Glutenfria pannkakor

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 6 dl glutenfritt mjöl (gärna en andel majsmjöl)
  • 5 ägg
  • 4 msk smält smör
  • 2 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Du kan med fördel byta ut en del av mjölet mot majsmjöl, det ger pannkakorna fin färg.

Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Milo
23 september 2014

Funkar det med mandelmjöl? Hur gör jag om jag vill utesluta ägg?

Tack på förhand

Kommentar av Henrik
22 mars 2014

Om man vill göra en halv sats, ska det då vara en 1/2 andel majsmjöl?

Tack

Redaktionens kommentar
Ja, det bör fungera bra.
Kommentar av osignerat
3 januari 2014

tål varken majs, vete, soja eller mjölk.

Gjorde dessa med havremjölk och rismjöl. Gott och billigt alternativ. Hade också i en tsk fiberhusk och även lite ingefära.

Kommentar av Helena
29 augusti 2013

Min ena dotter är glutenintolerant och jag gör numera dessa pannkakor till hela familjen. De är lätta att grädda, håller ihop fint och smakar riktigt gott. Tack för ett bra recept!

Kommentar av osignerat
2 juli 2013

Åh detta recept var asgott! Mwah var jätte enkelt att göra och blev mycket god smak. Hade jordnötssmör och banan till = superb!

Kommentar av osignerat
6 maj 2013

Ett tips för goda äggfria pannkakor är att köra på vanligt pannkaksrecept men byta ut ägg mot sojamjöl! En rågad matsked per ägg.

Kommentar av osignerat
25 januari 2013

Ojojojoj

Kommentar av osignerat
4 november 2012

Gjorde glutenfria pannkakor enligt ditt recept i helgen på en bankett. Det är svårt att göra pannkakor över öppen eld så det blev mest skruttpannkakor med blåbär i =D Gjorde samma pannkakor till alla och allihop tyckte de var goda. De var även mjölkfria =)

Kommentar av osignerat
1 september 2012

Är nog dom godaste glutenfrian pannkakor som finns. Allt är enkelt, både att blanda ihop smeten och steka då smeten håller ihop riktigt bra. Stort tack till människan som kom på receptet :D

Redaktionens kommentar
Varsågod - vad trevligt att receptet blev uppskattat!
Kommentar av To
3 maj 2012

Ett enklare recept, utan ägg & utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Alla hjärtans dag

Kärlek från köket

Det finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om!

bakakaka.se

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...