Vatten i stället för mjölk?

Kan man göra pannkakor helt utan mjölk i smeten, och använda vatten istället? Och i så fall, hur mycket vatten ska det vara?

- Jens

Visst kan du använda vatten i stället för mjölk. Men tillsätt gärna lite olja till smeten.

Ta samma mängd vatten som mjölk, och var beredd på att du kan behöva öka mängden mjöl något.

Ställ smeten att svälla en bra stund innan du gräddar!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Osäker?
16 januari 2012

om jag ska göra apelsinpannkakor kan jag använda clementiner istället då och riva från clementin skalet?

Redaktionens kommentar
Nöden har ingen lag, det skadar inte att prova! Apelsinskal ger antagligen bättre smak och det blir mera av det...
Kommentar av osignerat
18 november 2011

kan jag använda vispgrädde istället för mjölk till pannkakor ?

Redaktionens kommentar
Att ersätta all mjölk med grädde ger antagligen en väldigt tjock, svårhanterlig och fet smet. Upp till en tredjedel av mjölken borde gå bra att ersätta för att ge pannkakorna en lyxig touch.
Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
11 november 2019

Om jag har en skvätt grädde så utökar jag det med vatten.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

salladsrecept.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu


Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk.

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...