En av våra läsare, Paula, tipsar oss om ett recept hon har i sin blogg.

Tack Paula!

Kokospannkaka med saffran

Du behöver

För 2 portioner

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ krm salt
  • 1/2 g saffran (1 pkt)

Gör så här

Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl.
Blanda kokosmjölet med saffran, salt, grädde och ägg. Låt dra 5-10 minuter.
Smält lite smör i en stekpanna eller stekhäll, klicka ut i små plättar av smeten och stek på medellågvärme tills plättarna fått fin färg.

Väldigt goda med hallon- eller körsbärssylt och vispad grädde.

Läsarkommentarer


Kommentar av Amanda
19 september 2012

Jag äter bara mjölkfritt (alltså inget laktosfritt heller). Gjorde på 1.5 dl i-mat (havregrädde) och 1/2 dl sojamjölk, stekte i mjölkfritt smör. Blev kanon! :D

Kommentar av Aga_Diff
21 september 2009

Saffrans pannkakor is the shit. Med eller utan kokos. :)

Kommentar av China
23 mars 2009

De måste ju gå att byta ut grädden mot ett mjölkfritt alternativ... eller?

Redaktionens kommentar
Det bör gå ja, men du får nog prova dig fram till rätt mängder.
Svar av Bippan
19 mars 2012

Du kan utan problem använda dig av laktosfria alternativ när du gör pannkakor av alla slag, jag bakar mycket och är själv laktosfri. Använder alltid samma mängd det står i recepten och det blir andå himelskt gott. Jag brukar änvända mig av Valios sortiment laktosfritt men det borde inte vara skillnad. Sojamjölk vet ja däremot inte mycket om men änvänd receptet som riktlinjer, måste ju inte stirra sig blind. Lycka till =D

Svar av Bippan
19 mars 2012

jag är laktosintolerant ska det självklart stå. Sitter med morgonkaffet i högsta hugg, blir lätt små stavfel på morgonkvisten.

Kommentar av Robban
15 mars 2009

Mums...

Kan inte vänta tills de är klara!

Kommentar av osignerat
21 maj 2010

a men gu va gott

Kommentar av Caena
12 december 2008

perfekt lchf recept!.. smart tips med saffran så här i jultider. tack!

Kommentar av ABEP
4 april 2008

vi ska baka dom, är dom goda? :)

Redaktionens kommentar
Det är nog just en smaksak, prova, och återkom gärna :)
Kommentar av Becca
25 mars 2008

Kan man verkligen äta något sådant...?

Svar av Ace
18 oktober 2010

passar jättebra om man äter LCHF-kost eller vill minska ner på sitt kolhydratsintag. jag tycker att dom är jättegoda, passar perfekt som plättar som plättar. Jag brukar strunta i saffran och sedan äta dom med tapenade och gräddfil, mums!.

Kommentar av Paula
27 mars 2008

De är dessutom glutenfria. :-D


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...