Hur hög värme?

Hur hög värme ska man ha på pankakor när man steker dom?

- Emma

Hej!

Det där kräver lite fingertoppskänsla! Omkring medelvärme brukar behövas. När pannkakorna får fin yta och stelnar ungefär samtidigt är temperaturen rätt. Om du märker att de bränner i pannan innan smeten stelnat på ovansidan är temperaturen för hög, och om smeten bara ligger och skvalpar utan att ta färg och bli fast är temperaturen för låg. Med gjutjärnsstekpanna märker man att järnet får upp värmen efter en stund och då brukar det vara lagom att sänka temperaturen på spisen.



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
2 maj 2024

Jag fick inte veta vilken värma det var för att när jag laggade pannkakor förra gngen så blev det så värmda så man inte kunde äta dem

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
5 maj 2022

Det här är bullshit

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
9 februari 2022

Va.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Niklas
3 februari 2022

Vilken temperatur då??

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
2 december 2021

Vart står det

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
24 april 2020

Men hur mycket ska temperaturen vara när man värmer degen!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Mattias
7 februari 2021

Läs så har du ju svaret




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...