VeganpannkakorFör fyra personer behöver du:
Gör så här:Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.
Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
14 februari 2015
testat grundreceptet i teflonpanna..jättegott Kommentar av
Gaffel
23 november 2014
Inget bakpulver, margarin eller olja. Ersatte dessutom vetemjölet med vetemjölspecial, klart flippbara pannkakor i den stora gjutjärnspannan. Kommentar av
Nellie
30 augusti 2014
Åt dessa igår, fast gjorde dem som plättar. Sjukt goda blev dem och sen hade jag i lite argpulver som gjorde dem gröna och mer proteinrika. Vet dock inte hur dem blir om man gör pannkakor. Man kanske får göra lite tjockare pannkakor och grädda dem lite längre? (: Svar av Namn/signatur
30 augusti 2014
Algpulver ska det stå* Kommentar av
vegan mamma
6 april 2013
Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt.
Redaktionens kommentar
Så tråkigt att höra att vårt populära pannkaksrecept inte fungerade för dig! Våra kreativa läsare har kommit med flera förslag på förbättringar med smaksättning. Några tycker att det är svårt att steka i gjutjärnspanna och någon rekommenderar att följa receptets anvisning att låta smeten svälla. Bättre lycka nästa gång!
Svar av lol
21 april 2013
Det värsta du varit med om? :D Svar av Namn/signatur
21 juni 2014
Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm. Kommentar av
Spinny
1 april 2013
En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)? Mvh Kommentar av
Spinny
1 april 2013
Hej! Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)? Mvh Kommentar av
Lina
3 maj 2012
jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :) Svar av Lukas
28 december 2012
HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem! Svar av Britt-Marie
27 februari 2016
Använder bara gjutjärnspannor :-) Kommentar av
Hanna
8 mars 2012
Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda! Kommentar av
Toni
16 februari 2012
Och vad ska man göra med den andra hälften margarin?
Redaktionens kommentar
Stek pannkakorna i det, vetja!
Svar av Namn/signatur
22 mars 2012
Steka i? Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppaVardag med stilTillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd! KladdkakorGodaste kakanEn kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan! Julkakor i långpannaJulkakor till allaEnklaste vägen till att bjuda hela trappuppgången, tjocka släkten eller studiegruppen på fika går som bekant via långpannan. Fyll den med juliga smaker av rikt chokladiga pepparkaksbrownies med både tranbär och kokos eller med äppelkaka smaksatt med ingefära, nejlika, kardemumma och kanel - några av våra viktigaste julkryddor. Känns det för tidigt att börja med stora julbaket redan nu är genvägen att smygstarta julens smaker i en riktigt saftig, generös kaka. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag älskar detta receptet! Men jag byter ut sojamjölet till noegg-pulver istället då jag tycker att sojasmaken lätt tar över.