Smet i kylen?

Hur länge håller sig smeten i kylen innan man måste använda den?

- Johan

Det beror på flera saker - hur kallt det är i kylen, om smeten stått framme länge i värme etc. Men två dygn tycker jag den ska kunna stå utan fara, om den inte stått framme i värmen någon längre tid.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 november 2020

Hur länge håller sig amerikanska pannkakors smet?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hhans Svennerborg
26 januari 2017

Vill du ha extra frasiga, så tog min mormor och bytte ut 1/4 av vätskan med whichyvaytten

Kommentar av Chara Choppel
22 mars 2013

Nåt bra konserveringsmedel för att eventuellt smeten ska hålla lite längre?

Tänkte förvara den i en ketchupflaska i kylen.

Kommentar av Pankan
12 februari 2013

hur många ägg o hur mycket mjöl ska jag ha till 1 l mjölk?

Redaktionens kommentar
Så här kan du göra enligt ett enkelt grundrecept: Vispa 5-6 ägg, tillsätt sedan pö om pö 5 dl mjöl och 10 dl mjölk samt salt. Låt svälla och stek i smör. Annars kan du räkna om recepten här på pannkakor.se så de passar till en liter mjölk!



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

bakapizza.se

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com


Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

Moussaka är bekväm mat, lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ett bra alternativ till lasagne. Förutom aubergine, som alltid ingår är det lätt att variera fyllningen. Moussaka med potatis eller moussaka utan? Laga efter smak! Detta är dessutom en rätt som blir minst lika god utan kött som med. Gör vegetarisk moussaka och prova gärna vegetarisk moussaka med potatis. Mättande, gott och lätt – riktigt bekväm helgmat!

 

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...