En av våra läsare, Paula, tipsar oss om ett recept hon har i sin blogg.

Tack Paula!

Kokospannkaka med saffran

Du behöver

För 2 portioner

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ krm salt
  • 1/2 g saffran (1 pkt)

Gör så här

Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl.
Blanda kokosmjölet med saffran, salt, grädde och ägg. Låt dra 5-10 minuter.
Smält lite smör i en stekpanna eller stekhäll, klicka ut i små plättar av smeten och stek på medellågvärme tills plättarna fått fin färg.

Väldigt goda med hallon- eller körsbärssylt och vispad grädde.

Läsarkommentarer


Kommentar av Amanda
19 september 2012

Jag äter bara mjölkfritt (alltså inget laktosfritt heller). Gjorde på 1.5 dl i-mat (havregrädde) och 1/2 dl sojamjölk, stekte i mjölkfritt smör. Blev kanon! :D

Kommentar av Aga_Diff
21 september 2009

Saffrans pannkakor is the shit. Med eller utan kokos. :)

Kommentar av China
23 mars 2009

De måste ju gå att byta ut grädden mot ett mjölkfritt alternativ... eller?

Redaktionens kommentar
Det bör gå ja, men du får nog prova dig fram till rätt mängder.
Svar av Bippan
19 mars 2012

Du kan utan problem använda dig av laktosfria alternativ när du gör pannkakor av alla slag, jag bakar mycket och är själv laktosfri. Använder alltid samma mängd det står i recepten och det blir andå himelskt gott. Jag brukar änvända mig av Valios sortiment laktosfritt men det borde inte vara skillnad. Sojamjölk vet ja däremot inte mycket om men änvänd receptet som riktlinjer, måste ju inte stirra sig blind. Lycka till =D

Svar av Bippan
19 mars 2012

jag är laktosintolerant ska det självklart stå. Sitter med morgonkaffet i högsta hugg, blir lätt små stavfel på morgonkvisten.

Kommentar av Robban
15 mars 2009

Mums...

Kan inte vänta tills de är klara!

Kommentar av osignerat
21 maj 2010

a men gu va gott

Kommentar av Caena
12 december 2008

perfekt lchf recept!.. smart tips med saffran så här i jultider. tack!

Kommentar av ABEP
4 april 2008

vi ska baka dom, är dom goda? :)

Redaktionens kommentar
Det är nog just en smaksak, prova, och återkom gärna :)
Kommentar av Becca
25 mars 2008

Kan man verkligen äta något sådant...?

Svar av Ace
18 oktober 2010

passar jättebra om man äter LCHF-kost eller vill minska ner på sitt kolhydratsintag. jag tycker att dom är jättegoda, passar perfekt som plättar som plättar. Jag brukar strunta i saffran och sedan äta dom med tapenade och gräddfil, mums!.

Kommentar av Paula
27 mars 2008

De är dessutom glutenfria. :-D


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...