Pannkaksrullar med keso

En av våra läsare, Mari, har skickat oss ett recept på pannkaksrullar. Vi tackar för hjälpen och receptet!

Du behöver

  • en sats pannkakor av pannkakor.se:s grundrecept.
  • 1 burk naturell cottage cheese, t ex keso
  • socker efter smak
  • vaniljsocker efter smak
  • 1 ägg
  • smör till ugnsformen
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grädde

Gör så här

Stek pannkakor enligt grundreceptet, till 4 personer.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda en burk naturell cottage cheese, i valfri storlek (beroende hur mycket man vill ha), med lite socker, vaniljsocker (efter smak) och ett ägg.
Sprid ut kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnsfast form. Blanda hälften crème fraiche och hälften grädde och häll över pannkakorna. Grädda i ugnen tills de fått färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av Newton
7 maj 2010

@ signaturen JS: Testade dina kesoplättar, de var jättegoda!! Blir absolut sättet för mig att impa på vännerna vid nästa brunchtillfälle, tack!

Kommentar av JS
10 februari 2009

Nog för att det där lät supergott men jag har ett annat recept på kesoplättar som är riktigt gott! En liten burk keso läggs ned i en bytta så man kan mosa det lite, sedan tillsätter man 3-5 msk dinkelmjöl beroende på hur lösa/fasta man vill ha dem. Annat mjöl går givetvis bra också. Sist ska ägg i, två-tre blir bra :) Jag brukar även blanda i frysta/färska bär innan jag steker plättarna och det blir supergott. Prova :)

Kommentar av Tjockizen
20 augusti 2008

Jättegott! Mums!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...