![]() ![]()
Platt ugnspannkaka
![]() Min ugnspannkaka sväller inte upp och blir "fluffig", utan bara platt och trist. Jag har fått tips om att ta mer ägg än vad som står i receptet, men det är svårt att lyckas i alla fall. Vad är felet?
- Lotta
![]() Svårt att säga vad det beror på. Receptet på ugnspannkaka på pannkakor.se ger visserligen inte någon väldigt "fluffig" kaka, men lite ska den lyfta. Jag skulle prova följande: Tillsätt ett extra ägg och 1/2-1 dl extra vetemjöl. Se till att smeten får stå och svälla ordentligt innan du gräddar den. Kolla så att ugnen är uppe i temperatur ordentligt innan du sätter in pannkakakan. (Ett sätt är att ställa ugnen på 250 grader och sedan sänka den till 225 när kakan sats in.) Ta inte ut kakan för tidigt och öppnan ugnsluckan tidigast efter halva tiden. Lycka till med pannkakan! ![]() ![]() ![]()
|
|