Nyttiga pannkakor med dinkel

En lite nyttigare pannkaka gjord på dinkelmjöl, ett äldre sädesslag som är rikt på både näring och smak.

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
5 september 2016

Ända pannkakorna vi ger till vår dotter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 maj 2015

Rivna morötter och kanel i pannkakssmeten blir jättegott!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
1 mars 2015

alltså... jag brukar aldrig ha problem med pannkakor men detta receptet gick verkligen inte vägen för mig. Var aalldeles för rinnig smet, gick absolut inte att steka. Morfar fick komma och rädda de med bl a vetemjöl och sedan stekte han i en himla massa smör så det gick ju jättebra att försöka lura i mörföräldrarna lite nyttighet haha... nä, blir vanligt tryggt recept i förtsättningen

Kommentar av Krutgubben
18 februari 2013

Gör minna med 3 dl dinkel och i bland nåra stänk kanel är super goda gör aldrig vanliga pannkakor mer

Svar av bt,
21 maj 2013

Det var gott med kanel i;)

Kommentar av Louise
10 december 2012

Gud va mumsigt det var!:)

Kommentar av osignerat
5 november 2012

Byt ut vetemjölet mot havrekli, supergott.

Kommentar av osignerat
26 maj 2012

Supergoda!

Kommentar av gyllis
30 april 2012

Man behöver inte vetemjöl. Ta 3 dl fullkornsdinkel.

Kommentar av osignerat
20 december 2011

testa att ha på messmör och kokos, himelskt :D

Kommentar av osignerat
1 augusti 2011

Dessa pannakakorna är super goda!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se


Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

Det är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås.

 sockerkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...