Nyttiga pannkakor med grahamsmjöl

Den här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på grahamsmjöl. Mera fibrer och lite kraftigare smak!

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och potatismjölet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

 

Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor!

Läsarkommentarer


Kommentar av Emma
23 februari 2014

Bästa pannkakorna nånsin!

Kommentar av Jonna
29 januari 2013

"Smält olja" ?

Kommentar av Katarina
14 augusti 2012

Gott! Räckte dock bara till 2 personer.

Kommentar av Jossan
29 april 2012

Godaste pannkakorna!

Gör aldrig vanliga längre, alltid efter det här receptet. Supergott!

Kommentar av osignerat
21 maj 2010

vi är enn klas som ska göörraa dåm hära dinkelkakorna is kolan. ja

Kommentar av hanna
27 januari 2009

de var jättegoda! åt med hallonsylt och mosad banan med vanilinsocker och kokos. mums på en tråkig tisdag :)

Svar av ja men dåså
21 maj 2010

naaajjs, en helkväll alltså.

Kommentar av Jenny Rudin
22 juli 2010

Vi gjorde grahamspannkakor med dubbel sats och hade 3 dl mjöl plus 3 dl grahamsmjöl, och inget potatismjöl, för det saknade vi. Samt olivolja. Det var gott, tack:)!

Kommentar av En lyckans fisk
21 januari 2009

Verkar onekligen intressant! Måste dock säga att dagens största lycka kom från att läsa den klockrena kommentaren från signaturen "gött". Höll på att avlida. Tack för detta, mycket nöje.

Kommentar av gött
1 januari 2009

å va gött

Kommentar av Teresa
19 september 2010

Barnens nya favorit! De heter PANNKAKSTÅRTAN. Jag steker dem i plättjärnet och serverar dem med mosad banan och vispgrädde! Går jättebra att frysa in överblivna plättar för att ha som mellanmål vid annat tillfälle. Mums!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se


Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

När pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk

 bakapizza.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...