Istället för vetemjöl?
Vad kan man ha istället för vetemjöl till sina pannkakor?
- Christofer Palmgren
Hej! Vetemjölet är inget måste i pannkakor. Själv gör jag dem ofta helt på dinkelmjöl. Det går även bra att göra dem på majsmjöl för att få glutenfria pannkakor: http://www.glutenfriarecept.se/majspannkakor-glutenfria. Eller varför inte prova att göra blinier helt på bovetemjöl, även de glutenfria: http://www.glutenfriarecept.se/glutenfria-blinier. Om man bara använder exempelvis grahams- eller havremjöl kan det vara bra att ha något extra ägg i smeten för att vara säker på att få den att hålla ihop. Lycka till! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Malin
16 januari 2016
Hej undrar kan jag ta siktat dinkelmjöl i stället för vetemjöl? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MuffinsRäddningen i en veckad pappersformNär det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen! Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till farGlöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst. VinterpicknickGott i skidbackenJust nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej undrar kan man ta siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl?