Veganpannkakor

För fyra personer behöver du:

  • 6 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
    (ersätt gärna lite av vetemjölet med grahamsmjöl så får du lite fiberrikare pannkakor)
  • 4 msk sojamjöl - detta ersätter äggen
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av vegan mamma
6 april 2013

Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt.

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att höra att vårt populära pannkaksrecept inte fungerade för dig! Våra kreativa läsare har kommit med flera förslag på förbättringar med smaksättning. Några tycker att det är svårt att steka i gjutjärnspanna och någon rekommenderar att följa receptets anvisning att låta smeten svälla. Bättre lycka nästa gång!
Svar av lol
21 april 2013

Det värsta du varit med om? :D

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
21 juni 2014

Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm.

Kommentar av Spinny
1 april 2013

En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)?

Mvh

Kommentar av Spinny
1 april 2013

Hej!

Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)?

Mvh

Kommentar av Lina
3 maj 2012

jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :)

Svar av Lukas
28 december 2012

HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem!

Kommentar av Hanna
8 mars 2012

Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda!

Kommentar av Toni
16 februari 2012

Och vad ska man göra med den andra hälften margarin?

Redaktionens kommentar
Stek pannkakorna i det, vetja!
Svar av Namn/signatur
22 mars 2012

Steka i?

Kommentar av osignerat
1 november 2011

Gjorde crepes på dom och hade i en fyllning med champinjoner, purjolök, bladspenat, färsk tomat, havregrädde och pressad vitlök. Supergott!

Kommentar av osignerat
12 maj 2011

Går även bra att ta potatismjöl istället för sojamjöl.

Svar av Namn/signatur
3 juni 2011

Vad bra, jag funderade nyss över det då jag är allergisk mot soja. Tack!

Kommentar av osignerat
23 februari 2011

Jag har precis gjort äppelpannkakor, byt ut 1 dl soja mjölk mot 1 dl koncentrerad äppeljuice, riv 2 äpplen och ha i och häll i lite kanel, blir jättegott! :)

Kommentar av osignerat
23 januari 2011

Det blev ju jättebra! Jag hade i lite majsstärkelse, men också en-två msk krossade linfrön och lite vaniljsocker.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

Vi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli!

 browniesrecept.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...