![]() ![]()
Perfekta pannkakor?
![]() Hur steker man den perfekta pannkakan? Vad ska man ha för stekpanna och vilken temperatur på plattan osv?
- Lina
![]() Jag skulle säga att det perfekta pannkakan är någonting man provar sig fram för att hitta. Olika smeter, stekpannor och spisar skiljer sig åt mycket så det är svårt att ge några råd som gäller alla. Men några tips kan vara att: Prova ut ett recept du tycker fungerar bra och låta smeten svälla ordentligt innan du börjar steka. Stek med måttligt med fett. Väljer du smör eller smör + rapsolja får du ofta fin färg på pannkakorna. Ha god värme, 3-4 brukar passa på många spisar. Jag tycker att stekpannan ska vara av gjutjärn, gärna lite mindre och med låga, vida kanter, så att det är lätt att vända pannkakorna. Prova dig fram så hittar du säkert snart ditt sätt att steka perfekta pannkakor! ![]() ![]() 10 januari 2011
Perfekta pannkakor 4-5 port 1 liter mjölk 4 ägg 5 dl mjöl lite salt Vispa hälften av mjölken med ägg och sedan mjöl och salt När klumparna är borta, häll i resten Låt stå ca 15-30 min Använd gjutpanna smör eller olivolja Stekpannan ska va varm, ca 4:an Häll i smet, vänd när pannkakan är torr ![]() ![]() ![]() 7 september 2011
jag har provat ditt recept det blev inte så goda pannkakor alla blev brända.de fastnad i stekpannan o de smakade bränt.. ![]() ![]() ![]() 16 september 2015
Det här receptet var inte bra! Vi hittade äggskal i smeten :( ![]() ![]() ![]() 17 augusti 2019
XD ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Vill man ha fraspannkakor kan man byta ut äggen mot 1 msk bovetemjöl och nogon deciliter grädde. Man skall låte smeten stå ett tag i kylskåpet med.