Thailändska pannkakor, Roti

Ett recept på thailändska gatupannkakor, från en av våra läsare! Tack Carro för receptet!

För fyra personer behöver du:

  • 2 1/2 dl vetemjöl (rismjöl)
  • 1 stort ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 dl iskallt vatten
  • 1 msk smält smör
  • olja att steka i

Gör så här:

Blanda mjöl, salt, smör och ägg - späd med vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila lite. Dela i bitar och kavla eller tryck ut till tunna pannkakor.

Stek de tunna pannkakorna i olja, fyll med banan och chokladsås och vik samman till fyrkantiga paket.

Läsarkommentarer


Kommentar av Lola
24 november 2013

Ja dom blev ju inte som pannkakorna i Thailand !

Kommentar av osignerat
6 juni 2013

man måste låta deg klumparna ligga i olja i tre timmar innan man tillagar dem

Kommentar av osignerat
27 november 2012

Ja, det funkar ju inte så bra med rismjöl i alla fall...

Kommentar av osignerat
11 oktober 2012

Roti är ursprungligen från Indien men är mycket vanligt i Thailand (har själv thailändskt påbrå)

Svar av D
18 augusti 2013

Roti = bröd på Malaysiaska dock.

Svar av Namn/signatur
5 januari 2015

Intressant.....

Kommentar av Yo
10 maj 2012

Ska den verkligen se så hård ut ! ? ( degen )

Kommentar av vicky
4 mars 2012

Låter gott

Kommentar av Farbror Rulle
10 januari 2012

Måste prova med pepparkaks smulor på! :D

När jag var i thailand drack jag 3 Banana Shakes och åt 2 Banan Pankakor och en Banan på en dag XD

Kommentar av Linn
28 december 2011

Hur länge ska dom vila?

Svar av Namn/signatur
26 februari 2012

jag tog typ 10-15 minuter.. men min deg såg ut som en deg då så ja 10-15 minuter blir bra!

Kommentar av Frälst på thai mat
19 juli 2011

Tack för receptet, nu skall vi ut och steka på vårat hemmabyggda thai inspererade utekök

Kommentar av Mee
11 juni 2011

Det finns Roti (thaipannkakor) på Varbergs marknad, det godaste jag någonsin har ätit.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se


Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

Smakrikt och med en härlig krämighet – en riktig risotto är långt från torrt ris med djupfrysta ärtor. Med rätt sorts ris och några väl valda smaksättare lagar du lätt risotto med kantareller och bacon, eller med champinjoner. Kryddig risotto på salami eller en härligt gul saffransrisotto passar fint till helgen. Den som vill variera provar en otto på mathavre och plommontomater.

 risotto.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...