Nyttiga pannkakor med rågmjölDen här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på rågmjöl och vi använder rapsolja i stället för smör. För fyra personer behöver du:
Gör så härBlanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor! Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
17 september 2020
Det var gott.men man får dubbla receptet om man vill bli mätt:) Kommentar av
PG
15 december 2013
Kanoners :)! Kommentar av
Selma
31 juli 2013
Om man vill ha halva receptet, ska man ta två eller ett ägg då ? :) De verkar underbart goda med tanke på alla fina kommentarer !
Redaktionens kommentar
Det skadar aldrig med ett extra ägg.
Kommentar av
Åsa
4 juli 2013
Mycket goda. Jag som inte kan äta vanliga pannkakor efter min magsäcksoperation kan äta dess utan problem. Perfekt mellanmål när jag är på resande fot! Kommentar av
Agneta
28 juni 2013
Ska bli spännande att prova, mitt barnbarn har drabbats av sjukdom och kan inte längre äta "vanliga" pannkakor (plättar) Kommentar av
MiniKocken
8 april 2012
Ungefär hu många pannkakor blir det på det här receptet? Beror ju förstås på hur stor stekpannan är, men ungefär? :)
Redaktionens kommentar
Ungefär 18 pannkakor - se under fliken Antal personer i menyn.
Kommentar av
Christine
10 mars 2012
Jag följde receptet och lät smeten stå i ca 1 h men mina pannkakor blev tjocka och degiga i mitten :( Inte så gott. Smeten var tunn som vatten men pannkakorna blev tjocka ändå. Vad beror det på? Kommentar av
Jakob
29 augusti 2009
Tips! Ha sirap och knaperstekt bacon på dessa! Inte det minsta nyttigt men gott! Tror att det är holländskt på något vis.... Kommentar av
Pankaksmonstret
28 maj 2009
Gott! Tycker dock portionerna är lite smått beräknade. Åt upp en sats för fyra på två personer. Svar av TobiasChilli.se
28 september 2010
En sats är precis lagom för mig och min tjej. SÅ till 2 vuxna skulle jag vilja säga att en smet är lagom till. Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FläskpannkakaMatiga pannkakorVarför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid. PingstPingsttid med dignande kakfatVad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet! NaketkornNordiskt risVitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag antar att det menas råg-fullkorn-mjöl? ser gott ut!