En av våra läsare, Paula, tipsar oss om ett recept hon har i sin blogg. Tack Paula! Kokospannkaka med saffranDu behöverFör 2 portioner
Gör så här
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl. Läsarkommentarer
Kommentar av
Aga_Diff
21 september 2009
Saffrans pannkakor is the shit. Med eller utan kokos. :) Kommentar av
China
23 mars 2009
De måste ju gå att byta ut grädden mot ett mjölkfritt alternativ... eller?
Redaktionens kommentar
Det bör gå ja, men du får nog prova dig fram till rätt mängder.
Svar av Bippan
19 mars 2012
Du kan utan problem använda dig av laktosfria alternativ när du gör pannkakor av alla slag, jag bakar mycket och är själv laktosfri. Använder alltid samma mängd det står i recepten och det blir andå himelskt gott. Jag brukar änvända mig av Valios sortiment laktosfritt men det borde inte vara skillnad. Sojamjölk vet ja däremot inte mycket om men änvänd receptet som riktlinjer, måste ju inte stirra sig blind. Lycka till =D Svar av Bippan
19 mars 2012
jag är laktosintolerant ska det självklart stå. Sitter med morgonkaffet i högsta hugg, blir lätt små stavfel på morgonkvisten. Kommentar av
Robban
15 mars 2009
Mums... Kan inte vänta tills de är klara! Kommentar av
osignerat
21 maj 2010
a men gu va gott Kommentar av
Caena
12 december 2008
perfekt lchf recept!.. smart tips med saffran så här i jultider. tack! Kommentar av
ABEP
4 april 2008
vi ska baka dom, är dom goda? :)
Redaktionens kommentar
Det är nog just en smaksak, prova, och återkom gärna :)
Kommentar av
Becca
25 mars 2008
Kan man verkligen äta något sådant...?
Svar av Ace
18 oktober 2010
passar jättebra om man äter LCHF-kost eller vill minska ner på sitt kolhydratsintag. jag tycker att dom är jättegoda, passar perfekt som plättar som plättar. Jag brukar strunta i saffran och sedan äta dom med tapenade och gräddfil, mums!. Kommentar av
Paula
27 mars 2008
De är dessutom glutenfria. :-D
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Jag äter bara mjölkfritt (alltså inget laktosfritt heller). Gjorde på 1.5 dl i-mat (havregrädde) och 1/2 dl sojamjölk, stekte i mjölkfritt smör. Blev kanon! :D