KöttfärscrêpesCrêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Dessutom lätt att förbereda i förväg om man vill ha gott om tid när gästerna knackar på dörren! Köttfärscrêpes är en populär variant som brukar uppskattas både av barn och vuxna. Den som gillar kryddig mat smakar av med mycket cayennepeppar! Pannkakor
Fyllning
Gör så härStek först pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem. (Smeten räcker till 8 tjocka pannkakor.) Låt pannkakorna svalna. Smörj en stor ugnsfast form. Skär tomaterna i skivor och skiva rödlöken till fina ringar. Finhacka gul lök och stek den tillsammans med färsen i olivolja. Pressa ner vitlöken när blandningen börjar få färg. Blanda ner tomatpurén och späd eventuellt med lite vatten. Låt småputtra 5 minuter. Blanda ner grädden eller crème fraiche. Låt koka ihop och lyft sedan av från plattan. Smaka nu av med peppar, salt och paprikapulver. Låt fyllningen stå en stund och svalna och rör sedan ner en deciliter riven ost. Fyllningen ska vara ganska tjock. Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/ rullen med skarven nedåt i den smorda formen. Lägg tomatskivor ovanpå crêpesen, fördela fyllningen som finns kvar jämnt över crêpesen och dekorera med rödlöksringar. Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Servera gärna med sallad och ett gott bröd. Ris eller bulgur som smaksatts med buljong och kryddor är också gott till om man inte vill servera enbart crêpes.
Läsarkommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tårta i långpannaTårta till alla!Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många! FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!
Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Sila mjölen först annars kommer de förbli klumpar utav mjöl i blandningen!