Kanel- och ingefärspannkaka

En kryddig pannkaka, receptet inskickat av en av våra läsare, tack

Zarrencia för receptet!

2 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
3 dl mjölk (helst mellan-)
1 krm salt
1 krm kanel
1 krm ingefära
(½ msk socker)
1 msk margarin, eller smör

Gör så här:

Häll först i mjölet, saltet och hälften av mjölken (1½ dl) i en bunke och vispa till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken (och sockret).
Rör i kanelen och ingefäran.
Smält margarinet (eller smöret) i en stekpanna och häll det i smeten.
Stek som vanliga pannkakor.

 

 

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
9 februari 2011

Hur många portioner är det?

Svar av Filppu
23 februari 2011

Det är 2 portioner.

Kommentar av filppu
13 november 2009

yeah!!! det är mitt recept!!! i'm happy!!!^_^

jag var 14 när jag kom på det (16 nu)!!^^

Kommentar av Mackan
11 maj 2009

mmmmmmmmm riktigt gott det här! hade bara kanel hemma men det var smarrigt iallafall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...