Nyttiga pannkakor med dinkel

En lite nyttigare pannkaka gjord på dinkelmjöl, ett äldre sädesslag som är rikt på både näring och smak.

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Gert Roland
7 juni 2021

Mitt absoluta favoritrecept. Barnbarnen älskar pannkakorna å jag med. Dessutom nyttigare med dinkelmjöl!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
22 februari 2020

mycket bra!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
10 maj 2017

Grymt goda och lätta att steka!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
5 september 2016

Ända pannkakorna vi ger till vår dotter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 maj 2015

Rivna morötter och kanel i pannkakssmeten blir jättegott!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
1 mars 2015

alltså... jag brukar aldrig ha problem med pannkakor men detta receptet gick verkligen inte vägen för mig. Var aalldeles för rinnig smet, gick absolut inte att steka. Morfar fick komma och rädda de med bl a vetemjöl och sedan stekte han i en himla massa smör så det gick ju jättebra att försöka lura i mörföräldrarna lite nyttighet haha... nä, blir vanligt tryggt recept i förtsättningen

Kommentar av Krutgubben
18 februari 2013

Gör minna med 3 dl dinkel och i bland nåra stänk kanel är super goda gör aldrig vanliga pannkakor mer

Svar av bt,
21 maj 2013

Det var gott med kanel i;)

Kommentar av Louise
10 december 2012

Gud va mumsigt det var!:)

Kommentar av osignerat
5 november 2012

Byt ut vetemjölet mot havrekli, supergott.

Kommentar av osignerat
26 maj 2012

Supergoda!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

barnmatsrecept.se

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...