Tips

  • Låt alltid smeten stå och svälla minst en halvtimme. Ger bättre smet.
  • Man kan hälla öl i smeten. Det ger både bra smak och fluffigare pannkakor. (Prova med att byta ut 1/3 av vätskan i recepetet.)
  • Stekpannan ska vara genomvarm när du steker pannkakor.
  • Vänd inte dina pannkakor för tidigt. Smeten ska ha börjat stelna på översidan då du vänder.
  • Håll färdiga pannkakor varma på ugnssäkert fat i en ugn som du värmer till 100 grader (inte varmare för då blir pannkakorna torra).

Läsartips

  • Lite vatten i smeten gör det extra frasigt runt kanterna. Supergott. - Sabina
  • Amerikanska pannkakor kan även göras med fil eller smaksatt yoghurt, jättegott, o mkt fluffigt! - Madeleine
  • 1 msk bakpulver + 1 msk vanillinsocker gör pannkakan fluffigare och godare - Tobbe
  • Ha i lite olja i smeten. Och ha alltid i en liten klick margarin i pannan innan varje pannkaka gräddas - Tobbe
  • Gör en vanlig pannkakssmet, gärna en nyttig. Låt den svälla. Under tiden tärnas ett äpple ganska fint. Skaka äppelhacket i en plastpåse med lite kanel och socker eller hermesetas. När du hällt i smet i pannan, strör du på lite äppelhack. Vänd pannkakan och grädda den andra sidan. Byt ibland ut äppelhacket mot tunt skivad banan. (den ska inte kryddas med socker eller kanel.) Wiveka

 

Har du egna tips? Dela med dig!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av hehe
25 oktober 2015

AMAZING! I Just got myself 3620 Free Riot Points for League of Legends at www.riotgenerator.com Check it out it really works!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I just like the helpful information you provide on your articles. I will bookmark your blog and test once more here frequently. I'm moderately certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next! bebcdedgdgbbefbk
18 mars 2015

I just like the helpful information you provide on your articles. I will bookmark your blog and test once more here frequently. I'm moderately certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next! bebcdedgdgbbefbk

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Tips
24 februari 2015

När du vänt pannkakan i stekpannan brukar jag lägga på några ost och tomatskivor och strö över lite örtsalt. Sedan viker man över andra halvan och låter den ligga en liten stund tills osten smält. Man kan även använda valfri smaksatt mjukost på tub och göra samma princip med att vika över en halvan.

Kommentar av frågvis
20 februari 2014

kan man frysa in pannkakor gjorda med linfröavkok?

Redaktionens kommentar
Ser inget hinder till det?
Kommentar av Knallgalt
19 december 2013

Jag brukar ha lite kanel direkt i smeten, men det ska vara väldigt lite, bara några "prickar". Har man i för mycket smakar det kanel, men har man i lagom får man en liten extra ton på smaken.

Kommentar av osignerat
7 augusti 2013

steka pannkakorna i kokosolja från aman prana, det ger en otroligt god pannkaka och man får i sig nyttigheter som finns i kokosoljan :-)

Svar av Richie
10 december 2014

Kokosolja som kokosolja.. Sluta göra smygreklam!

Kommentar av Bosse
11 april 2013

Använd en riktig pannkakslagg av gjutjärn, inte en vanlig stekpanna.

Kommentar av Elisabet
25 januari 2013

Pannkakor trivs fint ihop med pesto och cremé fraiche alt. keso och äppelmos!

Kommentar av osignerat
2 oktober 2012

Jag bidrar med apelsinjuice i smeten - blir frasiga och fina i kanten men juicen släpper ingen smak! Jag använder 1 dl när jag gör smet på 1 liter mjölk. Saga

Kommentar av Tilda
27 augusti 2012

Använd riktigt smör när du stekar pannkakorna.

(inga "light" smör)

Det är mycket svårare att steka med te.x lätta.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se


Vegetariskt

Nyttigt utan nötter

Hoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter.

Nötter och mandel är gott och nyttigt. Och en viktig del av kosten för den som äter vegetariskt. Men det går att laga god, vegomat utan nötter. Vegeratiska solrosbollar passar fint i stället för köttbullar och passar såväl vardagens potatismos som helgens klyftpotatis. Variera med goda hirsbiffar och du har vegobiffar med nötig smak som passar både i pitabröd, till vegoburgare och risrätter.

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...