Ugnspannkaka

För fyra personer behöver du:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

OBS! Detta recept ger en relativt krämig/kladdig ugnspannkaka. Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kermit
21 april 2025

Nån som har bra referenser på mått om man skall göra en hel plåt?

Har testat många recept och bara dubblat mängden men har inte riktigt fått till det bra än.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 november 2020

Varför ska smeten stå och svälla 30 minuter innan den sätts in i ugnen? Jag har testat det men också att stoppa in i ugnen direkt med receptet ovan men det gör ingen skillnad i smaken!! Men gott är det :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Da Silva
24 november 2020

Jag gjorde om reseptet lite:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 dl mjölk

3 dl grädde 15%

4 ägg

3 msk smör

Men reseptet ovan är också gott!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 februari 2020

du är noob

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
16 oktober 2019

När ska smöret i?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
30 juni 2020

Smöret har du i formen

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Håkan
4 november 2015

Riv grovt ca 20st skalade potatisar mjölig sort och blanda ner i smet gjord på 1 liter mjölk, häll allt i en djup ugnsplåt, grädda. Det blev 6st härliga lunchbitar i lunchlådor.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
27 oktober 2015

Gör dubbelsats då får ni den godaste pannkakan!!! Kör den ca 30 min i ugn så blir den perfekt!!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
17 oktober 2015

Hej!

Jag gör ugnspannkakor till mina barn och använder lite bakpulver och lös smet,låg värme så att resultatet ser ut som landskapet i södra kina,med sina avrundade små berg på annars platt mark.

De tycker det ser såå coolt ut....

Peter

Kommentar av HannaPanna
11 januari 2015

Hej, använder alltid detta recept, men efter att ha experimenterat några gånger tycker jag att denna ugnspannkaka blir extra bra med 3dl mjöl och 2 extra ägg (totalt 5 ägg). Den blir fluffig, god smak och som vi gillar lite krispigt så har vi den totalt 30 min i ugnen! Super gott!!!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Anna
15 oktober 2015

Håller med dig till 100%.. den blir mycket bättre med extra ägg och 3dl mjöl.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mette-Marit
9 april 2014

Nej denna smörjde knappast tarmarna..!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se


Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

Ärtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november!

Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak.

Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa

kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa,

och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa!

Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden

inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor,

gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er!

 sopprecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...