Veganpannkakor

För fyra personer behöver du:

  • 6 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
    (ersätt gärna lite av vetemjölet med grahamsmjöl så får du lite fiberrikare pannkakor)
  • 4 msk sojamjöl - detta ersätter äggen
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken (eller havremjölken) och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek tunna pannkakor.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Nellie
30 augusti 2014

Åt dessa igår, fast gjorde dem som plättar. Sjukt goda blev dem och sen hade jag i lite argpulver som gjorde dem gröna och mer proteinrika. Vet dock inte hur dem blir om man gör pannkakor. Man kanske får göra lite tjockare pannkakor och grädda dem lite längre? (:

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
30 augusti 2014

Algpulver ska det stå*

Kommentar av vegan mamma
6 april 2013

Jag tycker det är så fräckt att lägga upp ett recept som inte fungerar utan att man måste läsa alla kommentarer. Det här är det värsta jag varit med om. Jätte besviken. Och dyrt blev det . Fick börja om och laga något annat. Skamligt.

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att höra att vårt populära pannkaksrecept inte fungerade för dig! Våra kreativa läsare har kommit med flera förslag på förbättringar med smaksättning. Några tycker att det är svårt att steka i gjutjärnspanna och någon rekommenderar att följa receptets anvisning att låta smeten svälla. Bättre lycka nästa gång!
Svar av lol
21 april 2013

Det värsta du varit med om? :D

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
21 juni 2014

Oj, vilket konstigt liv du måste levt om det är det värsta du varit med om. Chilla, Stockholm.

Kommentar av Spinny
1 april 2013

En sak till.. Blir det inte rätt stor skillnad om man använder sötad soyamjölk istället för naturell utan tillsatt socker (tex Carlshamns ekologiska soyamjölk)?

Mvh

Kommentar av Spinny
1 april 2013

Hej!

Brukar man inte ha lite socker I smeten när man gör amerikanska pannkakor (om man ska följa det klassiska amerikanska receptet)?

Mvh

Kommentar av Lina
3 maj 2012

jag och sonen har precis ätit massor med goda blåbärspannkakor! Vill bara slå hål på myten att man inte kan grädda veganpankisar i gjutjärnspanna - det går jättebra om man sätter lite extra margarin i pannan mellan stekningarna och gör små pannkakor, jag gör tre stycken åt gången i en normalstor stekpanna. :)

Svar av Lukas
28 december 2012

HAHA, vad är det för påhitt? Jag har alltid lagat i gjutgärnspanna, som min far och farfar. Teflon ställer bara till med en massa problem!

Kommentar av Hanna
8 mars 2012

Gjorde dessa men skippade bakpulver och sojamjöl! Istället hade jag i lite florsocker, kakao och vaniljsocker! Sitter nu och njuter av desssa med hemmagjord sylt! Helt underbart goda!!! Älskvärda!

Kommentar av Toni
16 februari 2012

Och vad ska man göra med den andra hälften margarin?

Redaktionens kommentar
Stek pannkakorna i det, vetja!
Svar av Namn/signatur
22 mars 2012

Steka i?

Kommentar av osignerat
1 november 2011

Gjorde crepes på dom och hade i en fyllning med champinjoner, purjolök, bladspenat, färsk tomat, havregrädde och pressad vitlök. Supergott!

Kommentar av osignerat
12 maj 2011

Går även bra att ta potatismjöl istället för sojamjöl.

Svar av Namn/signatur
3 juni 2011

Vad bra, jag funderade nyss över det då jag är allergisk mot soja. Tack!

Kommentar av osignerat
23 februari 2011

Jag har precis gjort äppelpannkakor, byt ut 1 dl soja mjölk mot 1 dl koncentrerad äppeljuice, riv 2 äpplen och ha i och häll i lite kanel, blir jättegott! :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

helgmenyn.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Bakelser

Fina mazariner Imponera med hemgjorda mazariner - något helt annat än de inplastade.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...