Pannkaksrullar med keso

En av våra läsare, Mari, har skickat oss ett recept på pannkaksrullar. Vi tackar för hjälpen och receptet!

Du behöver

  • en sats pannkakor av pannkakor.se:s grundrecept.
  • 1 burk naturell cottage cheese, t ex keso
  • socker efter smak
  • vaniljsocker efter smak
  • 1 ägg
  • smör till ugnsformen
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grädde

Gör så här

Stek pannkakor enligt grundreceptet, till 4 personer.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda en burk naturell cottage cheese, i valfri storlek (beroende hur mycket man vill ha), med lite socker, vaniljsocker (efter smak) och ett ägg.
Sprid ut kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnsfast form. Blanda hälften crème fraiche och hälften grädde och häll över pannkakorna. Grädda i ugnen tills de fått färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av Newton
7 maj 2010

@ signaturen JS: Testade dina kesoplättar, de var jättegoda!! Blir absolut sättet för mig att impa på vännerna vid nästa brunchtillfälle, tack!

Kommentar av JS
10 februari 2009

Nog för att det där lät supergott men jag har ett annat recept på kesoplättar som är riktigt gott! En liten burk keso läggs ned i en bytta så man kan mosa det lite, sedan tillsätter man 3-5 msk dinkelmjöl beroende på hur lösa/fasta man vill ha dem. Annat mjöl går givetvis bra också. Sist ska ägg i, två-tre blir bra :) Jag brukar även blanda i frysta/färska bär innan jag steker plättarna och det blir supergott. Prova :)

Kommentar av Tjockizen
20 augusti 2008

Jättegott! Mums!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk.

 kokasylt.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...