|
Olja eller smör till pannkakor?
Vad blir det för skillnad på pannkakorna om man tar mer/mindre mjöl respektive mer/mindre ägg? Och vad blir skillnaden om man steker i olja eller smör?
- Johan
Både ägg och mjöl gör att pannkakorna håller samman bättre. Mera ägg ger mjukare, mera elastiska pannkakor. Det kan vara lättare att steka tunna pannkakor om du inte snålar med äggen. Sedan blir det förstås en smakskillnad, pannkakor med mycket mjöl och lite ägg blir mera brödaktiga i smaken. Olja eller smör är mycket en smaksak. Smör har en egen smak som kan förhöja smaken på pannkakan, medan en neutral olja inte ger samma smak. Smör eller smör och olja i blandning brukar ge finare yta än bara olja. Och bara olja kan ibland fräsa och skvätta. Steker du i mycket olja får du pannkakor som blir mer likt friterade. ![]() Kommentar av
sandra
15 augusti 2011
läser han min tanke ![]() ![]() Svar av gizim15 augusti 2011
ja
![]() Kommentar av
svar av Yasmine
29 juli 2011
helt korrekt ![]() ![]() Kommentar av
Veronica
14 februari 2011
Det väljer man själv men jag tar smör receptet och häller i lite olja i slutet :) ![]() ![]() Kommentar av
Venus
14 februari 2011
Är det någon som vet receptet på albanska pannkakor, palcinqa heter det men vet inte om det stavas så :S det är såå gott med nutella på ![]() ![]() Svar av Tenpox22 september 2011
Pannkakor från balkan brukar va mer elastiska och tunna. Pröva att ha i fler ägg och lite mindre mjöl.. testa dig fram. :)
|
|
Kan man ta vanligt smör istället för mat och bak smör i pannkakorna?