Vatten i pannkakor?

Kan man göra amerikanska pannkakor med vatten istället för mjölk?

- alexia

Det går att göra pannkakor på vatten, men de får en annan smak och de brukar hålla samman lite sämre. Kanske behöver du lite mera fett och lite mera mjöl för att få dem bra.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av -Fia
10 april 2012

Finns det något lätt resept som man kan komma ihog lätt?

Det skulle gjöra så att jag slipper leta efter kok-boken varje gång.

Ps. om det finns något skulle det underlätta i matlagningen Ds. ( snälla svara, tack i förhand )

Redaktionens kommentar
Hej! Ett mycket enkelt recept på pannkakor är 1-1-2-pannkakorna: 1 ägg vispas med 1 dl vetemjöl, sedan vispas 2 dl mjölk i lite i taget. Salta smeten lätt, låt svälla en stund och stek i smör. Sedan kan det förstås ökas enligt samma mönster: 2-2-4, 3-3-6 och så vidare. Lycka till!
Svar av Niklas
2 april 2013

112 receptet är lättare att komma ihåg om du kallar dom sos pannkakor efter sos larmnummer.

Kommentar av ChefPannkaka
2 februari 2012

Går det med mjölk och vatten?

Isåfall,blir det lika gott?

Kommentar av Maria
23 november 2011

Jag hade mindre vatten i degen än om jag skulle ha använt mjölk, sen hade jag i ett extra ägg. pannkakorna blev väldigt bra och lika goda som med mjölk tyckte jag :)

Kommentar av Binarin
22 juni 2011

Jag hade vatten pannkakor över så jag stekte om dem med kassler och hade på lingonsylt. det var gott!

Kommentar av osignerat
31 januari 2011

ja du har rät

Kommentar av Simon
12 januari 2011

Det jag märkte nu första gången när man gör pannkakor på vatten istället för mjölk är att de har en mildare smak, blir inte lika bruna och om de steks för länge så drar de ihop sig. De hålls samman i princip lika bra som med mjölk när man använder fullkorns vetemjöl

Svar av En annan Simon
6 september 2011

Jag tycker dom brukar bli lite frasigare om man tar en halv deciliter mjölk mindre och ersätter med kallt vatten ist




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

bärrecept.se


Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

Göra en pumpalykta inför Halloween? Bra idé! Det behövs både ljus och värme såhär i slutet av oktober. Men släng inte bort fruktköttet! Ljuvligt len och väldigt lättlagad är pumpasoppa som passar bra att servera till förrätt. Huvudrätten kan också få smak av pumpa - prova ett recept på pizza med pumpa, fetaost och oliver. Eller laga piroger som går bra att förbereda. Och glöm inte äppelglöggen: rekommenderas framför brasan!

 halloweenrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...