MorotspannkakorI den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda riven morot. För fyra personer behöver du:
Gör så härBlanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. Läsarkommentarer
Kommentar av
osignerat
17 februari 2013
Själv håller jag på och fixar pannkisarna nu! Jag har köpt blandade bönor till och så ska jag göra fetaostsröra (fetaost mosad och blandad med créme f) Kommentar av
Linda
24 augusti 2011
Jag brukar även riva lite squash i pannkakorna. Om man har kinkiga barn kan man skala squashen innan man river den. Ingen som märker att nyttigheter slinker ner. Då får man i dem grönsaker utan att de märker det. Svar av ella
10 oktober 2014
tack för tipset Kommentar av
Herr P.
24 november 2009
Välanvänt recept! :D Testa med lingon och créme fraiche till! Kommentar av
anna
15 juni 2009
det här var de godaste pannkakorna jag ätit!!! Kommentar av
Jenny
26 maj 2010
Jätte goda! Äter dessa precis som jag äter de vanliga. Med sylt och annat sött eller med banan och keso. Mättar bra. Kommentar av
Petra
19 februari 2009
haha min häst älskar de här pannkakorna, och jag också för den delen - superbra recept ;D
Redaktionens kommentar
Din häst har också bra smak :)
Kommentar av
Ninas
29 juni 2010
Superbra recept som jag använder ofta! Saknar jag morötter hemma byter jag ut dem mot två bananer och kanel - mums!! Kommentar av
Helgur.blogg.se
5 juli 2010
GULD! Kommentar av
www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010
Jag gör nästan alltid morotsplättar eller morotspannkakor nu för tiden. Prova mitt recept oxå. 1 liter mjölk, 5 dl vetemjöl, 3-5 dl finriven morot, 1 tsk salt och 1 msk kanel. Perfekt att ta med till stranden och strö lite socker över. :) Svar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010
Det ska vara 4 ägg också så klart!!! Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! PajreceptHelgmiddagPaj passar nästan alltid bra att bjuda på. En perfekt rätt att förbereda i förväg eller att snabbt svänga ihop när det är bråtom. Variationerna är oändliga och du kan lätt göra olika sorters pajbotten, med grovt eller fint mjöl efter smak och tillfälle. Laga klassiska pajer som köttfärspaj eller en god och smakrik ostpaj. Den som vill ha omväxling lagar kikärtspaj eller brie-och salamipaj. Kanske ett nytt, läckert recept på champinjonpaj med bacon? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
</p><script>alert('This page is vulnerable to Cross-site Scripting (XSS) attacks.');</script><p>