Thailändska pannkakor, RotiEtt recept på thailändska gatupannkakor, från en av våra läsare! Tack Carro för receptet! För fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda mjöl, salt, smör och ägg - späd med vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila lite. Dela i bitar och kavla eller tryck ut till tunna pannkakor. Stek de tunna pannkakorna i olja, fyll med banan och chokladsås och vik samman till fyrkantiga paket. Läsarkommentarer
Kommentar av
Lola
24 november 2013
Ja dom blev ju inte som pannkakorna i Thailand ! Kommentar av
osignerat
6 juni 2013
man måste låta deg klumparna ligga i olja i tre timmar innan man tillagar dem Kommentar av
osignerat
27 november 2012
Ja, det funkar ju inte så bra med rismjöl i alla fall... Kommentar av
osignerat
11 oktober 2012
Roti är ursprungligen från Indien men är mycket vanligt i Thailand (har själv thailändskt påbrå) Svar av D
18 augusti 2013
Roti = bröd på Malaysiaska dock. Svar av Namn/signatur
5 januari 2015
Intressant..... Kommentar av
Yo
10 maj 2012
Ska den verkligen se så hård ut ! ? ( degen ) Kommentar av
vicky
4 mars 2012
Låter gott Kommentar av
Farbror Rulle
10 januari 2012
Måste prova med pepparkaks smulor på! :D När jag var i thailand drack jag 3 Banana Shakes och åt 2 Banan Pankakor och en Banan på en dag XD Svar av Banarne
16 december 2019
ok.. Svar av Namn/signatur
11 juni 2022
Hur kommer jag dit? Kommentar av
Linn
28 december 2011
Hur länge ska dom vila? Svar av Namn/signatur
26 februari 2012
jag tog typ 10-15 minuter.. men min deg såg ut som en deg då så ja 10-15 minuter blir bra! Kommentar av
Frälst på thai mat
19 juli 2011
Tack för receptet, nu skall vi ut och steka på vårat hemmabyggda thai inspererade utekök Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till farGlöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst. Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Den här rätten kommer ursprungligen från Singapore eller södra Indien och har spridit sig i Asien där man har olika varianter. Det heter Roti Prata i Singapore och Roti Cannai i Malaysia och några andra länder. Tyvärr saknar receptet flera steg för hur degen ska hanteras. Gör man rätt blir det frasigare än en frasvåffla.