Räkcrêpes

Läckra räkcrêpes är perfekt både till vardags och på festbuffén! Lättlagade och bra att ha färdiga i förväg.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör

Fyllning

  • 50 g skalade räkor
  • 50 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 2 msk vitt vin eller torr cider ( Kan bytas mot 1/2 tsk vitvinsvinäger)
  • Dill eller dragon
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Stek först pannkakorna.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.

Låt pannkakorna svalna.

Smörj en stor ugnsfast form.

Finhacka rödlöken och skär svampen i små bitar.

Fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Låt svalna.

Smält smöret i en en kastrull och vispa ut mjölet i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under rörning eller vispning. Blanda ner osten när såsen börjar tjockna. Spara lite ost til dekoration. Tillsätt vin, cider eller vinäger och smaka av med salt och vitpeppar.

Blanda nu ner de väl avrunna räkorna och svampen i stuvningen. Låt den inte koka mer, då blir räkorna sega.

Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket" eller rulle. Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen.

 

Fyllningen räcker till cirka åtta stora pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.

Strö resten av osten över crêpesen och gratinera i ugn i 200 grader till de fått fin färg, cirka 15 minuter.

Låt svalna något och servera varma med grönsaker, sallader eller till en god soppa!

  

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av kokos
25 december 2015

BÄSTA GLUTENFRIA

VISBYS CREPERI KÖR PÅ GALETTER

WOHO

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av keks
25 december 2015

jag vet!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Scones

Fika om 15 minuter

Lyxigt nybakat på några minuter? Scones är alltid rätt svar!

scones.se

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se


Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass!

 glassrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...