BöncrêpesFyllda crêpes går att variera för att passa alla - något som är användbart på exempelvis en buffé. Med bönor passar de den som vill äta lite grönare, med glutenfria pannkakor passar de allergikern. Använd gärna lagrad ost för en extra skjuts åt smaken! Pannkakor
Fyllning
Gör så härStek först pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem. (Smeten räcker till 8 tjocka pannkakor.) Låt pannkakorna svalna. Smörj en stor ugnsfast form. Finhacka lök och strimmla palsternacka fint. Skär paprika i centimeterstora bitar och skär svampen i fina bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs löken och palsternackan någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med, lägg i paprikan mot slutet. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Blanda ner bönorna och rör i tomatpurén. Sänk värmen och låt fyllningen stå några minuter innan du smakar av med kryddorna, salt och peppar. Låt fyllningen svalna och rör sedan ner en deciliter riven ost. Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen. Fyllningen räcker till cirka åtta pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med. Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Servera gärna med sallad och vitlöksbröd. Ris eller bulgur som smaksatts med buljong och kryddor är också gott till om man inte vill servera enbart crêpes.
Läsarkommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!
Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|