Nyttiga pannkakor med dinkel

En lite nyttigare pannkaka gjord på dinkelmjöl, ett äldre sädesslag som är rikt på både näring och smak.

För fyra personer behöver du:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme.

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
10 maj 2017

Grymt goda och lätta att steka!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
5 september 2016

Ända pannkakorna vi ger till vår dotter.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 maj 2015

Rivna morötter och kanel i pannkakssmeten blir jättegott!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Sara
1 mars 2015

alltså... jag brukar aldrig ha problem med pannkakor men detta receptet gick verkligen inte vägen för mig. Var aalldeles för rinnig smet, gick absolut inte att steka. Morfar fick komma och rädda de med bl a vetemjöl och sedan stekte han i en himla massa smör så det gick ju jättebra att försöka lura i mörföräldrarna lite nyttighet haha... nä, blir vanligt tryggt recept i förtsättningen

Kommentar av Krutgubben
18 februari 2013

Gör minna med 3 dl dinkel och i bland nåra stänk kanel är super goda gör aldrig vanliga pannkakor mer

Svar av bt,
21 maj 2013

Det var gott med kanel i;)

Kommentar av Louise
10 december 2012

Gud va mumsigt det var!:)

Kommentar av osignerat
5 november 2012

Byt ut vetemjölet mot havrekli, supergott.

Kommentar av osignerat
26 maj 2012

Supergoda!

Kommentar av gyllis
30 april 2012

Man behöver inte vetemjöl. Ta 3 dl fullkornsdinkel.

Kommentar av osignerat
20 december 2011

testa att ha på messmör och kokos, himelskt :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se

Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

bakapizza.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...