För ljusa pannkakor?
Hur länge ska pannkakorna ligga där i stekpannan? Mina blir ju bara vita?:S
- Annika
Det är svårt att säga hur lång tid du ska grädda dina pannkakor - det beror på så många olika faktorer. Vilken smet, vilken panna, hur mycket fett och så vidare. Men om din pannkakor "bara blir vita" så skulle jag först se till att steka dem i smör eller margarin och smörja laggen mellan varje pannkaka. Och så skulle jag höja värmen på plattan - pannkakan ska ta färg snabbt, på många spisar är god värme läge fyra. Prova dig fram lite och lycka till med dina pannkakor! Svar av håkan
29 juli 2011
sök på recept MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! PizzaRuccolaEn välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre. En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
vad innehåller pannkakor?