Smet i rumstemperatur?
Hur länge kan smet stå framme i rumstemperatur innan den blir dålig?
- Samuel
Det är väldigt svårt att svara på - hur länge smeten tål att stå framme beror på många saker. Hur varmt det är i rummet spelar roll. Jag skulle inte låta smeten stå framme mer än max en timme, om det var någotsånär svalt i rummet. Och om du ska grädda pannkakorna direkt efter att den stått framme. Bredvid en varm spis betydligt kortare tid. Visserligen ska du hetta upp smeten, men ändå. Att låta smeten stå framme och sedan förvara den i kyl för att steka senare är ingenting jag rekommenderar. Ett bra knep om du behöver ha smeten framme, till exempel om du står och gräddar lång tid är att lägga kylklampar i en braspanna, ställa en plåt på och sedan ha smeten på plåten. Då har du fått en utmärkt kylare och smeten håller sig fint. Lycka till med pannkakorna! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynMoussaka till helgenEn ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra! HembakatBaka bättre bröd!Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hur länge kan en gräddtårta stå i rumstemperatur?