Galetter

Franska bovetepannkakor som fylls med matig fyllning! Lätt att laga och dessutom glutenfritt, då bovete är en ört som inte innehåller gluten!

 

Du behöver

Receptet är för 4 personer.
 

  • 8 dl kallt vatten
  • 5 dl bovetemjöl
  • knappt 2 tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 2-3 msk smör till stekning


Förslag på fyllning

  • rökt skinka
  • rödlök
  • riven ost, gärna lagrad


Gör så här

Häll det kalla vattnet i en bunke. Vispa i ägget och bovetemjölet, tillsätt saltet och vispa med elvisp tills smeten är helt slät.

Täck bunken med lock eller ett fat och ställ svalt i minst en timme. Smeten kan gärna stå svalt över natten också. Vispa upp smeten före stekning om mjölet lagt sig på botten.

Stek sedan galetterna i smör på medelhög värme. Antingen kan du vända dem som vanliga pannkakor och sedan servera dem med matiga tillbehör, eller så lägger du ost, skinka och rödlök på pannkakan i pannan och viker ihop den så att osten smälter. Servera direkt!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av kokos
25 december 2015

BÄSTA GLUTENFRIA

VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER

WOHO

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av keks
25 december 2015

jag vet!


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

kladdkakor.se


Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...