Veganpannkakor

För fyra personer behöver du:

  • 6 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
    (ersätt gärna lite av vetemjölet med grahamsmjöl så får du lite fiberrikare pannkakor)
  • 4 msk sojamjöl - detta ersätter äggen
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hannah
12 maj 2015

Jag älskar detta receptet! Men jag byter ut sojamjölet till noegg-pulver istället då jag tycker att sojasmaken lätt tar över.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 februari 2015

testat grundreceptet i teflonpanna..jättegott

Kommentar av Gaffel
23 november 2014

Inget bakpulver, margarin eller olja. Ersatte dessutom vetemjölet med vetemjölspecial, klart flippbara pannkakor i den stora gjutjärnspannan.

Kommentar av Nellie
30 augusti 2014

Åt dessa igår, fast gjorde dem som plättar. Sjukt goda blev dem och sen hade jag i lite argpulver som gjorde dem gröna och mer proteinrika. Vet dock inte hur dem blir om man gör pannkakor. Man kanske får göra lite tjockare pannkakor och grädda dem lite längre? (:

Svar av Namn/signatur
30 augusti 2014

Algpulver ska det stå*

Kommentar av vegan mamma
6 april 2013

Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt.

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att höra att vårt populära pannkaksrecept inte fungerade för dig! Våra kreativa läsare har kommit med flera förslag på förbättringar med smaksättning. Några tycker att det är svårt att steka i gjutjärnspanna och någon rekommenderar att följa receptets anvisning att låta smeten svälla. Bättre lycka nästa gång!
Svar av lol
21 april 2013

Det värsta du varit med om? :D

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
21 juni 2014

Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm.

Kommentar av Spinny
1 april 2013

En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)?

Mvh

Kommentar av Spinny
1 april 2013

Hej!

Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)?

Mvh

Kommentar av Lina
3 maj 2012

jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :)

Svar av Lukas
28 december 2012

HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Britt-Marie
27 februari 2016

Använder bara gjutjärnspannor :-)

Kommentar av Hanna
8 mars 2012

Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda!

Kommentar av Toni
16 februari 2012

Och vad ska man göra med den andra hälften margarin?

Redaktionens kommentar
Stek pannkakorna i det, vetja!
Svar av Namn/signatur
22 mars 2012

Steka i?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det!

 sasrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...