Plättar

Detta recept är inskickat av Anne N. Vi tackar så mycket för receptet!

Du behöver

  •  3 ägg
  •  1 l mjölk
  •  5-6 dl vetemjöl
  •  en nypa salt
  •  smör eller margarin till stekning

Gör så här

Cirka 50-60 stycken

Vispa ihop äggen och cirka hälften av mjölken. Rör ner allt mjöl tills det är klumpfritt och rör sedan ner resten av mjölken och tillsätt salt efter eget tycke. Grädda plättarna i stekpanna på medelvärme tills de fått gulbrun färg. Snåla inte med matfettet vid gräddningen!

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
19 juni 2014

lol lagga nyss plättar men missförstog 1 liter så lagade 1dc men blev den mäktigaste plätten ever

Kommentar av idde
16 juni 2013

1 L mjölk en hel liter.

Kommentar av maya
19 oktober 2012

ungefär hur många plättar blir . Tacksam för svar

Kommentar av Rebecka
7 juli 2012

Kan man lägga o 250g kesella också....;)

Kommentar av Alexandra
1 april 2012

En liter mjölk ??? :)

Svar av Amanda
14 juni 2012

man behöver inte 1 liter mjölk täcker med 7-8 dl ist! Det blir lika gott ändå!

Kommentar av Livian
22 november 2011

Ska göra plätt tårta! ;) Itället för pannkaks tårta! Orkar nog inte en hel tårta själv :)

Kommentar av osignerat
26 augusti 2011

mumsfilibabba! ;)

min vän håller på att vispa nu, samtigt som hon skrattar..

hah! det här blir säkert bra, hadé puss!

Kommentar av Bisma
12 juli 2011

Hur många portioner blir det? :)

Kommentar av Millehh...
7 juli 2011

Hoppas det blir gott.... =)

Kommentar av osignerat
18 juni 2011

jobbigt att vispa

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...