Klassiska svenska pannkakor

Pannkaksrecept

För fyra* personer behöver du

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

        

* Hur många personer receptet räcker till varierar naturligtvis - alla äter olika mycket! Receptet räcker till att steka cirka 16 stycken tunna pannkakor av normalstorlek (cirka 1/2 deciliter smet per pannkaka). Alltså 4 pannkakor per person.

                

Observera! Många upplever det som svårt att laga pannkakor, det är lätt att misslyckas med pannkakor innan man får in snitsen. Är du nybörjare kan du testa att ta mindre mjölk och/eller mer mjöl för att pannkakorna skall hålla ihop bättre. Ett viktigt tips är att verkligen låta smeten svälla ett tag innan ni steker pannkakorna, det gör dem lättare att hantera. Var noga med att värma stekpannan så den är riktigt varm innan ni börjar, smeten skall omedelbart reagera på att hällas i pannan. Och missa inte våra övriga tips - tips för dig som lagar pannkakor!

Läsarrecept

Har du en egen favoritvariant på vanliga pannkakor? Dela gärna med dig! Skicka oss ditt bästa pannkaksrecept!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
13 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
12 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
10 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
9 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
7 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 april 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Ie. deaecbbedbedadcf
5 april 2016

Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Ie. deaecbbedbedadcf

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Paolo Roberto
18 mars 2016

saknar spaghetti på italienskt vis

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Rut
18 mars 2016

Mycket bra recept för en fin vårdag, men ett litet tips är att strössla lite av den gamla kattsanden över degen för att få till den där gammeldags känslan!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
16 mars 2016

bra förklarat

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...