Morotspannkakor

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda riven morot.

För fyra personer behöver du:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare ½ dl vetemjöl)
  • 4 rivna morötter (ca 200 g)
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)

Gör så här

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
17 februari 2013

Själv håller jag på och fixar pannkisarna nu! Jag har köpt blandade bönor till och så ska jag göra fetaostsröra (fetaost mosad och blandad med créme f)

Kommentar av Linda
24 augusti 2011

Jag brukar även riva lite squash i pannkakorna. Om man har kinkiga barn kan man skala squashen innan man river den. Ingen som märker att nyttigheter slinker ner. Då får man i dem grönsaker utan att de märker det.

Svar av ella
10 oktober 2014

tack för tipset

Kommentar av Herr P.
24 november 2009

Välanvänt recept! :D

Testa med lingon och créme fraiche till!

Kommentar av anna
15 juni 2009

det här var de godaste pannkakorna jag ätit!!!

Kommentar av Jenny
26 maj 2010

Jätte goda! Äter dessa precis som jag äter de vanliga. Med sylt och annat sött eller med banan och keso. Mättar bra.

Kommentar av Petra
19 februari 2009

haha min häst älskar de här pannkakorna, och jag också för den delen - superbra recept ;D

Redaktionens kommentar
Din häst har också bra smak :)
Kommentar av Ninas
29 juni 2010

Superbra recept som jag använder ofta! Saknar jag morötter hemma byter jag ut dem mot två bananer och kanel - mums!!

Kommentar av Helgur.blogg.se
5 juli 2010

GULD!

Kommentar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010

Jag gör nästan alltid morotsplättar eller morotspannkakor nu för tiden. Prova mitt recept oxå.

1 liter mjölk, 5 dl vetemjöl, 3-5 dl finriven morot, 1 tsk salt och 1 msk kanel.

Perfekt att ta med till stranden och strö lite socker över. :)

Svar av www.hoppsansabubblan.com
13 juli 2010

Det ska vara 4 ägg också så klart!!!

Kommentar av Göran
8 augusti 2010

Pröva att använda TZATZIKI till, låter kankse konstigt. Men det är jättegott. Nartuligtvis skall du göra din egna Tzatziki.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

Doften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...