Nyttiga pannkakor med dinkel

En lite nyttigare pannkaka gjord på dinkelmjöl, ett äldre sädesslag som är rikt på både näring och smak.

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
10 maj 2017

Grymt goda och lätta att steka!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
5 september 2016

Ända pannkakorna vi ger till vår dotter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 maj 2015

Rivna morötter och kanel i pannkakssmeten blir jättegott!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
1 mars 2015

alltså... jag brukar aldrig ha problem med pannkakor men detta receptet gick verkligen inte vägen för mig. Var aalldeles för rinnig smet, gick absolut inte att steka. Morfar fick komma och rädda de med bl a vetemjöl och sedan stekte han i en himla massa smör så det gick ju jättebra att försöka lura i mörföräldrarna lite nyttighet haha... nä, blir vanligt tryggt recept i förtsättningen

Kommentar av Krutgubben
18 februari 2013

Gör minna med 3 dl dinkel och i bland nåra stänk kanel är super goda gör aldrig vanliga pannkakor mer

Svar av bt,
21 maj 2013

Det var gott med kanel i;)

Kommentar av Louise
10 december 2012

Gud va mumsigt det var!:)

Kommentar av osignerat
5 november 2012

Byt ut vetemjölet mot havrekli, supergott.

Kommentar av osignerat
26 maj 2012

Supergoda!

Kommentar av gyllis
30 april 2012

Man behöver inte vetemjöl. Ta 3 dl fullkornsdinkel.

Kommentar av osignerat
20 december 2011

testa att ha på messmör och kokos, himelskt :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

Chokladrutor sprängfyllda med choklad och gärna nötter är svårt att motstå. Värstingbrownies med kexbotten är svårslagna och imponerar på de mest svårflirtade. Men också lättbakade kolabrownies är läckert och snyggt på kakfatet. Liksom brownies med muscovadosocker. Eller så provar du lyxiga romrussinbrownies med mandel. Gillar du vit choklad finns blondies, den ljusa varianten av brownies. Här ett recept på blondies med mandel och tranbär! Massor av vit choklad och massor av god smak utlovas…

 browniesrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...