Äggfria pannkakor

Kajzza har sänt oss detta recept på "Oskars pannkakor utan allt" som blir allergivänliga och goda pannkakor.

Tack Kajzza!

Tapioka finns bla att köpa i affärer som säljer asiatiska livsmedel.

Du behöver

  •  2 tsk Noegg äggersättning
  •  1 dl havregrädde
  •  2 dl vatten
  •  salt
  •  socker
  •  mjölk och sojafritt margarin
  •  3/4 dl rismjöl
  •  1/4 dl tapiokamjöl
  •  1/4 dl majsstärkelse
  •  1 msk pofiber
  •  1/2 msk fiberhusk
  •  1 tsk bakpulver


Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Smält margarin och rör ner det, havregrädde och vatten i mjölblandningen.

Rör tills det är slätt och stek på lagom värme. Bränner lätt, så passa noga.

Smaklig spis!

Läsarkommentarer


Kommentar av Henrik
22 mars 2014

Om man vill göra en halv sats, ska det då vara en 1/2 andel majsmjöl?

Tack

Redaktionens kommentar
Ja, det bör fungera bra.
Kommentar av osignerat
3 januari 2014

tål varken majs, vete, soja eller mjölk.

Gjorde dessa med havremjölk och rismjöl. Gott och billigt alternativ. Hade också i en tsk fiberhusk och även lite ingefära.

Kommentar av Helena
29 augusti 2013

Min ena dotter är glutenintolerant och jag gör numera dessa pannkakor till hela familjen. De är lätta att grädda, håller ihop fint och smakar riktigt gott. Tack för ett bra recept!

Kommentar av osignerat
2 juli 2013

Åh detta recept var asgott! Mwah var jätte enkelt att göra och blev mycket god smak. Hade jordnötssmör och banan till = superb!

Kommentar av osignerat
6 maj 2013

Ett tips för goda äggfria pannkakor är att köra på vanligt pannkaksrecept men byta ut ägg mot sojamjöl! En rågad matsked per ägg.

Kommentar av osignerat
25 januari 2013

Ojojojoj

Kommentar av osignerat
4 november 2012

Gjorde glutenfria pannkakor enligt ditt recept i helgen på en bankett. Det är svårt att göra pannkakor över öppen eld så det blev mest skruttpannkakor med blåbär i =D Gjorde samma pannkakor till alla och allihop tyckte de var goda. De var även mjölkfria =)

Kommentar av osignerat
1 september 2012

Är nog dom godaste glutenfrian pannkakor som finns. Allt är enkelt, både att blanda ihop smeten och steka då smeten håller ihop riktigt bra. Stort tack till människan som kom på receptet :D

Redaktionens kommentar
Varsågod - vad trevligt att receptet blev uppskattat!
Kommentar av To
3 maj 2012

Ett enklare recept, utan ägg & utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4

Kommentar av Tobias
3 maj 2012

Ett annat recept, glutenfritt, utan ägg, utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...