|
UgnspannkakaFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter. OBS! Detta recept ger en relativt krämig/kladdig ugnspannkaka. Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.
Läsarkommentarer
![]()
Kommentar av
osignerat
26 november 2020
Varför ska smeten stå och svälla 30 minuter innan den sätts in i ugnen? Jag har testat det men också att stoppa in i ugnen direkt med receptet ovan men det gör ingen skillnad i smaken!! Men gott är det :) ![]() ![]()
Kommentar av
Da Silva
24 november 2020
Jag gjorde om reseptet lite: 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 3 dl mjölk 3 dl grädde 15% 4 ägg 3 msk smör Men reseptet ovan är också gott! ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
20 februari 2020
du är noob ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
16 oktober 2019
När ska smöret i? ![]() ![]()
Svar av Namn/signatur30 juni 2020
Smöret har du i formen
![]()
Kommentar av
Håkan
4 november 2015
Riv grovt ca 20st skalade potatisar mjölig sort och blanda ner i smet gjord på 1 liter mjölk, häll allt i en djup ugnsplåt, grädda. Det blev 6st härliga lunchbitar i lunchlådor. ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
27 oktober 2015
Gör dubbelsats då får ni den godaste pannkakan!!! Kör den ca 30 min i ugn så blir den perfekt!! ![]() ![]()
Kommentar av
osignerat
17 oktober 2015
Hej! Jag gör ugnspannkakor till mina barn och använder lite bakpulver och lös smet,låg värme så att resultatet ser ut som landskapet i södra kina,med sina avrundade små berg på annars platt mark. De tycker det ser såå coolt ut.... Peter ![]() ![]() Kommentar av
HannaPanna
11 januari 2015
Hej, använder alltid detta recept, men efter att ha experimenterat några gånger tycker jag att denna ugnspannkaka blir extra bra med 3dl mjöl och 2 extra ägg (totalt 5 ägg). Den blir fluffig, god smak och som vi gillar lite krispigt så har vi den totalt 30 min i ugnen! Super gott!!! ![]() ![]()
Svar av Anna15 oktober 2015
Håller med dig till 100%.. den blir mycket bättre med extra ägg och 3dl mjöl.
![]()
Kommentar av
Mette-Marit
9 april 2014
Nej denna smörjde knappast tarmarna..! ![]() Äldre kommentarer
|
|
Nån som har bra referenser på mått om man skall göra en hel plåt?
Har testat många recept och bara dubblat mängden men har inte riktigt fått till det bra än.