|
VeganpannkakorFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.
Läsarkommentarer
![]()
Kommentar av
osignerat
14 februari 2015
testat grundreceptet i teflonpanna..jättegott ![]() ![]() Kommentar av
Gaffel
23 november 2014
Inget bakpulver, margarin eller olja. Ersatte dessutom vetemjölet med vetemjölspecial, klart flippbara pannkakor i den stora gjutjärnspannan. ![]() ![]() Kommentar av
Nellie
30 augusti 2014
Åt dessa igår, fast gjorde dem som plättar. Sjukt goda blev dem och sen hade jag i lite argpulver som gjorde dem gröna och mer proteinrika. Vet dock inte hur dem blir om man gör pannkakor. Man kanske får göra lite tjockare pannkakor och grädda dem lite längre? (: ![]() ![]() Svar av Namn/signatur30 augusti 2014
Algpulver ska det stå*
![]() Kommentar av
vegan mamma
6 april 2013
Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt. ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Svar av lol21 april 2013
Det värsta du varit med om? :D ![]()
Svar av Namn/signatur21 juni 2014
Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm.
![]() Kommentar av
Spinny
1 april 2013
En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)? Mvh ![]() ![]() Kommentar av
Spinny
1 april 2013
Hej! Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)? Mvh ![]() ![]() Kommentar av
Lina
3 maj 2012
jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :) ![]() ![]() Svar av Lukas28 december 2012
HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem! ![]()
Svar av Britt-Marie27 februari 2016
Använder bara gjutjärnspannor :-)
![]() Kommentar av
Hanna
8 mars 2012
Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda! ![]() ![]() Kommentar av
Toni
16 februari 2012
Och vad ska man göra med den andra hälften margarin? ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Svar av Namn/signatur22 mars 2012
Steka i?
Äldre kommentarer
|
|
Jag älskar detta receptet! Men jag byter ut sojamjölet till noegg-pulver istället då jag tycker att sojasmaken lätt tar över.