Nyttiga pannkakor med rågmjölDen här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på rågmjöl och vi använder rapsolja i stället för smör. För fyra personer behöver du:
Gör så härBlanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor! Läsarkommentarer
Kommentar av
PG
15 december 2013
Kanoners :)! Kommentar av
Selma
31 juli 2013
Om man vill ha halva receptet, ska man ta två eller ett ägg då ? :) De verkar underbart goda med tanke på alla fina kommentarer !
Redaktionens kommentar
Det skadar aldrig med ett extra ägg.
Kommentar av
Åsa
4 juli 2013
Mycket goda. Jag som inte kan äta vanliga pannkakor efter min magsäcksoperation kan äta dess utan problem. Perfekt mellanmål när jag är på resande fot! Kommentar av
Agneta
28 juni 2013
Ska bli spännande att prova, mitt barnbarn har drabbats av sjukdom och kan inte längre äta "vanliga" pannkakor (plättar) Kommentar av
MiniKocken
8 april 2012
Ungefär hu många pannkakor blir det på det här receptet? Beror ju förstås på hur stor stekpannan är, men ungefär? :)
Redaktionens kommentar
Ungefär 18 pannkakor - se under fliken Antal personer i menyn.
Kommentar av
Christine
10 mars 2012
Jag följde receptet och lät smeten stå i ca 1 h men mina pannkakor blev tjocka och degiga i mitten :( Inte så gott. Smeten var tunn som vatten men pannkakorna blev tjocka ändå. Vad beror det på? Kommentar av
Jakob
29 augusti 2009
Tips! Ha sirap och knaperstekt bacon på dessa! Inte det minsta nyttigt men gott! Tror att det är holländskt på något vis.... Kommentar av
Pankaksmonstret
28 maj 2009
Gott! Tycker dock portionerna är lite smått beräknade. Åt upp en sats för fyra på två personer. Svar av TobiasChilli.se
28 september 2010
En sats är precis lagom för mig och min tjej. SÅ till 2 vuxna skulle jag vilja säga att en smet är lagom till. Kommentar av
Stoffe
8 april 2009
Skulle nog hellre vilja säga att dessa är nyttigare, inte nyttiga! Byt ut vetemjölet mot tex dinkelmjöl istället och det blir riktigt nyttiga pannkakor som dessutom är väldigt goda. Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterKrydda kakan!En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! LångpannekakaMorot, apelsin + choklad
Långpannan är lösningen på många kakproblem. Har du många kaksugna är det otroligt tacksamt att kunna laga mycket på en gång. Och dessutom snabbt! Har du lagat kladdkaka, brownies och mockarutor är det hög tid för omväxling. Prova morotskaka med choklad och apelsinsmak. En garanterad höjdare till fika och efterrätt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Det var gott.men man får dubbla receptet om man vill bli mätt:)