Äppelraggisar - pannkakor med äpple

"Vem har sagt att man inte kan äta efterrätt till huvudrätt, egentligen?" skriver en av våra läsare, Jeanette, som har bidragit med det här receptet på "äppelraggisar". Det är som raggmunkar men med rivet äpple i stället för riven potatis.
Enligt Jeanette bör receptet räcka till två hungriga personer eller 8-10 stora pannkakor / raggmunkar (som täcker hela pannkakslaggen). Resultatet blir en pannkaka med efterrättssmak.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 rivet äpple
  • 1 tsk kanel
  • smör att steka i (en liten klick i taget)

Gör så här:

Börja med att knäcka äggen och pytsa sedan ner mjölet lite i taget samtidigt som du rör om i smeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget. På så vis får man en jämn och fin smet utan klumpar. Tillsätt sedan det rivna äpplet och kanelen. Saltet kan tillsättas när som helst, det påverkar inte smeten. Använd sedan en slev eller ett decilitermått för att få lite smet i taget i stekpannan eller plättlaggen. Vill man ha pannkakorna lättvända gör man dem ganska små, två eller tre per omgång i stekpannan brukar bli bra.

 

Vill du också bidra med ett eget recept? Gör det här.

Läsarkommentarer


Kommentar av lolcat
16 augusti 2013

Supergott. Jag hade i lite mer kanel + kardemumma! Mer smak :)

Kommentar av osignerat
11 juni 2012

Sjukt gott! Med Nutella på är dom inte heller helt fel...

Kommentar av Sauri
18 januari 2012

Jag, min son på 3,5 år och min dotter på 9 månader älskade det! Vi åt med turkisk yoghurt till, rekommenderas starkt. Det enda var att de var väldigt svårvända och jag är ändå van att göra pannkakor. Får öva lite helt enkelt, från och med nu är de här favoriten!

Kommentar av osignerat
23 januari 2010

Dom var goda, lite annurlunda än vanliga... XD

Kommentar av Sanna
4 februari 2009

kanske skulle man försöka få tag i söta äpplen, eller lägga till en nypa socker, när jag gjorde dom här med matäpple så smakade det inte så mycket äpple som jag trodde.

De är ganska tunga och svåra att vända (eller så är det jag som är orutinerad!)

Svar av Måd
9 september 2010

Äpplen smakar ju olika mycket .... övning ger färdighet

Kommentar av osignerat
28 april 2010

FÖR HELVETE VAD GOTT

Kommentar av Gott
12 maj 2010

Jättegott och jättelätt! Gjorde rätten på hemkunskapen i skolan.

Rekomenderar!

Kommentar av Marri
21 februari 2009

Dom var riktigt goda. Det rivna äpplet gav pannkakan lite substans och lite tuggmotstånd. Kommer definitivt göra om dom! De var dock lite svåra att vända så det kräver lite övning. Jag toppade mina med lite honung då jag inte hade lönnsirap hemma.

Kommentar av ange
26 februari 2009

och ha glass till dom här pannkakorna var ännu godare! :D och lite sirap kan man söta till med också :D älskar dom här pannkakorna! :D mums! <3

Kommentar av frida
9 oktober 2008

jag tyckte dom blev super goda:D:D <3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

sockerkakor.se


Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.

Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor...

Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...