En av våra läsare, Lovisa (Rockan) Folkestad, har skickat in följande spännande variant på amerikanska pannkakor.

Tack Lovisa!

Amerikanska bananpannkakor

Du behöver:

  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl (1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 mogna bananer
  • 1 msk socker

Gör så här:

Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar).

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en separat bunke.

Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.

Mosa till sist bananerna och vänd ner i smeten.

Stek pannkakorna i smör.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av PannkaksGubbe
15 december 2016

När det står smält smör menas det att det skall vara skirat smör då?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 mars 2016

Hur mycke ska det vara på ungnen

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Siniom
5 maj 2016

Här ser jag att någon är ifrån mina trakter. ^^ De här "pannkakorna" är gjorda i stekpanna och inte i ugn.

Kommentar av Jimmy Ahlbäck
21 januari 2014

Jag bytte banan mot 4 mandariner var också

bra tack för trevlig sida

Kommentar av osignerat
31 augusti 2013

Blev inte höga och fluffiga. Jag satte til ytterligare 2dl mjöl och 1,5 tsk bakpulver. Då började det likna något

Kommentar av osignerat
13 april 2013

Hur många blir det??!!!

Svar av
14 april 2013

Runt 12-14 stycken, beroende pa storlek.

Kommentar av osignerat
3 mars 2013

Mina barn alskar dessa pannkakor! Jag anvander aven kanel i smeten, vilket ar underbart gott med bananerna!! Mums!

Kommentar av osignerat
9 februari 2013

Kanon pannkakor. Spröda och jättefina. Grabben älskade dom med.

Kommentar av Jessica
16 januari 2013

Jordgubbssirap är the BOMB till bananpancakes.

Kommentar av Olof
21 november 2012

Supergoda men lite för mycket mjöl.

Kommentar av Nadja
29 september 2012

jättegott! perfekt om man har bananer som börjar bli bruna.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se


Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

Det känns extra bra att ha något värmande till hands i skidbacken. Slät paprikasoppa går utmärkt att ha med i termosen. Komplettera med några mättande pestosnurror, fyllda med mozzarella och skinka, och ingen går hungrig.

Till varm choklad smakar det utmärkt med vaniljbullar... Ha en god stund i friska luften!

 utflyktsmat.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...