Ugnspannkaka

För fyra personer behöver du:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

OBS! Detta recept ger en relativt krämig/kladdig ugnspannkaka. Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Håkan
4 november 2015

Riv grovt ca 20st skalade potatisar mjölig sort och blanda ner i smet gjord på 1 liter mjölk, häll allt i en djup ugnsplåt, grädda. Det blev 6st härliga lunchbitar i lunchlådor.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
27 oktober 2015

Gör dubbelsats då får ni den godaste pannkakan!!! Kör den ca 30 min i ugn så blir den perfekt!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 oktober 2015

Hej!

Jag gör ugnspannkakor till mina barn och använder lite bakpulver och lös smet,låg värme så att resultatet ser ut som landskapet i södra kina,med sina avrundade små berg på annars platt mark.

De tycker det ser såå coolt ut....

Peter

Kommentar av HannaPanna
11 januari 2015

Hej, använder alltid detta recept, men efter att ha experimenterat några gånger tycker jag att denna ugnspannkaka blir extra bra med 3dl mjöl och 2 extra ägg (totalt 5 ägg). Den blir fluffig, god smak och som vi gillar lite krispigt så har vi den totalt 30 min i ugnen! Super gott!!!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Anna
15 oktober 2015

Håller med dig till 100%.. den blir mycket bättre med extra ägg och 3dl mjöl.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mette-Marit
9 april 2014

Nej denna smörjde knappast tarmarna..!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mette-marit
6 april 2014

Fy den blev inte god den...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Anna-Karin
6 april 2014

Slängde i ett extra egg och lite socker, perfect som mellanmål och barnen blev kanonnöjda! Är ju proffs på detta med ugnspankaka, därför kan jag verkligen rekommendera att maffa i det där extra ägget!!

Kommentar av Hanna
20 mars 2014

Skivade i quornkorv och serverade med rårörda lingon. Jättegott!

Kommentar av Inger
27 januari 2014

Det här blev en riktigt lyckad pannkaka i ugnen. Jag gjorde den i min gratängform och pannkakan blev maffig, fluffig o frasig i kanterna. Mycket nöjda blev vi.

Kommentar av Tjorven
18 januari 2014

Gjorde min livs första ugnspannkaka idag och det blev kanongott med detta recept! Kommer användas fler gånger.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

Det är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet!

Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna!

 sopprecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...