Hur hög värme?
Hur hög värme ska man ha på pankakor när man steker dom?
- Emma
Hej! Det där kräver lite fingertoppskänsla! Omkring medelvärme brukar behövas. När pannkakorna får fin yta och stelnar ungefär samtidigt är temperaturen rätt. Om du märker att de bränner i pannan innan smeten stelnat på ovansidan är temperaturen för hög, och om smeten bara ligger och skvalpar utan att ta färg och bli fast är temperaturen för låg. Med gjutjärnsstekpanna märker man att järnet får upp värmen efter en stund och då brukar det vara lagom att sänka temperaturen på spisen. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
5 maj 2022
Det här är bullshit Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
9 februari 2022
Va. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Niklas
3 februari 2022
Vilken temperatur då?? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
2 december 2021
Vart står det Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
24 april 2020
Men hur mycket ska temperaturen vara när man värmer degen! Svar av Mattias
7 februari 2021
Läs så har du ju svaret MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Hembakta bullarBulla upp!Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst. SockerkakorLättbakad sockerkakaIbland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari. FestgrytaBurgundisk köttgrytaAtt låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag fick inte veta vilken värma det var för att när jag laggade pannkakor förra gngen så blev det så värmda så man inte kunde äta dem