Glutenfria pannkakor

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 6 dl glutenfritt mjöl (gärna en andel majsmjöl)
  • 5 ägg
  • 4 msk smält smör
  • 2 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Du kan med fördel byta ut en del av mjölet mot majsmjöl, det ger pannkakorna fin färg.

Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Milo
23 september 2014

Funkar det med mandelmjöl? Hur gör jag om jag vill utesluta ägg?

Tack på förhand

Kommentar av Henrik
22 mars 2014

Om man vill göra en halv sats, ska det då vara en 1/2 andel majsmjöl?

Tack

Redaktionens kommentar
Ja, det bör fungera bra.
Kommentar av osignerat
3 januari 2014

tål varken majs, vete, soja eller mjölk.

Gjorde dessa med havremjölk och rismjöl. Gott och billigt alternativ. Hade också i en tsk fiberhusk och även lite ingefära.

Kommentar av Helena
29 augusti 2013

Min ena dotter är glutenintolerant och jag gör numera dessa pannkakor till hela familjen. De är lätta att grädda, håller ihop fint och smakar riktigt gott. Tack för ett bra recept!

Kommentar av osignerat
2 juli 2013

Åh detta recept var asgott! Mwah var jätte enkelt att göra och blev mycket god smak. Hade jordnötssmör och banan till = superb!

Kommentar av osignerat
6 maj 2013

Ett tips för goda äggfria pannkakor är att köra på vanligt pannkaksrecept men byta ut ägg mot sojamjöl! En rågad matsked per ägg.

Kommentar av osignerat
25 januari 2013

Ojojojoj

Kommentar av osignerat
4 november 2012

Gjorde glutenfria pannkakor enligt ditt recept i helgen på en bankett. Det är svårt att göra pannkakor över öppen eld så det blev mest skruttpannkakor med blåbär i =D Gjorde samma pannkakor till alla och allihop tyckte de var goda. De var även mjölkfria =)

Kommentar av osignerat
1 september 2012

Är nog dom godaste glutenfrian pannkakor som finns. Allt är enkelt, både att blanda ihop smeten och steka då smeten håller ihop riktigt bra. Stort tack till människan som kom på receptet :D

Redaktionens kommentar
Varsågod - vad trevligt att receptet blev uppskattat!
Kommentar av To
3 maj 2012

Ett enklare recept, utan ägg & utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.

Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.

Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.

Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...