TortillasFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Vispa ner ägget, mjölet, majsmjöl och saltet i vattnet. Tillsätt oljan. Låt smeten stå och svälla i 15-20 minuter. Stek små, tunna pannkakor i olja. Varmhåll i ugn och servera ljumma, fyllda med sallad, tomat, lökringar, köttfärs, tomatsås och riven ost. Läsarkommentarer
Kommentar av
Jon
10 februari 2012
Varför har ni bytt recept? Kommentar av
Jesper
8 april 2011
dom blir lite åt pannkakshållet, testa att ta 1 dl vatten och hoppa över ägget, då blir det en deg som man kavlar ut och sen stecker i torr panna, om man vill kan man krydda med vitlök basilika oregano eller vad man tycker passar Kommentar av
Flickekotten
17 november 2010
Namnam! Man kan aldrig äta för mycket tortillas!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
*Mexicansk tortilla är detta, spansk tortilla är ganska annorlunda