Plättar

Detta recept är inskickat av Anne N. Vi tackar så mycket för receptet!

Du behöver

  •  3 ägg
  •  1 l mjölk
  •  5-6 dl vetemjöl
  •  en nypa salt
  •  smör eller margarin till stekning

Gör så här

Cirka 50-60 stycken

Vispa ihop äggen och cirka hälften av mjölken. Rör ner allt mjöl tills det är klumpfritt och rör sedan ner resten av mjölken och tillsätt salt efter eget tycke. Grädda plättarna i stekpanna på medelvärme tills de fått gulbrun färg. Snåla inte med matfettet vid gräddningen!

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 juni 2014

lol lagga nyss plättar men missförstog 1 liter så lagade 1dc men blev den mäktigaste plätten ever

Kommentar av idde
16 juni 2013

1 L mjölk en hel liter.

Kommentar av maya
19 oktober 2012

ungefär hur många plättar blir . Tacksam för svar

Kommentar av Rebecka
7 juli 2012

Kan man lägga o 250g kesella också....;)

Kommentar av Alexandra
1 april 2012

En liter mjölk ??? :)

Svar av Amanda
14 juni 2012

man behöver inte 1 liter mjölk täcker med 7-8 dl ist! Det blir lika gott ändå!

Kommentar av Livian
22 november 2011

Ska göra plätt tårta! ;) Itället för pannkaks tårta! Orkar nog inte en hel tårta själv :)

Kommentar av osignerat
26 augusti 2011

mumsfilibabba! ;)

min vän håller på att vispa nu, samtigt som hon skrattar..

hah! det här blir säkert bra, hadé puss!

Kommentar av Bisma
12 juli 2011

Hur många portioner blir det? :)

Kommentar av Millehh...
7 juli 2011

Hoppas det blir gott.... =)

Kommentar av osignerat
18 juni 2011

jobbigt att vispa

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Vintersoppor

Värmande vintersmaker med råvaror i säsong!

Gråa och kyliga novemberdagar kräver värme inombords. En ångande rotfruktssoppa med fänkål och tomat tinar frusna vintersjälar!

Vintermat måste inte vara lika grå som dagsljuset. Och även om man är miljöklok och väljer mat efter säsong så går det att laga god, vacker och värmande mat i november.
Mota undan förkylningen med basilikasoppa eller gör klassisk, värmande vintersoppa med fisk. Kanske ett långkok på köttsoppa med rotfrukter eller en värmande rödbetssoppa passar en kylig dag när man bara vill vara inomhus?
En vegetarisk gulaschsoppa är en riktigt mustig och värmande vintersoppa. Och så ska man inte glömma ärtsoppan – serverad med grovt bröd är det svårslagen vintermat.
Den som vill krydda soppan lite extra kan prova en rotfruktssoppa med fänkål och chili – en soppa som garanterat värmer i vinterrusket!

 sopprecept.se

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

Fisk kan tillagas på många sätt. Barnens favorit, fiskpinnar, skäms inte för sig på vuxenmiddagen när du gör dem själv. Både nyttigare och vackrare! Eller slå till på att bjuda på hel röding i ugn med en god sås och kokt potatis.

Husmansfavoriten laxpudding visar att fiskrätter inte behöver vara svåra att laga för att smaka bra. Fisk har, kort sagt, ett välförtjänt gott rykte!

 fiskrecept.nu


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...