Räkcrêpes

Läckra räkcrêpes är perfekt både till vardags och på festbuffén! Lättlagade och bra att ha färdiga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör

Fyllning

  • 50 g skalade räkor
  • 50 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 msk vitt vin eller torr cider ( Kan bytas mot 1/2 tsk vitvinsvinäger)
  • Dill eller dragon
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Stek först pannkakorna.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.

Låt pannkakorna svalna.

Smörj en stor ugnsfast form.

Finhacka rödlöken och skär svampen i små bitar.

Fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Låt svalna.

Smält smöret i en en kastrull och vispa ut mjölet i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under rörning eller vispning. Blanda ner osten när såsen börjar tjockna. Spara lite ost til dekoration. Tillsätt vin, cider eller vinäger och smaka av med salt och vitpeppar.

Blanda nu ner de väl avrunna räkorna och svampen i stuvningen. Låt den inte koka mer, då blir räkorna sega.

Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket" eller rulle. Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen.

 

Fyllningen räcker till cirka åtta stora pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.

Strö resten av osten över crêpesen och gratinera i ugn i 200 grader till de fått fin färg, cirka 15 minuter.

Låt svalna något och servera varma med grönsaker, sallader eller till en god soppa!

  

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av kokos
25 december 2015

BÄSTA GLUTENFRIA

VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER

WOHO

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av keks
25 december 2015

jag vet!


Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se


Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

Skaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...