Morotspannkakor

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda riven morot.

För fyra personer behöver du:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
  • 4 rivna morötter (ca 200 g)
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)

Gör så här

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
17 februari 2013

Själv håller jag på och fixar pannkisarna nu! Jag har köpt blandade bönor till och så ska jag göra fetaostsröra (fetaost mosad och blandad med créme f)

Kommentar av Linda
24 augusti 2011

Jag brukar även riva lite squash i pannkakorna. Om man har kinkiga barn kan man skala squashen innan man river den. Ingen som märker att nyttigheter slinker ner. Då får man i dem grönsaker utan att de märker det.

Svar av ella
10 oktober 2014

tack för tipset

Kommentar av Herr P.
24 november 2009

Välanvänt recept! :D

Testa med lingon och créme fraiche till!

Kommentar av anna
15 juni 2009

det här var de godaste pannkakorna jag ätit!!!

Kommentar av Jenny
26 maj 2010

Jätte goda! Äter dessa precis som jag äter de vanliga. Med sylt och annat sött eller med banan och keso. Mättar bra.

Kommentar av Petra
19 februari 2009

haha min häst älskar de här pannkakorna, och jag också för den delen - superbra recept ;D

Redaktionens kommentar
Din häst har också bra smak :)
Kommentar av Ninas
29 juni 2010

Superbra recept som jag använder ofta! Saknar jag morötter hemma byter jag ut dem mot två bananer och kanel - mums!!

Kommentar av Helgur.blogg.se
5 juli 2010

GULD!

Kommentar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010

Jag gör nästan alltid morotsplättar eller morotspannkakor nu för tiden. Prova mitt recept oxå.

1 liter mjölk, 5 dl vetemjöl, 3-5 dl finriven morot, 1 tsk salt och 1 msk kanel.

Perfekt att ta med till stranden och strö lite socker över. :)

Svar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010

Det ska vara 4 ägg också så klart!!!

Kommentar av Göran
8 augusti 2010

Pröva att använda TZATZIKI till, låter kankse konstigt. Men det är jättegott. Nartuligtvis skall du göra din egna Tzatziki.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com


Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

Till mors dag behövs inga påkostade presenter, men frukost på sängen uppskattar alla! Baka mjuka scones eller kärleksfulla vaniljbagels.


Är det fika som gäller? Fyll fatet med frestande småkakor: chokladbröd, kringlor eller kolakakor! Eller kanske mors allra högsta önskan är en bit mörk chokladkaka tillsammans med rykande hett irish coffee...

 bakatårta.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...