En av våra läsare, Paula, tipsar oss om ett recept hon har i sin blogg. Tack Paula! Kokospannkaka med saffranDu behöverFör 2 portioner
Gör så här
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl. Läsarkommentarer
Kommentar av
Aga_Diff
21 september 2009
Saffrans pannkakor is the shit. Med eller utan kokos. :) Kommentar av
China
23 mars 2009
De måste ju gå att byta ut grädden mot ett mjölkfritt alternativ... eller?
Redaktionens kommentar
Det bör gå ja, men du får nog prova dig fram till rätt mängder.
Svar av Bippan
19 mars 2012
Du kan utan problem använda dig av laktosfria alternativ när du gör pannkakor av alla slag, jag bakar mycket och är själv laktosfri. Använder alltid samma mängd det står i recepten och det blir andå himelskt gott. Jag brukar änvända mig av Valios sortiment laktosfritt men det borde inte vara skillnad. Sojamjölk vet ja däremot inte mycket om men änvänd receptet som riktlinjer, måste ju inte stirra sig blind. Lycka till =D Svar av Bippan
19 mars 2012
jag är laktosintolerant ska det självklart stå. Sitter med morgonkaffet i högsta hugg, blir lätt små stavfel på morgonkvisten. Kommentar av
Robban
15 mars 2009
Mums... Kan inte vänta tills de är klara! Kommentar av
osignerat
21 maj 2010
a men gu va gott Kommentar av
Caena
12 december 2008
perfekt lchf recept!.. smart tips med saffran så här i jultider. tack! Kommentar av
ABEP
4 april 2008
vi ska baka dom, är dom goda? :)
Redaktionens kommentar
Det är nog just en smaksak, prova, och återkom gärna :)
Kommentar av
Becca
25 mars 2008
Kan man verkligen äta något sådant...?
Svar av Ace
18 oktober 2010
passar jättebra om man äter LCHF-kost eller vill minska ner på sitt kolhydratsintag. jag tycker att dom är jättegoda, passar perfekt som plättar som plättar. Jag brukar strunta i saffran och sedan äta dom med tapenade och gräddfil, mums!. Kommentar av
Paula
27 mars 2008
De är dessutom glutenfria. :-D
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! SkorporKnaprigt med snits
Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag äter bara mjölkfritt (alltså inget laktosfritt heller). Gjorde på 1.5 dl i-mat (havregrädde) och 1/2 dl sojamjölk, stekte i mjölkfritt smör. Blev kanon! :D