån som vet om man kan göra ungspannkaka på det här receptet?

Svar av
29 juni 2012

gör ugnspannkaka receptet men innan du lägger i det e plåten så häller du i chokladen :)

Kommentar av Anonym
29 februari 2012

Låter jätte gott :D

Kommentar av Maz
18 december 2011

Det låter verkligen jättegott, jag har inte testat det men ska göra någon gång!

Kommentar av Evelyn
16 augusti 2011

spännande, detta skall testas med kakao !

Kommentar av Cele
10 juli 2011

Brukar göra med kakao istället =))

Svar av Namn/signatur
20 december 2011

hur mycket tar du då? :)

Kommentar av osignerat
14 juni 2011

Kan man på något sätt köra med kakao istället? :)

Kommentar av Bert
26 april 2011

Kan man typ ha något mönster på pannkakor ?

Kommentar av Elli
11 april 2011

Jag har ännu inte testat detta smarriga recept...men låter såååå fruktansvärt gott

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se


Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

Vare sig du väljer köttfri måndag eller helvegetariskt finns massor av goda vegetariska rätter att laga. Från österländska kök kommer falafel, harira och baba ganoush som vi kommit att älska. Ugnsrätter som gratinerad squash med quornfärs eller tomatgratinerade jordärtskockor värmer och mättar.

Välj vegetariskt oftare och gör en insats för miljön samtidigt som du får nya matupplevelser!

 vegetariskarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...