Glutenfria pannkakor

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 6 dl glutenfritt mjöl (gärna en andel majsmjöl)
  • 5 ägg
  • 4 msk smält smör
  • 2 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Du kan med fördel byta ut en del av mjölet mot majsmjöl, det ger pannkakorna fin färg.

Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Milo
23 september 2014

Funkar det med mandelmjöl? Hur gör jag om jag vill utesluta ägg?

Tack på förhand

Kommentar av Henrik
22 mars 2014

Om man vill göra en halv sats, ska det då vara en 1/2 andel majsmjöl?

Tack

Redaktionens kommentar
Ja, det bör fungera bra.
Kommentar av osignerat
3 januari 2014

tål varken majs, vete, soja eller mjölk.

Gjorde dessa med havremjölk och rismjöl. Gott och billigt alternativ. Hade också i en tsk fiberhusk och även lite ingefära.

Kommentar av Helena
29 augusti 2013

Min ena dotter är glutenintolerant och jag gör numera dessa pannkakor till hela familjen. De är lätta att grädda, håller ihop fint och smakar riktigt gott. Tack för ett bra recept!

Kommentar av osignerat
2 juli 2013

Åh detta recept var asgott! Mwah var jätte enkelt att göra och blev mycket god smak. Hade jordnötssmör och banan till = superb!

Kommentar av osignerat
6 maj 2013

Ett tips för goda äggfria pannkakor är att köra på vanligt pannkaksrecept men byta ut ägg mot sojamjöl! En rågad matsked per ägg.

Kommentar av osignerat
25 januari 2013

Ojojojoj

Kommentar av osignerat
4 november 2012

Gjorde glutenfria pannkakor enligt ditt recept i helgen på en bankett. Det är svårt att göra pannkakor över öppen eld så det blev mest skruttpannkakor med blåbär i =D Gjorde samma pannkakor till alla och allihop tyckte de var goda. De var även mjölkfria =)

Kommentar av osignerat
1 september 2012

Är nog dom godaste glutenfrian pannkakor som finns. Allt är enkelt, både att blanda ihop smeten och steka då smeten håller ihop riktigt bra. Stort tack till människan som kom på receptet :D

Redaktionens kommentar
Varsågod - vad trevligt att receptet blev uppskattat!
Kommentar av To
3 maj 2012

Ett enklare recept, utan ägg & utan mjölk men fantastiskt goda! http://wp.me/p1MMu5-e4

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se

Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

lasagne.nu


Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

Det är någonting speciellt med hembakat bröd. Doften som sprider sig i köket och känslan av enkel lyx när man slår sig ner vid frukostbordet med en hel korg nybakta frukostbullar.
Ska det vara grovt eller fint? Välj dina favoriter efter smak! Klassiska scones går allra fortast och är mångas favorit. Andra vill ha lite tuggmostånd som mättar och väljer rågbullar med linfrön – både nyttigt och gott! Eller gör saftiga morotsbullar och lyxiga honungsbullar med aprikoser.
Klassiska frallor med det rätta fraset passar alltid till en långfrukost, precis som mjuka tekakor. Själva vill vi ha mjuka grahamsbullar – ett bra sätt att vakna lagom nyttig och garanterat gott!

 frukostbullar.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...