Pepparkakspannkaka

Detta recept har en av våra läsare skickat in till! Tack Fatima för ditt trevliga recept!

Du behöver:

  • 1 1/2 dl  vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2-3 msk smör


Gör så här:

Blanda mjöl, salt, ingefära nejlikor, kanel och vaniljsocker i en bunke.

Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.

Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

Läsarkommentarer


Kommentar av ;)
16 januari 2011

jäklar ;););););)

Kommentar av ;)
16 januari 2011

knäppt ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Kommentar av Krullboll
4 november 2009

JAG HAR ÄTIT PANNKAKA!!!!

Kommentar av Pontus
16 maj 2010

Smakar ingenting som pepparkaka, vanliga pannkakor med nejlika i..........

Svar av Anna
14 november 2011

De smakar ju precis som pepparkakspannkakor bör göra. Du har antagligen gjort fel. Följ receptet nästa gång.

Kommentar av Fabian
11 december 2008

Sjukt gott!

Skulle göra receptet en andra gång men fick hybris i köket.

Prövade att lägga i lite bakpulver för att få lite mer av det goda och en matsked vitpeppar. Gör inte det, dålig idé..

Kommentar av Anna & Maria.
2 november 2008

Vilken superpannkaka du kommit på Fatima! Din idè är briljant! :-)

Har testat ditt recept. Andra gången vi gjorde pepparkakspannkaka kryddade vi lite extra och la dessutom till ngn tesked lingonsylt för extra mkt pepparkakssmak...

Mvh Anna & Maria.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se


Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

Ibland räcker tiden och orken inte för några långkok. Men en god soppa behöver varken vara krångligt eller ta lång tid.

Prova ett nytt recept där tomat och halloumi lyfter fram fisksmaken och ger en mustigt värmande soppa. Perfekt både som för- och varmrätt, vardag som fest!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...