![]() ![]()
FläskpannkakaFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Skär fläsket i små tärningar. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter. Variation och tipsÄpplenDet går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna i så fall ur dem och skär dem i ringar. Lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen. BaconByt ut fläsket mot 125 g (1 pkt) bacon. Klipp eller skär baconet och bryn i botten av långpannan. Spara lite och lägg det uppe på smeten innan pannkakan gräddas.
Läsarkommentarer
![]()
![]() 24 augusti 2017
Kan man använda vatten istället för mjölk? ![]() ![]()
![]() 1 september 2016
Jag gör pannkakssmeten på bara kornmjöl. Fungerar utmärkt och ingen känner skillnad i smaken. Men mycket nyttigare än vetemjöl. ![]() ![]() ![]() ![]() 25 maj 2020
Det ska jag testa nu när jag fått lite åldersdiabetes. ![]() ![]() ![]() 19 oktober 2012
Ändrade om receptet tack vare mjölk och vete allergi, och sablans vilken god kassler pannkaka. 336g hackad kassler 3dl rismjöl(prövade till vanlig pannkakor igår och fick mig en glad suprice) 1 tsk salt(kassler inte så salt som alla vet) 4dl oatly havremjölk 1,5dl oatly matlagnings "grädde" Slängde ihop alla ingredienser direkt och vispade med elvisp. In i ugnen 30min 225grader = Den ultimata ugnspannkakan. Perfekt kladdig och smakrik, inga klumpar. ![]() ![]() ![]() 30 augusti 2012
Här där jag bor är det vanligt att man i stekpanna steker Fläskmonk, (tunn fläskpannkaka), Bryn tärningar av rimmat sidfläsk i en stekpanna, häll på pannkakssmet så att du får en fläskpannkaka något lite tjockare än en vanlig pannkaka. Ätes med blåbärssylt, eller lingonsylt, äppelmos...). Mjölk är gott att dricka till. ![]() ![]() ![]() 12 mars 2014
Ja äntligen en som gör rätt och slipper torrheten med ungsbakad! ![]() ![]() ![]() 18 augusti 2012
Eftersom det inte står någonstans och det inte är en sak du vill lära dig av erfarenhet: Skär bort det hårda på fläsket. Du vill inte ha svålpannkaka. ![]() ![]() ![]() 9 augusti 2012
Kör alltid m bacon i pannkakan och gör smeten i en stor assistentblir mer smet av de . Blir alldrig klumpar när min är körd där . ![]() ![]() ![]() 29 mars 2012
Riktigt bra recept! Jag körde grill sista minuterna för att få en läcker frasig yta. ![]() ![]() ![]() 8 januari 2012
Jag har alltid bacon hemma...kan det funka isf fläsk? ![]() ![]() ![]() 13 november 2011
varför får jag alltid klumpar i smeten? även fast jag häller i hälften mjölk först och vispar och sedan resten av mjölken. Jag förstår inte vad jag gör för fel, det funkar ju ändå att äta men irriterande med alla klumpar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21 november 2011
Sikta i mjölet ![]() ![]() 10 januari 2012
Jag fick också klumpar när jag som det stod i receptet. Jag brukar alltid vispa ihop ägg med hälften av mjölken. Därefter vispar jag i mjölet lite i taget. Tillsätter sedan resten av mjölken och salt och vispar till en smidig smet. Det funkar mycket bättre för mig. Lycka till ![]() ![]() 23 maj 2012
Elvisp funkar perfekt :) ![]() ![]() 18 februari 2014
Blanda ALLTID mjöl och salt torrt i en bunke först innan man häller i vätska, då slipper man klumpar ![]() Äldre kommentarer
![]() ![]() ![]()
|
|
Följde receptet till punkt och pricka men fick en helt platt och torr pannkaka. Klart besviken att en webbsida om pannkakor inte har ett bättre recept.