FläskpannkakaFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Skär fläsket i små tärningar. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter. Variation och tipsÄpplenDet går även bra att ha äpplen i smeten. Kärna i så fall ur dem och skär dem i ringar. Lägg dem på smeten innan du ställer den i ugnen. BaconByt ut fläsket mot 125 g (1 pkt) bacon. Klipp eller skär baconet och bryn i botten av långpannan. Spara lite och lägg det uppe på smeten innan pannkakan gräddas.
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Max
24 augusti 2017
Kan man använda vatten istället för mjölk? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Håkan
1 september 2016
Jag gör pannkakssmeten på bara kornmjöl. Fungerar utmärkt och ingen känner skillnad i smaken. Men mycket nyttigare än vetemjöl. Svar av Håkan Nilsson
25 maj 2020
Det ska jag testa nu när jag fått lite åldersdiabetes. Kommentar av
sorken
19 oktober 2012
Ändrade om receptet tack vare mjölk och vete allergi, och sablans vilken god kassler pannkaka. 336g hackad kassler 3dl rismjöl(prövade till vanlig pannkakor igår och fick mig en glad suprice) 1 tsk salt(kassler inte så salt som alla vet) 4dl oatly havremjölk 1,5dl oatly matlagnings "grädde" Slängde ihop alla ingredienser direkt och vispade med elvisp. In i ugnen 30min 225grader = Den ultimata ugnspannkakan. Perfekt kladdig och smakrik, inga klumpar. Kommentar av
Jonas Gardsiö
30 augusti 2012
Här där jag bor är det vanligt att man i stekpanna steker Fläskmonk, (tunn fläskpannkaka), Bryn tärningar av rimmat sidfläsk i en stekpanna, häll på pannkakssmet så att du får en fläskpannkaka något lite tjockare än en vanlig pannkaka. Ätes med blåbärssylt, eller lingonsylt, äppelmos...). Mjölk är gott att dricka till. Svar av Utan vit mössa!
12 mars 2014
Ja äntligen en som gör rätt och slipper torrheten med ungsbakad! Kommentar av
Ej köksvan
18 augusti 2012
Eftersom det inte står någonstans och det inte är en sak du vill lära dig av erfarenhet: Skär bort det hårda på fläsket. Du vill inte ha svålpannkaka. Kommentar av
Lisen
9 augusti 2012
Kör alltid m bacon i pannkakan och gör smeten i en stor assistentblir mer smet av de . Blir alldrig klumpar när min är körd där . Kommentar av
osignerat
29 mars 2012
Riktigt bra recept! Jag körde grill sista minuterna för att få en läcker frasig yta. Kommentar av
Mia
8 januari 2012
Jag har alltid bacon hemma...kan det funka isf fläsk? Kommentar av
Anna
13 november 2011
varför får jag alltid klumpar i smeten? även fast jag häller i hälften mjölk först och vispar och sedan resten av mjölken. Jag förstår inte vad jag gör för fel, det funkar ju ändå att äta men irriterande med alla klumpar.
Redaktionens kommentar
Prova att tillsätta mjölken i mindre omgångar och se till att du vispar ända ner i botten av skålen. Hoppas du lyckas med klumpfri pannkaka!
Svar av Namn/signatur
21 november 2011
Sikta i mjölet Svar av Lena
10 januari 2012
Jag fick också klumpar när jag som det stod i receptet. Jag brukar alltid vispa ihop ägg med hälften av mjölken. Därefter vispar jag i mjölet lite i taget. Tillsätter sedan resten av mjölken och salt och vispar till en smidig smet. Det funkar mycket bättre för mig. Lycka till Svar av CC
23 maj 2012
Elvisp funkar perfekt :) Svar av Daniel
18 februari 2014
Blanda ALLTID mjöl och salt torrt i en bunke först innan man häller i vätska, då slipper man klumpar Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Följde receptet till punkt och pricka men fick en helt platt och torr pannkaka. Klart besviken att en webbsida om pannkakor inte har ett bättre recept.