Plättar

Detta recept är inskickat av Anne N. Vi tackar så mycket för receptet!

Du behöver

  •  3 ägg
  •  1 l mjölk
  •  5-6 dl vetemjöl
  •  en nypa salt
  •  smör eller margarin till stekning

Gör så här

Cirka 50-60 stycken

Vispa ihop äggen och cirka hälften av mjölken. Rör ner allt mjöl tills det är klumpfritt och rör sedan ner resten av mjölken och tillsätt salt efter eget tycke. Grädda plättarna i stekpanna på medelvärme tills de fått gulbrun färg. Snåla inte med matfettet vid gräddningen!

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 juni 2014

lol lagga nyss plättar men missförstog 1 liter så lagade 1dc men blev den mäktigaste plätten ever

Kommentar av idde
16 juni 2013

1 L mjölk en hel liter.

Kommentar av maya
19 oktober 2012

ungefär hur många plättar blir . Tacksam för svar

Kommentar av Rebecka
7 juli 2012

Kan man lägga o 250g kesella också....;)

Kommentar av Alexandra
1 april 2012

En liter mjölk ??? :)

Svar av Amanda
14 juni 2012

man behöver inte 1 liter mjölk täcker med 7-8 dl ist! Det blir lika gott ändå!

Kommentar av Livian
22 november 2011

Ska göra plätt tårta! ;) Itället för pannkaks tårta! Orkar nog inte en hel tårta själv :)

Kommentar av osignerat
26 augusti 2011

mumsfilibabba! ;)

min vän håller på att vispa nu, samtigt som hon skrattar..

hah! det här blir säkert bra, hadé puss!

Kommentar av Bisma
12 juli 2011

Hur många portioner blir det? :)

Kommentar av Millehh...
7 juli 2011

Hoppas det blir gott.... =)

Kommentar av osignerat
18 juni 2011

jobbigt att vispa

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

frukostbullar.se

Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

utflyktsmat.se


Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

Den populära cheesecaken finns i mängder av varianter. Här i Sverige är det vanligast med cream cheese, typ Philadelphiaost i fyllningen.

Smaksätter gör vi med vanilj, choklad, eller frukt och bär.

Och vad kan passa bättre än en lättbakad cheesecake med saft och bär i receptet!

 cheesecake.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...