Nyttiga pannkakor med grahamsmjöl

Den här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på grahamsmjöl. Mera fibrer och lite kraftigare smak!

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och potatismjölet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

 

Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
2 mars 2017

Skriv din kommentar här!

Kommentar av Emma
23 februari 2014

Bästa pannkakorna nånsin!

Kommentar av Jonna
29 januari 2013

"Smält olja" ?

Kommentar av Katarina
14 augusti 2012

Gott! Räckte dock bara till 2 personer.

Kommentar av Jossan
29 april 2012

Godaste pannkakorna!

Gör aldrig vanliga längre, alltid efter det här receptet. Supergott!

Kommentar av osignerat
21 maj 2010

vi är enn klas som ska göörraa dåm hära dinkelkakorna is kolan. ja

Kommentar av hanna
27 januari 2009

de var jättegoda! åt med hallonsylt och mosad banan med vanilinsocker och kokos. mums på en tråkig tisdag :)

Svar av ja men dåså
21 maj 2010

naaajjs, en helkväll alltså.

Kommentar av Jenny Rudin
22 juli 2010

Vi gjorde grahamspannkakor med dubbel sats och hade 3 dl mjöl plus 3 dl grahamsmjöl, och inget potatismjöl, för det saknade vi. Samt olivolja. Det var gott, tack:)!

Kommentar av En lyckans fisk
21 januari 2009

Verkar onekligen intressant! Måste dock säga att dagens största lycka kom från att läsa den klockrena kommentaren från signaturen "gött". Höll på att avlida. Tack för detta, mycket nöje.

Kommentar av gött
1 januari 2009

å va gött

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...