Thailändska pannkakor, Roti

Ett recept på thailändska gatupannkakor, från en av våra läsare! Tack Carro för receptet!

För fyra personer behöver du:

  • 2 1/2 dl vetemjöl (rismjöl)
  • 1 stort ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 dl iskallt vatten
  • 1 msk smält smör
  • olja att steka i

Gör så här:

Blanda mjöl, salt, smör och ägg - späd med vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila lite. Dela i bitar och kavla eller tryck ut till tunna pannkakor.

Stek de tunna pannkakorna i olja, fyll med banan och chokladsås och vik samman till fyrkantiga paket.

Läsarkommentarer


Kommentar av Lola
24 november 2013

Ja dom blev ju inte som pannkakorna i Thailand !

Kommentar av osignerat
6 juni 2013

man måste låta deg klumparna ligga i olja i tre timmar innan man tillagar dem

Kommentar av osignerat
27 november 2012

Ja, det funkar ju inte så bra med rismjöl i alla fall...

Kommentar av osignerat
11 oktober 2012

Roti är ursprungligen från Indien men är mycket vanligt i Thailand (har själv thailändskt påbrå)

Svar av D
18 augusti 2013

Roti = bröd på Malaysiaska dock.

Svar av Namn/signatur
5 januari 2015

Intressant.....

Kommentar av Yo
10 maj 2012

Ska den verkligen se så hård ut ! ? ( degen )

Kommentar av vicky
4 mars 2012

Låter gott

Kommentar av Farbror Rulle
10 januari 2012

Måste prova med pepparkaks smulor på! :D

När jag var i thailand drack jag 3 Banana Shakes och åt 2 Banan Pankakor och en Banan på en dag XD

Kommentar av Linn
28 december 2011

Hur länge ska dom vila?

Svar av Namn/signatur
26 februari 2012

jag tog typ 10-15 minuter.. men min deg såg ut som en deg då så ja 10-15 minuter blir bra!

Kommentar av Frälst på thai mat
19 juli 2011

Tack för receptet, nu skall vi ut och steka på vårat hemmabyggda thai inspererade utekök

Kommentar av Mee
11 juni 2011

Det finns Roti (thaipannkakor) på Varbergs marknad, det godaste jag någonsin har ätit.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

kycklingrecept.nu

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

Nu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker.

En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet!

 pepparkaksrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...