En av våra läsare, Lovisa (Rockan) Folkestad, har skickat in följande spännande variant på amerikanska pannkakor.

Tack Lovisa!

Amerikanska bananpannkakor

Du behöver:

  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl (1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 mogna bananer
  • 1 msk socker

Gör så här:

Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar).

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke.

Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.

Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.

Stek pannkakorna i smör.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Jimmy Ahlbäck
21 januari 2014

Jag bytte banan mot 4 mandariner var också

bra tack för trevlig sida

Kommentar av osignerat
31 augusti 2013

Blev inte höga och fluffiga. Jag satte til ytterligare 2dl mjöl och 1,5 tsk bakpulver. Då började det likna något

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Hur många blir det??!!!

Svar av
14 april 2013

Runt 12-14 stycken, beroende pa storlek.

Kommentar av osignerat
3 mars 2013

Mina barn alskar dessa pannkakor! Jag anvander aven kanel i smeten, vilket ar underbart gott med bananerna!! Mums!

Kommentar av osignerat
9 februari 2013

Kanon pannkakor. Spröda och jättefina. Grabben älskade dom med.

Kommentar av Jessica
16 januari 2013

Jordgubbssirap är the BOMB till bananpancakes.

Kommentar av Olof
21 november 2012

Supergoda men lite för mycket mjöl.

Kommentar av Nadja
29 september 2012

jättegott! perfekt om man har bananer som börjar bli bruna.

Kommentar av osignerat
20 september 2012

För goda! Nu mår jag illa, kunde inte sluta äta :)

Kommentar av osignerat
1 maj 2011

hur många är det resept för?

Svar av Namn/signatur
1 maj 2011

1 person

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se


Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

Hemgjorda köttbullar väcker ofta matminnen. Och självklart var just din farmors köttbullar det allra bästa! Men ibland behöver vi omväxling. Prova Oliv- och kikärtsköttbullar eller gör kryddstarka curryköttbullar och servera med couscous och yoghurtsås.

Vi bjuder även på klassiska recept; för de som inte klarar sig utan köttbullar på julbordet finns läckra julköttbullar. Och för den som vill variera julbordet kanske viltfärsbullar kan passa? En bra idé att provsmaka, redan innan jul!

 köttbullsrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...