Smet i rumstemperatur?
Hur länge kan smet stå framme i rumstemperatur innan den blir dålig?
- Samuel
Det är väldigt svårt att svara på - hur länge smeten tål att stå framme beror på många saker. Hur varmt det är i rummet spelar roll. Jag skulle inte låta smeten stå framme mer än max en timme, om det var någotsånär svalt i rummet. Och om du ska grädda pannkakorna direkt efter att den stått framme. Bredvid en varm spis betydligt kortare tid. Visserligen ska du hetta upp smeten, men ändå. Att låta smeten stå framme och sedan förvara den i kyl för att steka senare är ingenting jag rekommenderar. Ett bra knep om du behöver ha smeten framme, till exempel om du står och gräddar lång tid är att lägga kylklampar i en braspanna, ställa en plåt på och sedan ha smeten på plåten. Då har du fått en utmärkt kylare och smeten håller sig fint. Lycka till med pannkakorna! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptGrillat är godast!Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningDen som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hur länge kan en gräddtårta stå i rumstemperatur?