Veganpannkakor

För fyra personer behöver du:

  • 6 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
    (ersätt gärna lite av vetemjölet med grahamsmjöl så får du lite fiberrikare pannkakor)
  • 4 msk sojamjöl - detta ersätter äggen
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hannah
12 maj 2015

Jag älskar detta receptet! Men jag byter ut sojamjölet till noegg-pulver istället då jag tycker att sojasmaken lätt tar över.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
14 februari 2015

testat grundreceptet i teflonpanna..jättegott

Kommentar av Gaffel
23 november 2014

Inget bakpulver, margarin eller olja. Ersatte dessutom vetemjölet med vetemjölspecial, klart flippbara pannkakor i den stora gjutjärnspannan.

Kommentar av Nellie
30 augusti 2014

Åt dessa igår, fast gjorde dem som plättar. Sjukt goda blev dem och sen hade jag i lite argpulver som gjorde dem gröna och mer proteinrika. Vet dock inte hur dem blir om man gör pannkakor. Man kanske får göra lite tjockare pannkakor och grädda dem lite längre? (:

Svar av Namn/signatur
30 augusti 2014

Algpulver ska det stå*

Kommentar av vegan mamma
6 april 2013

Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt.

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att höra att vårt populära pannkaksrecept inte fungerade för dig! Våra kreativa läsare har kommit med flera förslag på förbättringar med smaksättning. Några tycker att det är svårt att steka i gjutjärnspanna och någon rekommenderar att följa receptets anvisning att låta smeten svälla. Bättre lycka nästa gång!
Svar av lol
21 april 2013

Det värsta du varit med om? :D

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
21 juni 2014

Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm.

Kommentar av Spinny
1 april 2013

En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)?

Mvh

Kommentar av Spinny
1 april 2013

Hej!

Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)?

Mvh

Kommentar av Lina
3 maj 2012

jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :)

Svar av Lukas
28 december 2012

HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem!

Kommentar av Hanna
8 mars 2012

Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda!

Kommentar av Toni
16 februari 2012

Och vad ska man göra med den andra hälften margarin?

Redaktionens kommentar
Stek pannkakorna i det, vetja!
Svar av Namn/signatur
22 mars 2012

Steka i?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Sommarglass

Sätt smak på sommarglassen!

Sol eller inte – sommaren är glassens högtid. Smaksätt din favoritglass med hemgjord glass-sås så den blir ännu godare!

Hemgjord glass är riktigt lyxigt och lättare att göra än man kan tro. Många har en enkel glassmaskin hemma som hjälper till att röra glassen medan den fryser och kan göra glass av alla slag i sitt eget kök.
Oavsett om du gör egen glass eller köper den färdig är det gott att smaksätta sommarglassen. Bär och frukt är självklart, liksom maränger, choklad eller kanske nötter.
Du kan också enkelt göra din egen glass-sås. Hemkokt chokladsås till glassen är mycket godare än den du köper på plasttub. Perfekt till jordgubbar och glass!
Kolasås av kondenserad mjölk är en klassiker som måste provas. God till vaniljglass, jordgubbsglass eller chokladglass.
Eller så gillar du lakrits och gör din egen lakritssås! En sås för den som vill ha riktig lakrits-smak på glassen. Väldigt gott till vaniljglass med hallon.

 glassrecept.nu

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu


Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

Den populära cheesecaken finns i mängder av varianter. Här i Sverige är det vanligast med cream cheese, typ Philadelphiaost i fyllningen.

Smaksätter gör vi med vanilj, choklad, eller frukt och bär.

Och vad kan passa bättre än en lättbakad cheesecake med saft och bär i receptet!

 cheesecake.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...