Galetter

Franska bovetepannkakor som fylls med matig fyllning! Lätt att laga och dessutom glutenfritt, då bovete är en ört som inte innehåller gluten!

 

Du behöver

Receptet är för 4 personer.
 

  • 8 dl kallt vatten
  • 5 dl bovetemjöl
  • knappt 2 tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 2-3 msk smör till stekning


Förslag på fyllning

  • rökt skinka
  • rödlök
  • riven ost, gärna lagrad


Gör så här

Häll det kalla vattnet i en bunke. Vispa i ägget och bovetemjölet, tillsätt saltet och vispa med elvisp tills smeten är helt slät.

Täck bunken med lock eller ett fat och ställ svalt i minst en timme. Smeten kan gärna stå svalt över natten också. Vispa upp smeten före stekning om mjölet lagt sig på botten.

Stek sedan galetterna i smör på medelhög värme. Antingen kan du vända dem som vanliga pannkakor och sedan servera dem med matiga tillbehör, eller så lägger du ost, skinka och rödlök på pannkakan i pannan och viker ihop den så att osten smälter. Servera direkt!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av kokos
25 december 2015

BÄSTA GLUTENFRIA

VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER

WOHO

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av keks
25 december 2015

jag vet!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem…
Gott grahamsbröd eller nyttigt rågbröd passar i form, precis som det klassiska rostbrödet. Vill du snabbt ha ett lyxigt bröd till maten gör du lätt olivbröd eller ostbröd direkt i långpannan. Gott till många på snabbaste sätt!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...