Fläskpannkaka
För fyra personer behöver du:
-
200-300 g rimmat fläsk
-
2 ½ dl vetemjöl
-
½ tsk salt
-
6 dl mjölk
-
3 ägg
-
3 msk smör
Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Skär fläsket i små tärningar. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.
Variation och tips
Äpplen
Det går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna i så fall ur dem och skär dem i ringar. Lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen.
Bacon
Byt ut fläsket mot 125 g (1 pkt) bacon. Klipp eller skär baconet och bryn i botten av långpannan. Spara lite och lägg det uppe på smeten innan pannkakan gräddas.
Läsarkommentarer
Äldre kommentarer

Följde receptet till punkt och pricka men fick en helt platt och torr pannkaka. Klart besviken att en webbsida om pannkakor inte har ett bättre recept.