Nyttiga pannkakor med grahamsmjöl

Den här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på grahamsmjöl. Mera fibrer och lite kraftigare smak!

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och potatismjölet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

 

Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av tack
26 maj 2020

gott ! och ungarna märkte inte skillnaden :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
2 mars 2017

Skriv din kommentar här!

Kommentar av Emma
23 februari 2014

Bästa pannkakorna nånsin!

Kommentar av Jonna
29 januari 2013

"Smält olja" ?

Kommentar av Katarina
14 augusti 2012

Gott! Räckte dock bara till 2 personer.

Kommentar av Jossan
29 april 2012

Godaste pannkakorna!

Gör aldrig vanliga längre, alltid efter det här receptet. Supergott!

Kommentar av osignerat
21 maj 2010

vi är enn klas som ska göörraa dåm hära dinkelkakorna is kolan. ja

Kommentar av hanna
27 januari 2009

de var jättegoda! åt med hallonsylt och mosad banan med vanilinsocker och kokos. mums på en tråkig tisdag :)

Svar av ja men dåså
21 maj 2010

naaajjs, en helkväll alltså.

Kommentar av Jenny Rudin
22 juli 2010

Vi gjorde grahamspannkakor med dubbel sats och hade 3 dl mjöl plus 3 dl grahamsmjöl, och inget potatismjöl, för det saknade vi. Samt olivolja. Det var gott, tack:)!

Kommentar av En lyckans fisk
21 januari 2009

Verkar onekligen intressant! Måste dock säga att dagens största lycka kom från att läsa den klockrena kommentaren från signaturen "gött". Höll på att avlida. Tack för detta, mycket nöje.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!

 sockerkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...