Pannkaksrullar med keso

En av våra läsare, Mari, har skickat oss ett recept på pannkaksrullar. Vi tackar för hjälpen och receptet!

Du behöver

  • en sats pannkakor av pannkakor.se:s grundrecept.
  • 1 burk naturell cottage cheese, t ex keso
  • socker efter smak
  • vaniljsocker efter smak
  • 1 ägg
  • smör till ugnsformen
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grädde

Gör så här

Stek pannkakor enligt grundreceptet, till 4 personer.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda en burk naturell cottage cheese, i valfri storlek (beroende hur mycket man vill ha), med lite socker, vaniljsocker (efter smak) och ett ägg.
Sprid ut kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnsfast form. Blanda hälften crème fraiche och hälften grädde och häll över pannkakorna. Grädda i ugnen tills de fått färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av Newton
7 maj 2010

@ signaturen JS: Testade dina kesoplättar, de var jättegoda!! Blir absolut sättet för mig att impa på vännerna vid nästa brunchtillfälle, tack!

Kommentar av JS
10 februari 2009

Nog för att det där lät supergott men jag har ett annat recept på kesoplättar som är riktigt gott! En liten burk keso läggs ned i en bytta så man kan mosa det lite, sedan tillsätter man 3-5 msk dinkelmjöl beroende på hur lösa/fasta man vill ha dem. Annat mjöl går givetvis bra också. Sist ska ägg i, två-tre blir bra :) Jag brukar även blanda i frysta/färska bär innan jag steker plättarna och det blir supergott. Prova :)

Kommentar av Tjockizen
20 augusti 2008

Jättegott! Mums!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se


Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

Äppelsorter skiljer sig mycket åt i smak och konsistens. Prova att koka äppelmos på ett syrligt, fast äpple och ett lösare, sött äpple så får du se! Det är alltså inte så dumt att koka flera satser. Vill du ändå smaksätta moset är kanelkryddat mos alltid gott! Squash- och äppelmarmeladen får smak av flera goda kryddor och passar kanske på en ostbricka framåt jul - eller på rostat bröd till frukost.

 kokasylt.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...