Slippa degiga pannkakor?

Varför blir mina pannkakor degiga i mitten och tjocka när smeten är tunn som vatten? Jag följde ett recept med 11/2 dl vetemjöl, 1dl rågmjöl, 3 ägg, 6 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 3 msk rapsolja. Stekte på värmenivå 4 med lite olja i pannan.

- Christine

Hej!

Det är svårt att säga vad som blir fel. Att låta smeten stå och svälla en stund före gräddning brukar underlätta själva gräddningen. Om pannkakorna görs tunna bör de inte kunna bli särskilt degiga, så se till att smeten blir ett tunt jämnt lager i stekpannan.

Om man använder gjutjärnspanna får den upp värmen efter ett tag och då är det dags att sänka värmen på plattan lite grann. Märker man att pannkakorna snabbt får färg men inte hinner stelna på ytan lika fort är värmen för hög i pannan.

Hoppas det går bättre med pannkaksstekningen nästa gång!



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
9 april 2022

Fö lite ägg = minst fyra gärna fem ägg till en normal pannkassmet med 180 gr mjöl och 6 dl gräddmjölk

Kommentar av gruser
18 oktober 2012

Jag får alltid degiga pannkakor när det är rågmjöl med i receptet. Misstänker helt enkelt att det är rågmjölet som gör smeten degig även efter 20minuter stekande.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!

 sockerkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...