Förbereda crêpes?
Hej! Jag ska bjudning för ett större sällskap och tänkte bjuda på crêpes med olika sorters fyllning. Jag tänkte förbereda maten så tidigt som möjligt. Har du några tips på typ av crêpes som håller sig längst och hur jag bäst förvarar dessa fram till servering?
- Sandra
Det är sällan några problem att förbereda crêpes. Du kan gör dem helt klara för gräddning, lägga dem i en smord ugnsfast form, packa in dem i plast och stoppa dem i frysen. Sedan ta du upp, tinar dem något (eller över natten i kyl) och stör på lite ost innan du gratinerar dem i ugn. Champinjoncrêpes brukar bli väldigt goda så. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! BagelsAnnorlunda fikabrödEgna bagels är inte så krångligt att baka som det verkar. De sega och smakrika bröden som både ska kokas och gräddas i ugn går att fylla både med matiga och söta pålägg. Prova klassiska bagels med ost eller lax som fyllning. Goda både som enkel lunch och till matsäcken. Eller gör söta chokladbagels som läcker fika. Kanske en omgång goda citronbagels som kombinerar sött och syrligt? Bagels är väl värda jobbet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|