Pepparkakspannkaka

Detta recept har en av våra läsare skickat in till! Tack Fatima för ditt trevliga recept!

Du behöver:

  • 1 1/2 dl  vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2-3 msk smör


Gör så här:

Blanda mjöl, salt, ingefära nejlikor, kanel och vaniljsocker i en bunke.

Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.

Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Kommentar av ;)
16 januari 2011

jäklar ;););););)

Kommentar av ;)
16 januari 2011

knäppt ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Kommentar av Krullboll
4 november 2009

JAG HAR ÄTIT PANNKAKA!!!!

Kommentar av Pontus
16 maj 2010

Smakar ingenting som pepparkaka, vanliga pannkakor med nejlika i..........

Svar av Anna
14 november 2011

De smakar ju precis som pepparkakspannkakor bör göra. Du har antagligen gjort fel. Följ receptet nästa gång.

Kommentar av Fabian
11 december 2008

Sjukt gott!

Skulle göra receptet en andra gång men fick hybris i köket.

Prövade att lägga i lite bakpulver för att få lite mer av det goda och en matsked vitpeppar. Gör inte det, dålig idé..

Kommentar av Anna & Maria.
2 november 2008

Vilken superpannkaka du kommit på Fatima! Din idè är briljant! :-)

Har testat ditt recept. Andra gången vi gjorde pepparkakspannkaka kryddade vi lite extra och la dessutom till ngn tesked lingonsylt för extra mkt pepparkakssmak...

Mvh Anna & Maria.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...