Var i ugnen ska pannkakan stå?

Hej! Min flickvän envisas att grädda ugnspannkaka på nedersta falsen i ugnen medan jag brukar ha den mitt i ugnen. Vilket är egentligen bäst?

- Magnus

Ja, det var inte lätt att svara på...

Vilket som är bäst beror helt enkelt på hur er ugn fungerar. Jag skulle säga att det oftast är bra att börja under mitten - det fungerar i många ugnar. Men... alla ugnar är olika. Och ni ska förstås grädda där ni får bäst pannkaka, inte bränd i botten, inte bränd ovanpå. Och lagom i mitten...

Så: Ni får baka varsin pannkaka, duka fint och göra en riktig jämförelse. Vem gör bästa pannkakan i just er ugn :)



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
20 januari 2011

ser inget recept med vaniljsoccker i smeten. =) Testa det. det e såååå gott, ungarna bara älskar det och dom vuxna som fått njuta av dom!! stek i mycket smör så får ni den där knapriga kansten... mumms

Svar av Namn/signatur
20 januari 2011

oj jag kan inte stava ser jag ;) men ni fattar no... haha. vaniljsocker så klart. ock kanten inte kansten... hm

Kommentar av LP
15 oktober 2010

Vilket som är bäst märker du väl själv? Märker du inte att det ena är bättre så det inte det heller! Det är väl resultatet som räknas, inte huruvida man bryter mot kockförbundets etiska riktlinjer. Om du inte märker skillnad i resultat, men din "envisa" flickvän märker skillnad: då är det hon som har rätt! (Det är inte särskilt ovanligt att intelligentare människor är mer perceptiva.)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pastapytt

Lättlagad svamplyx

Fullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling!

pastarecept.nu


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...