Var i ugnen ska pannkakan stå?

Hej! Min flickvän envisas att grädda ugnspannkaka på nedersta falsen i ugnen medan jag brukar ha den mitt i ugnen. Vilket är egentligen bäst?

- Magnus

Ja, det var inte lätt att svara på...

Vilket som är bäst beror helt enkelt på hur er ugn fungerar. Jag skulle säga att det oftast är bra att börja under mitten - det fungerar i många ugnar. Men... alla ugnar är olika. Och ni ska förstås grädda där ni får bäst pannkaka, inte bränd i botten, inte bränd ovanpå. Och lagom i mitten...

Så: Ni får baka varsin pannkaka, duka fint och göra en riktig jämförelse. Vem gör bästa pannkakan i just er ugn :)



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
20 januari 2011

ser inget recept med vaniljsoccker i smeten. =) Testa det. det e såååå gott, ungarna bara älskar det och dom vuxna som fått njuta av dom!! stek i mycket smör så får ni den där knapriga kansten... mumms

Svar av Namn/signatur
20 januari 2011

oj jag kan inte stava ser jag ;) men ni fattar no... haha. vaniljsocker så klart. ock kanten inte kansten... hm

Kommentar av LP
15 oktober 2010

Vilket som är bäst märker du väl själv? Märker du inte att det ena är bättre så det inte det heller! Det är väl resultatet som räknas, inte huruvida man bryter mot kockförbundets etiska riktlinjer. Om du inte märker skillnad i resultat, men din "envisa" flickvän märker skillnad: då är det hon som har rätt! (Det är inte särskilt ovanligt att intelligentare människor är mer perceptiva.)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se


Småkakor

Nya småkakorna som alla kan baka!

Glöm kexpaketet: Enkla havrekakor kan alla baka!

Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar.
Klassiska syltkakor eller chokladbröd är alltid gott. Men prova ett nytt, lättbakat recept: Enkla havrekakor är superlätt att lyckas med. Dessutom både snabba och billiga, men framförallt goda! Eller så bakar du en variant på havrekakor med kardemumma och russin som omväxling. Gillar du kolakakor? Prova våra nya chokladkolakakor som är en blandning av kolakaka och chokladkaka. Eller kanske ett nytt recept på glutenfria havrekakor med kokos? Riktigt gott och lättbakat till fikat!

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...