Kycklingcrêpes

Crêpes fyllda med kyckling får mycket smak av kapris och kryddor och blir bra att bjuda på, gärna på buffé.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Fyllning

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • cayenpeppar
  • oregano
  • olivolja
  • paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här

Stek först pannkakorna.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.

Låt pannkakorna svalna.

Smörj en stor ugnsfast form.

Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Finhacka rödlöken och skär svampen i bitar.

Hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Sätt åt sidan.

Stek nu kycklingbitarna genomstekta i olivolja. Överstek inte - köttet ska inte bli bli torrt. Provskär och kontrollera att bitarna inte är rosa. Lägg kycklinge åt sidan.

Lös tomatpurén i några matskedar vatten i stekgrytan/ pannan och koka upp. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och peppar och låt koka ihop några minuter.

Tillsätt grönsakerna och kycklingen och blanda väl.

Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen.

Fyllningen räcker till cirka åtta pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.

Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter.

Tips! Gillar du vitlök täcker du crêpesen med några klickar vitlökssmör innan du sätter in dem i ugnen.

  

Detta är ett recept från pannkakor.ses systersida inom pepparochsal.se  www.kycklingrecept .nu. Gillar du kycklingrecept så hittar du flera goda recept där!

 

 

Läsarkommentarer



Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

 grillrecept.nu

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Chokladkakor

Rött i chokladen

En riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant?

bakakaka.se


Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt!

 glutenfriarecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...