Smet i rumstemperatur?

Hur länge kan smet stå framme i rumstemperatur innan den blir dålig?

- Samuel

Det är väldigt svårt att svara på - hur länge smeten tål att stå framme beror på många saker. Hur varmt det är i rummet spelar roll.

Jag skulle inte låta smeten stå framme mer än max en timme, om det var någotsånär svalt i rummet. Och om du ska grädda pannkakorna direkt efter att den stått framme.

Bredvid en varm spis betydligt kortare tid. Visserligen ska du hetta upp smeten, men ändå.

Att låta smeten stå framme och sedan förvara den i kyl för att steka senare är ingenting jag rekommenderar.

Ett bra knep om du behöver ha smeten framme, till exempel om du står och gräddar lång tid är att lägga kylklampar i en braspanna, ställa en plåt på och sedan ha smeten på plåten. Då har du fått en utmärkt kylare och smeten håller sig fint.

Lycka till med pannkakorna!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Yssan
4 november 2013

Hur länge kan en gräddtårta stå i rumstemperatur?




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...