Tortillas

För fyra personer behöver du:

  • 5 dl vatten
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olja + olja till stekning

Gör så här:

Vispa ner ägget, mjölet, majsmjöl och saltet i vattnet. Tillsätt oljan. Låt smeten stå och svälla i 15-20 minuter.

Stek små, tunna pannkakor i olja. Varmhåll i ugn och servera ljumma, fyllda med sallad, tomat, lökringar, köttfärs, tomatsås och riven ost.

Läsarkommentarer


Kommentar av spanjorita
21 oktober 2012

*Mexicansk tortilla är detta, spansk tortilla är ganska annorlunda

Kommentar av Jon
10 februari 2012

Varför har ni bytt recept?

Kommentar av Jesper
8 april 2011

dom blir lite åt pannkakshållet,

testa att ta 1 dl vatten och hoppa över ägget, då blir det en deg som man kavlar ut och sen stecker i torr panna, om man vill kan man krydda med vitlök basilika oregano eller vad man tycker passar

Kommentar av Flickekotten
17 november 2010

Namnam! Man kan aldrig äta för mycket tortillas!

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...