Istället för vetemjöl?
Vad kan man ha istället för vetemjöl till sina pannkakor?
- Christofer Palmgren
Hej! Vetemjölet är inget måste i pannkakor. Själv gör jag dem ofta helt på dinkelmjöl. Det går även bra att göra dem på majsmjöl för att få glutenfria pannkakor: http://www.glutenfriarecept.se/majspannkakor-glutenfria. Eller varför inte prova att göra blinier helt på bovetemjöl, även de glutenfria: http://www.glutenfriarecept.se/glutenfria-blinier. Om man bara använder exempelvis grahams- eller havremjöl kan det vara bra att ha något extra ägg i smeten för att vara säker på att få den att hålla ihop. Lycka till! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Malin
16 januari 2016
Hej undrar kan jag ta siktat dinkelmjöl i stället för vetemjöl? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej undrar kan man ta siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl?