Pannkaksrullar med keso

En av våra läsare, Mari, har skickat oss ett recept på pannkaksrullar. Vi tackar för hjälpen och receptet!

Du behöver

  • en sats pannkakor av pannkakor.se:s grundrecept.
  • 1 burk naturell cottage cheese, t ex keso
  • socker efter smak
  • vaniljsocker efter smak
  • 1 ägg
  • smör till ugnsformen
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grädde

Gör så här

Stek pannkakor enligt grundreceptet, till 4 personer.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda en burk naturell cottage cheese, i valfri storlek (beroende hur mycket man vill ha), med lite socker, vaniljsocker (efter smak) och ett ägg.
Sprid ut kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnsfast form. Blanda hälften crème fraiche och hälften grädde och häll över pannkakorna. Grädda i ugnen tills de fått färg.

Läsarkommentarer


Kommentar av Newton
7 maj 2010

@ signaturen JS: Testade dina kesoplättar, de var jättegoda!! Blir absolut sättet för mig att impa på vännerna vid nästa brunchtillfälle, tack!

Kommentar av JS
10 februari 2009

Nog för att det där lät supergott men jag har ett annat recept på kesoplättar som är riktigt gott! En liten burk keso läggs ned i en bytta så man kan mosa det lite, sedan tillsätter man 3-5 msk dinkelmjöl beroende på hur lösa/fasta man vill ha dem. Annat mjöl går givetvis bra också. Sist ska ägg i, två-tre blir bra :) Jag brukar även blanda i frysta/färska bär innan jag steker plättarna och det blir supergott. Prova :)

Kommentar av Tjockizen
20 augusti 2008

Jättegott! Mums!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...