Nyttiga pannkakor med rågmjöl
Den här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på rågmjöl och vi använder rapsolja i stället för smör.
För fyra personer behöver du:
-
1½ dl vetemjöl
-
1 dl rågmjöl
-
½ tsk salt
-
6 dl mjölk
-
3 ägg
-
3 msk rapsolja
Gör så här
Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor!
Läsarkommentarer
Äldre kommentarer

Jag antar att det menas råg-fullkorn-mjöl? ser gott ut!