För ljusa pannkakor?
Hur länge ska pannkakorna ligga där i stekpannan? Mina blir ju bara vita?:S
- Annika
Det är svårt att säga hur lång tid du ska grädda dina pannkakor - det beror på så många olika faktorer. Vilken smet, vilken panna, hur mycket fett och så vidare. Men om din pannkakor "bara blir vita" så skulle jag först se till att steka dem i smör eller margarin och smörja laggen mellan varje pannkaka. Och så skulle jag höja värmen på plattan - pannkakan ska ta färg snabbt, på många spisar är god värme läge fyra. Prova dig fram lite och lycka till med dina pannkakor! Svar av håkan
29 juli 2011
sök på recept MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! HöstlovBaka på höstlovetHöstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans. Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till far
Smyg upp tidigt på söndagsmorgonen, duka brickan fint med duk och kanske ett ljus. Kaffekopp med fat och så ett fat nybakta doftande gifflar. Tycker pappa bäst om gifflar fyllda med nötkräm eller med honung? Eller kanske någon av varje sort? Gifflarna är också perfekta att servera till fika senare på dagen. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
vad innehåller pannkakor?