Plättar

Detta recept är inskickat av Anne N. Vi tackar så mycket för receptet!

Du behöver

  •  3 ägg
  •  1 l mjölk
  •  5-6 dl vetemjöl
  •  en nypa salt
  •  smör eller margarin till stekning

Gör så här

Cirka 50-60 stycken

Vispa ihop äggen och cirka hälften av mjölken. Rör ner allt mjöl tills det är klumpfritt och rör sedan ner resten av mjölken och tillsätt salt efter eget tycke. Grädda plättarna i stekpanna på medelvärme tills de fått gulbrun färg. Snåla inte med matfettet vid gräddningen!

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 juni 2014

lol lagga nyss plättar men missförstog 1 liter så lagade 1dc men blev den mäktigaste plätten ever

Kommentar av idde
16 juni 2013

1 L mjölk en hel liter.

Kommentar av maya
19 oktober 2012

ungefär hur många plättar blir . Tacksam för svar

Kommentar av Rebecka
7 juli 2012

Kan man lägga o 250g kesella också....;)

Kommentar av Alexandra
1 april 2012

En liter mjölk ??? :)

Svar av Amanda
14 juni 2012

man behöver inte 1 liter mjölk täcker med 7-8 dl ist! Det blir lika gott ändå!

Kommentar av Livian
22 november 2011

Ska göra plätt tårta! ;) Itället för pannkaks tårta! Orkar nog inte en hel tårta själv :)

Kommentar av osignerat
26 augusti 2011

mumsfilibabba! ;)

min vän håller på att vispa nu, samtigt som hon skrattar..

hah! det här blir säkert bra, hadé puss!

Kommentar av Bisma
12 juli 2011

Hur många portioner blir det? :)

Kommentar av Millehh...
7 juli 2011

Hoppas det blir gott.... =)

Kommentar av osignerat
18 juni 2011

jobbigt att vispa

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Pannkakor

Crêpes

Fyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes!

pannkakor.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se


Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité.
De första äpplena brukar försvinna ner i äppelpajen. Med eller utan kanel? Några burkar äppelmos är ett bra sätt att lagra sommaren inför vintern. På efterrrättsfronten är både en god äppelkaka och ugnsbakad äpplen riktiga läckerheter! Behöver jag säga vaniljsås?

 bakakaka.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...